PUBLI

Tequila Don Julio Ένα ταξίδι γεμάτο πάθος. Προορισμός η Μύκονος

Η ιστορία αυτής της μοναδικής tequila είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον ιδρυτή της, τον Don Julio González και με αυτό που όριζε τη ζωή του: το πάθος για ό,τι έκανε.

Αυτό το πάθος ενέπνευσε τη δημιουργία της πρώτης εκλεκτής tequila, της Don Julio. Όσο η φήμη αυτής της tequila ταξίδευε ανά τον κόσμο, ο Don Julio González παρέμεινε πιστός στην κοινότητα που έκανε το πάθος του πραγματικότητα. Διαμένοντας στην πατρίδα του, στο Jalisco, ίδρυσε ένα αποστακτήριο, όπου οι επόμενες γενιές θα εργαζόταν με πάθος για την ποιότητα και τη δεξιοτεχνία, αναβιώνοντας το πάθος ενός ανθρώπου που έφερε την επανάσταση στην tequila για πάντα. Η tequila Don Julio είναι η επιλογή για όσους τους οδηγεί το πάθος, η αφοσίωση και η αληθινή αγάπη σε όλους τους δρόμους τους. Το spirit που συνοδεύει τις γαστρονομικές στιγμές, αλλά και εκείνες της διασκέδασης σε πιο upbeat ρυθμούς.

Το πάθος του ιδρυτή ταξιδεύει στο σήμερα, στην Μύκονο και ενσαρκώνεται σε 6 μοναδικούς artisans που εμπνέονται από τις γραμμές, την γη, την αλμύρα, το απέραντο γαλάζιο, τους ανθρώπους. 6 δημιουργοί «γράφουν» εικόνες, γεννούν συναισθήματα, που η κυκλαδίτικη γη απλόχερα τους δίνει και δημιουργούν με πάθος.

Δείτε το βίντεο καμπάνιας εδώ.

Πάθος [páθos]​

H μεγάλη αγάπη και ο ενθουσιασμός για κάτι, η ολοκληρωτική αφοσίωση, η μεγάλη ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα για την επίτευξη κάποιου στόχου ή την διατήρηση κάποιας αξίας. Πάθος για την δημιουργία της tequila. Πάθος για την τέχνη. Πάθος για τους ανθρώπους. Πάθος για τον τόπο. Made with Pathos. Crafted with Devotion. #tasteofdevotion

Οι artisans

Παΐσιος Μεντεσίδης, Jewel Manufacturer
Ιάνθη Μιχαλάκη – Μαρία Αλαφούζου, Bakers of Kora
Κρίτων Πουλής, Chef Patisserie of Bon Bon Fait Maison
Μελίνα Κόαν, Painter
Δήμητρα Γρίβα, Potterist & Concrete Artist

Αυτό που έχει σημασία στη ζωή, είναι να κάνεις τα πάντα με Πάθος.​ Να είσαι αφοσιωμένος στην τέχνη σου, να αγαπάς τις ρίζες σου​ και να μη σταματάς να εμπνέεσαι… ​από τον τόπο σου.​ Πάθος είναι να δημιουργείς…πάντα βάζοντας ένα κομμάτι της ψυχής σου.​ Και να το μοιράζεσαι με τους ανθρώπους σου.​
Salud σε αυτούς που ζουν την ζωή με πάθος.

Παΐσιος Μεντεσίδης, Jewel Manufacturer

Το δικό μου πάθος είναι οι Άγριες Υφές, οι Ακανόνιστες γραμμές, τα Σημάδια του χρόνου.

Ιάνθη Μιχαλάκη – Μαρία Αλαφούζου, Bakers of Kora

Το δικό μας πάθος είναι τα Τοπικά Βότανα, ο Αέρας και ο Ήλιος, το Έδαφος και η Γη.

Κρίτων Πουλής, Chef Patisserie of Bon Bon Fait Maison

Το δικό μου πάθος είναι η Κυκλαδίτικη Αρχιτεκτονική, η Αλμύρα, ο Κοσμοπολίτικος χαρακτήρας​.

Μελίνα Κόαν, Painter

Το δικό μου πάθος είναι το Απέραντο Γαλάζιο, η Αύρα του Νησιού, η Φύση.

Δήμητρα Γρίβα, Potterist & Concrete Artist

Το δικό μου πάθος είναι οι Καμπυλότητες, η Αυθεντικότητα, οι Άνθρωποι.

