PUBLI

Τέλος στη διαδικτυακή περιπέτεια της Δούκισσας Νομικού και του Σάκη Τανιμανίδη! ‘Πιάστηκε’ ο hacker!

Ποιος είναι ο μυστηριώδης άντρας πίσω από την 'επίθεση' στους λογαριασμούς τους στο Instagram και πως εντοπίστηκε;

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες τη Δούκισσα Νομικού και τον Σάκη Τανιμανίδη, αλλά και τους θαυμαστές τους, όταν διαπίστωσαν ότι οι λογαριασμοί τους στο Instagram απέκτησαν ξαφνικά άλλο διαχειριστή!

 

Αγνώστων στοιχείων άντρας με χαρακτηριστικό μουστάκι (βλ. φωτογραφία παρακάτω) πήρε τον έλεγχο των λογαριασμών του διάσημου παρουσιαστή και της εντυπωσιακής παρουσιάστριας και άρχισε να αντικαθιστά τις φωτογραφίες τους με δικές του. Ο επιτήδειος, όμως, δεν περιορίστηκε μόνο σ’ αυτό, αλλά δημοσιοποίησε και φωτογραφίες από τα μέρη που συχνάζουν η Δούκισσα και ο Σάκης, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στα δυο δημοφιλή πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, αφού έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικά τους δεδομένα.

Το περιστατικό, βεβαίως, σήμανε συναγερμό και έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα, της προστασίας των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, που έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητά μας.

Παρόμοια περιστατικά με διαρροές προσωπικών δεδομένων έχουν στο παρελθόν απασχολήσει τη δημοσιότητα, με πρωταγωνιστές πρόσωπα της διεθνούς showbiz. Ωστόσο, δεν είχαν αναφερθεί ως τώρα «κρούσματα» παρόμοιας έκτασης, με δημοσιοποίηση απόρρητων φωτογραφιών, στην εγχώρια showbiz, αν και πολλοί Έλληνες celebrities έχουν αναφερθεί κατά καιρούς σε απάτες με «ψεύτικα» προφίλ στα social media. Να, που όμως η Δούκισσα και ο Σάκης μπήκαν στο στόχαστρο hacker…

… η αποκάλυψη του οποίου έγινε σήμερα.

Ποιος είναι, όμως, ο μυστηριώδης άντρας που προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση; Και γιατί μας αφορά όλους η περιπέτεια των δυο παρουσιαστών;

Ο hacker, λοιπόν, με το μουστάκι είναι η persona που δημιούργησε η COSMOTE στα πλαίσια της «έξυπνης» ενέργειας που σκοπό έχει να μας ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους ολοένα αυξανόμενους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν σερφάρουμε ή κάνουμε άλλες συναλλαγές από το κινητό μας. Γιατί το hacking δεν αφορά μόνο τους υπολογιστές μας, τα κινητά μας είναι εξίσου ευάλωτα και χρειάζονται προστασία.

Σύμμαχοι σ’ αυτή την ενέργεια της COSMOTE, η Δούκισσα Νομικού και ο Σάκης Τανιμανίδης, δύο πολύ δημοφιλή και αγαπητά πρόσωπα της ελληνικής showbiz, που οι λογαριασμοί τους στα social media συγκεντρώνουν αυξημένο ενδιαφέρον, κάνοντας ακόμα πιο πολύτιμη τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την προσπάθεια αφύπνισης του κόσμου για τους κινδύνους που «κρύβονται» από τη δραστηριότητά μας στο Διαδίκτυο μέσω κινητού.

Σκέψου απλά ότι κάθε μέρα σερφάρεις στο Internet, συνδέεσαι στα social media, στέλνεις e-mail, κάνεις ακόμα και τραπεζικές συναλλαγές μέσω του κινητού σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Και σ’ αυτό έχεις αποθηκευμένα σημαντικά προσωπικά σου δεδομένα: φωτογραφίες, video, αρχεία, επαφές και εφαρμογές.

 

Και μπορεί για τον Σάκη Τανιμανίδη και τη Δούκισσα Νομικού αυτή να ήταν μια «περιπέτεια» χωρίς αληθινές συνέπειες, ωστόσο η πραγματικότητα απέχει πολύ από το να είναι ευχάριστη: Οποιοσδήποτε μπορεί να προσποιηθεί ότι είναι εσύ! Επειδή, λοιπόν, δεν θέλουμε αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα, αλλά να απολαμβάνουμε ξέγνοιαστα την καθημερινότητά μας, φροντίζουμε για την προστασία του κινητού μας κάνοντας ένα κλικ εδώ.