PUBLI

Στον Αντώνη Καρπετόπουλο δεν αρέσει το Facebook

Στον Αντώνη αρέσει να βλέπει σειρές στη Nova, το αθλητικό trash και το iPad. Και δηλώνει πως δεν έχει κανέναν εθισμό στη ζωή του.

Συνήθως τα ερωτηματολόγια σε σταθερές στήλες περιοδικών (που θα τα βρεις κατά πάσα πιθανότητα στην τελευταία σελίδα) είναι είτε βγαλμένα από το κεφάλι του Προυστ, είτε γραμμένα από δημοσιογράφους που έπρεπε σώνει και ντε να βρουν μια ιδέα για να κλείνει ωραία το κάθε τεύχος.

Το Oneman.gr επέλεξε να ξεκινήσει μια διαφορετική Q&A στήλη, που να είσαι όσο πιο up to date γίνεται. Γιατί, εξαιρετικός (και σεβάσμιος) ο Προυστ, αλλά έχουμε φτάσει στην εποχή που το τι άνθρωπος είσαι δεν καθορίζεται από το τι θα απαντήσεις στην ερώτηση “ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;”, αλλά στο ποιος είναι ο καλύτερος follower που έχεις. Όχι;

Η στήλη λοιπόν θα θέτει κάθε φορά τις ίδιες ερωτήσεις σε διαφορετικούς ανθρώπους. Και πρώτα μιλήσαμε με τον Αντώνη Καρπετόπουλο (@Karpetopoulos), αθλητικό δημοσιογράφο για την εφημερίδα Sportday και το κανάλι novasports.

Τι διαβάζεις / βλέπεις / ακούς με το που ξυπνάς;

Συνήθως ξυπνάω με ένα τραγούδι μέσα στο μυαλό μου. Συνήθως κάτι ακατανόητα περίεργο. Ξυπνάω επίσης τον τελευταίο καιρό ακούγοντας στο Flash τον Κύρτσο ή στο ΒΗΜΑ FM τον Τσιμα ή, τον Βερύκιο και τον Σταυρόπουλο στο Ράδιο 9. Μου παίρνει κανά τέταρτο να σηκωθώ για καφέ. Συχνά νομίζω ότι ακούω τον Κύρτσο να τραγουδάει Μητροπάνο π.χ.

Με τι απασχολείσαι στη διαδρομή μέχρι τη δουλειά;

Διαβάζω Τα Νέα και τη Sportday.  Μ αυτές ξεκινάω τη μέρα.

Στον καναπέ τι σε απασχολεί περισσότερο; Η τηλεόραση, ένα laptop ή ένα tablet;

Τηλεόραση και λίγο tablet. Τελευταία λίγο παραπάνω το twitter. Με ξεκουράζει.

Είσαι εθισμένος στην τηλεόραση ή την αποφεύγεις;

Εθισμένος όχι. Μπορεί να μη δω για μέρες. Αλλά αν είμαι σπίτι κάτι θα δω. Συνήθως στη Nova ή ειδήσεις.

Τι παρακολουθείς περισσότερο στην τηλεόραση;

Ταινίες στη Nova και αμερικάνικες σειρές. Μπάλα με φίλους: Το σπίτι γίνεται κανονικό καφενείο. Και ποδοσφαιρικό trash. Aλέφαντο, “Δίκη” κτλ.

 

Όταν πέφτεις στο κρεβάτι, τι κάνεις; Διαβάζεις, tweetάρεις βλέπεις τηλεόραση ή απλά κοιμάσαι;

Κοιμάμαι αργά και δύσκολα. Δεν κάνω κάτι συγκεκριμένο, κάνω πολλά από αυτά. Ακούω και ράδιο. Αν κοιμάμαι μόνος βλέπω στο λάπτοπ κάποιο επεισόδιο κάποιας αμερικάνικης σειράς. Κάνει καλό στα όνειρα.