Έξι σημαντικοί δημιουργοί συναντήθηκαν φέτος στην Μύκονο και έφεραν στο σήμερα τις αξίες του Don Julio González. Όπως εκείνος με μόνη δύναμή του το μεγάλο πάθος και όραμά του να φέρει την επανάσταση στην tequila, δεν έκανε καμία υποχώρηση στην ποιότητα, δίνοντας σε κάθε αγαύη χωριστά τη δυνατότητα να αναπτυχθεί με τις καλύτερες προδιαγραφές πριν το θερισμό και διαλέγοντας τις πιο χυμώδεις piña, μεταφέροντας τις ο ίδιος στο αποστακτήριο του, έτσι και οι 6 σύγχρονοι artisans βρήκαν το δικό τους πάθος στο νησί, εμπνεύστηκαν και μας έδωσαν πίσω στην πόλη (και όχι μόνο) εκλεκτά κοσμήματα, μοναδικό άρτο, επιδόρπια με Don Julio reposado, πίνακες και κεραμικά.

Salud σε αυτούς και σε όσους ζουν την ζωή με πάθος.

Don Julio
Μια μοναδική tequila, με εξαιρετικά ισορροπημένη και απαλή αίσθηση στον ουρανίσκο, με λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων που άφηνε μια δροσερή, υφάλμυρη επίγευση. Μια tequila γεμάτη πάθος.

Στην Μύκονο
Στις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις, η Don Julio βρίσκει και πάλι τη θέση της στο κέντρο ενός τραπεζιού, με στόχο να μας φέρει κοντά στους αγαπημένους μας. Μας συναντά σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στην Μύκονο, στον τόπο που χτυπάει η καρδιά των Κυκλάδων, σε ένα ονειρικό ηλιοβασίλεμα ή και λίγο αργότερα, δίνει γεύση στα gatherings και στις ανέμελες στιγμές που μας βρίσκουν με θαλασσινό αλάτι στα μαλλιά και ηλιοκαμένη επιδερμίδα. Η Don Julio είναι εκεί και το βράδυ, όταν ξεκινάει η festive διάθεση και αποτελεί αναμφίβολα την απόλυτη, glamorous επιλογή όλων των tequila lovers στα must-visit εντυπωσιακά venues του κοσμοπολίτικου νησιού.

Η Don Julio γίνεται talk of the town στην Φτελιά και συνοδεύει επάξια τα signature, μεσογειακά πιάτα όπως και τα beats διεθνώς αναγνωρισμένων Djs, μας συναντά στο Alemagou για μια all-day ξεχωριστή εμπειρία ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα και στο JackieO’ για ένα αξέχαστο summer celebration με τα πιο cool vibes του νησιού.
Don Julio Blanco

Αποτελείται από 100% μπλε αγαύη διαλεγμένη στο χέρι, διπλής απόσταξης και αποτελεί τη βάση για την παραγωγή των άλλων παραλλαγών Don Julio.
Ξεχωρίζει για τα αρώματα πιπεριού, με νότες ορυκτότητας και εσπεριδοειδή, όπως lime και ροζ grapefruit. Η επίγευση είναι διαρκής με καθαρές φρέσκιες βοτανικές νότες και κάποια στοιχεία μαύρου πιπεριού.

Don Julio Reposado

Παράγεται από 100% μπλε αγαύη.
Υφίσταται διπλή απόσταξη και στη συνέχεια παλαιώνει για 8 μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει έναν ελαφρύ, γλυκό χαρακτήρα. Ξεχωρίζει για τα αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας. Η επίγευσή της είναι διαρκής με γεύσεις από λευκά πιπέρια και μπισκοτένιο τελείωμα.

Don Julio Anejo

Πρόκειται για tequila 18 μηνών κι έχει ωριμάσει σε αμερικανικά βαρέλια από πλήρης & περίπλοκη με εκφράσεις μαγειρεμένης αγαύης, άγριου μελιού και βουτύρου που εγχέεται με δρυ.

Don Julio 70
Η Don Julio 70 χρησιμοποιεί προσεκτικά επιλεγμένη, εντελώς ώριμη γαλάζια αγαύη Weber και αποστάζεται σε χάλκινους άμβυκες. Παλαιώνεται για 18 μήνες σε βαρέλια Bourbon από λευκή αμερικανική δρυ και στη συνέχεια υποβάλλεται σε φιλτράρισμα με άνθρακα, για να αποκτήσει ξανά τις βασικές νότες εσπεριδοειδών μιας τεκίλας blanco.
Έτσι δημιουργείται μια συνδυαστική γευστική εμπειρία: στην αρχή νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων και στο τέλος γεμάτη, γλυκιά και απαλή επίγευση.

Don Julio 1942

Ωριμάζει για 2,5 χρόνια σε βαρέλια από λευκή βελανιδιά, απ’ όπου και αντλεί την πολύπλοκη γεύση της. Με ίχνη καραμέλας, καραμέλας βουτύρου και άρωμα βανίλιας, η Don Julio 1942 είναι εξίσου απολαυστική στον ουρανίσκο και τη μύτη.

Η επίγευση γλυκιάς αγαύης ολοκληρώνει την εμπειρία.

Μπορείτε να αγοράσετε την tequila Don Julio εδώ.