PUBLI

Spotawheel: ο Νο1 προορισμός για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Το success story της ταχύτερα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Γνωστή και ως «η Amazon των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων», η Spotawheel ιδρύθηκε το 2016 και, παρά το γεγονός ότι είναι νέα εταιρία στον κλάδο, είναι ήδη η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στην Ελλάδα και την Πολωνία και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία ξεκίνησε αρχικά ως μια μικρή ομάδα μηχανικών αυτοκινήτων με το όνομα Spotmechanic και τώρα είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία στον κλάδο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που απασχολεί πάνω από 250 εργαζόμενους και σήμερα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, την Πολωνία και τη Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 140% σε σχέση με πέρυσι (2021) και βρίσκονται σε πορεία υπέρβασης των 100 εκατομμυρίων πωλήσεων το 2022, ενώ η συνολική αύξηση των εργαζομένων της Spotawheel έχει αυξηθεί κατά 109% σε σχέση με το 2021.

Με βάση την αξία της διαφάνειας, η Spotawheel, όπως όλες οι μεγάλες ιδέες, προέκυψε από την επίλυση προβλημάτων, βοηθώντας όσους ψάχνουν νέο αυτοκίνητο να βρουν ένα πραγματικά άρτιο όχημα χωρίς να πρέπει να αντιμετωπίσουν τους συνήθεις κινδύνους, επινοώντας έτσι εκ νέου ολόκληρη τη διαδικασία πώλησης και αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Spotawheel είναι ο εξειδικευμένος αλγόριθμος αξιολόγησης και αγοράς οχημάτων που έχει αναπτύξει, συνδυάζοντας αρμονικά τεχνολογίες αιχμής όπως Big Data, Machine Learning & Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), με την τεχνογνωσία των ανθρώπων της! Η Spotawheel είναι σε θέση να προβλέπει τις τάσεις προσφοράς και ζήτησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στην Πανευρωπαϊκή αγορά, με ακρίβεια και ταχύτητα.

Επί του παρόντος, το ζωντανό απόθεμα της εταιρείας μετρά περίπου 800 υπέροχα αυτοκίνητα τα οποία – χάρη στην τεχνολογία της εταιρίας – αντικατοπτρίζουν απόλυτα τις υψηλές προσδοκίες των πελατών. Κατά τη διάρκεια του 2022, ο στόλος της Spotawheel αναμένεται να αυξηθεί κατά 4 φορές!

Με την καινοτομία να έχει κυρίαρχη θέση στη στρατηγική και την πελατοκεντρική νοοτροπία της Spotawheel, η εταιρεία προσφέρει Γραπτό Τεχνικό Έλεγχο 200+ σημείων, δωρεάν test drive, έως 5 χρόνια εγγύηση, παράδοση σε όλη την Ελλάδα και την Πολωνία και δικαίωμα επιστροφής χρημάτων εντός 7 και 14 ημερών, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είναι η μόνη ελληνική εταιρεία στον τομέα της που προσφέρει τη δυνατότητα ανέπαφης αγοράς, ακόμη και πριν οι περιορισμοί της covid-19 ανοίξουν δρόμο προς τις διαδικτυακές αγορές. Το touchless shopping της Spotawheel είναι μια ακόμη απόδειξη της απόλυτης βεβαιότητας ότι όλα τα διαθέσιμα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έχουν άριστη ποιότητα και αντικατοπτρίζουν ό, τι αναγράφεται στο spotawheel.gr, τηρώντας όλες τις υποσχέσεις.

Η Spotawheel όχι μόνο φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων, αλλά διαθέτει επίσης ένα πολύ ενημερωτικό blog που παρέχει πληροφορίες για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα – δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ιστότοπος δέχθηκε περισσότερες από 25 εκατομμύρια επισκέψεις το 2021.

«Το όνειρό μας είναι να έχουμε μια ομάδα που να είναι σταθερή και περήφανη, να εργάζεται για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα αλλάξει την αγορά, τη βιομηχανία, τον κόσμο», αναφέρει ο Χάρης Αρβανίτης, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, και είναι σαφές ότι η Spotawheel βρίσκεται στο σωστό δρόμο όταν βλέπει κανείς το success story της:

  • Απρίλιος 2015: Η Spotmechanic ξεκινά τις δραστηριότητές της, όντας η πρώτη υπηρεσία επιθεώρησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα
  • Μάρτιος 2016: Η Spotawheel βγαίνει στον αέρα και, με βάση την κορυφαία τεχνολογία, γίνεται γρήγορα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
  • Μάρτιος 2019: Η Spotawheel ξεκινά την επέκτασή της στην Ευρώπη, θέτοντας ένα νέο υποκατάστημα στη Βαρσοβία, Πολωνία
  • Ιούλιος 2020: Η εταιρεία συνεχίζει την επέκτασή της στην Πολωνία με νέο υποκατάστημα στη Σιλεσία
  • Αύγουστος 2020: Δύο νέα πολωνικά υποκαταστήματα στο Πόζναν και την Κρακοβία γίνονται πραγματικότητα
  • Σεπτέμβριος 2020: Η Spotawheel συνεχίζει την επέκτασή της στην πολωνική αγορά με ένα νέο υποκατάστημα στο Βρότσλαβ
  • Μάρτιος 2021: Ένταξη της Spotawheel στην λίστα των Financial Times ως Νο. 39 ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Ευρώπη για το 2021 και Νο. 1 στην Ελλάδα
  • Ιούνιος 2021: H εταιρεία ανοίγει το πρώτο car showcenter μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ανθούσα, Αττική
  • Σεπτέμβριος 2021: Η Spotawheel ανοίγει νέο γραφείο στο Μόναχο της Γερμανίας
  • Νοέμβριος 2021: Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Επιδιόρθωσης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Βαρσοβία, Πολωνία

Σύντομα θα λειτουργεί στη Ρουμανία, η Spotawheel δυναμώνει μέρα με τη μέρα.