Τι είναι πιο “θρεπτικό” για τον εγκέφαλο; Ο γραπτός τύπος (εφημερίδες, περιοδικά) ή το internet;

Ο γραπτός τύπος έχει μια βαρύτητα, μια σειρά. Το internet είναι ωκεανός. Συχνά χάνομαι.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ψηφιακός σου εθισμός;

Δεν είμαι εθισμένος στη ζωή μου σε τίποτα.

Ποιό είναι το αγαπημένο σου application;

Δεν πίστευα ότι έχει τόσο πολύ πλάκα το iPad. Kαι είναι και πρακτικό. Είχα τρελαθεί με ένα παιγνίδι που λέγεται quel.

Ναυαγείς σε ένα νησί. Ποιες 3 ψηφιακές συσκευές θες να ναυαγήσουν μαζί σου;

Ένα λάπτοπ αλλά μόνο αν έχει μπαταρία που δεν τελειώνει και φυσικά σύνδεση με ίντερνετ. Ένα καλό τηλέφωνο για να με βρούνε. Κάτι άλλο δε θέλω.

Περίπου τι ώρα μπαίνεις πρώτη φορά στο Facebook;

Δεν μπαίνω παρά σπάνια. Μια φορά στις δέκα μέρες και αν. Δε μου αρέσει.

Πόσους φίλους έχεις στο Facebook; Πόσους ξέρεις από αυτούς κανονικά;

Τη σελίδα μου την έφτιαξε μια φίλη – δεν είχα ιδέα. Στην αρχή ήθελα μόνο τους φίλους μου, ανθρώπους που ξέρω προσωπικά, δηλαδή γύρω στα  50 – 60 άτομα. Μετά έγινε ο κακός χαμός, γκρινιάζαν όλοι επειδή δεν τους έκανα add, άρχισα να τους κάνω add όλους και μετά σταμάτησα με αποτέλεσμα να έχω κάτι εκατοντάδες αιτήσεις. Δεν ξέρω πόσους έχω ακριβώς.

Έχεις συναντήσει κάποιον άνθρωπο που γνώρισες μέσω ίντερνετ;

Ναι. Πολλούς. Κάποιους ενδιαφέροντες, κάποιους λιγότερο. Απαντάω άλλωστε σε όλα σχεδόν τα mail που μου στέλνουν χρόνια τώρα, οπότε με τον καιρό με τους ανθρώπους γνωρίζεσαι.

Ποιός είναι ο twitterάς που ακολουθείς φανατικά;

Πολλούς παρακολουθώ: Πάνω από 500. Μου αρέσει ο @Chris_Skandalos που μου λέει τι να παίζω στο στοίχημα, αλλά και πολλοί πολλοί άλλοι αρκεί να είναι ευγενικοί. Δεν είναι όλοι. Οι γυναίκες είναι λίγο περισσότερο κι έχουν και μεγαλύτερη εξοικείωση με το μέσο.

Τι περιοδικά διαβάζεις;

Το Homme. Όταν είναι μονοθεματικό μ’ αρέσει πολύ.

Ποια sites διαβάζεις φανατικά;

Φανατικά τίποτα. Περνάω πάντα από τα αθλητικά, ρίχνω μια ματιά σε αυτό της Καθημερινής την οποία έχω συνηθίσει να διαβάζω στο διαδίκτυο, είμαι συνδρομητής στη Ρεπούμπλικα, διαβάζω καμιά αγγλική και αμερικάνικη εφημερίδα αλλά όχι φανατικά. Μ αρέσει να γυρνοβολάω ψάχνοντας χαζομάρες. Πχ το καλοκαίρι διάβασα όλη την ιστορία του πολέμου των υπερηρώων της Marvel Comics και όλη την ιστορία της Τζάκι Ωνάση. Όχι, δεν παίρνω ναρκωτικά. Ούτε  καν καπνίζω.