PUBLI

Η προπόνηση με ποδήλατο είναι 4 πεταλιές μακριά

Ο καιρός είναι πλέον με το μέρος σου. Ξεκίνα την προπόνηση πριν πιάσουν οι μεγάλες ζέστες.

Ίσως ο αδικημένος των τελευταίων χρόνων και της έξαρσης της εναλλακτικής άσκησης, το ποδήλατο έχει το δικό του φανατικό κοινό, εκείνους που το αγαπούν και το τιμούν σε δρόμους, λεωφόρους και ανώμαλο έδαφος. Πιθανότατα λόγω ενός αντικειμενικού κόστους για την αγορά και την συντήρηση ενός ποδηλάτου, πολύς κόσμος αποστασιοποιείται από την άσκηση με ποδήλατο πέρα από το στατικό. Εκείνοι όμως που αντιλαμβάνονται α) ότι τα οφέλη είναι ασύγκριτα σε σχέση με το κόστος και β) ότι και στο τρέξιμο ή τις άλλες μορφές εναλλακτικής άσκησης, το κόστος προσθετικά είναι σχεδόν ίδιο, δηλώνουν πίστη στο ποδήλατο.

Όποια κι αν είναι η τωρινή δική σου ενασχόληση ή εναλλακτική άσκηση, με λίγο ‘πετάλι’ θα καταφέρεις να βάλεις το ποδήλατο στη ζωή σου και να χαρίσεις στον οργανισμό σου μέσα από την εναλλακτική άσκηση, την έξτρα ώθηση που χρειάζεται.

Πρώτη πεταλιά: Θα κάνεις πραγματικά ποδήλατο;

 

Πιθανότατα θα το γνωρίζεις αλλά σε κάθε είδος γυμναστικής, το πρώτο στάδιο είναι κάθε φορά η απόφαση. Να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτό είναι το επόμενό σου αγαπημένο χόμπι. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση η απόφαση είναι σημαντική γιατί όπως και να ‘χει, κάποια χρήματα θα τα χαλάσεις είτε για να επισκευάσεις το παλιό σου ποδήλατο είτε για να αγοράσεις ένα καινούριο που θα ταιριάζει στην προπόνησή σου.

Δεύτερη πεταλιά: Διάλεξε το ποδήλατό σου

Σημαντικότατο στάδιο μιας και είναι η τοποθεσία της προπόνησής σου που θα καθορίσει το είδος του ποδηλάτου που θα αγοράσεις. Δεν μπορείς να πάρεις ένα ποδήλατο πασπαρτού, πρέπει να είσαι σίγουρος για το πού και πώς θα προπονείσαι. Αν θα παίρνεις τα βουνά και τα μονοπάτια για trail ή αν θα περιοριστείς στη δική σου γειτονιά και μια ακτίνα μερικών χιλιομέτρων γύρω από αυτή. Για έναν αρχάριο η πρόταση είναι να μην πας κατευθείαν για trail ποδήλατο αλλά να πας σε ένα πόλης ή δρόμου το οποίο θα σε βολέψει μια χαρά σε κάθε περίσταση που ανάμεσα σε εσένα και τη γη υπάρχει άσφαλτος.

Τρίτη πεταλιά: Φούλαρε τις αποθήκες ενέργειας

Έχουμε δει πολύ κόσμο να παρατάει την προπόνηση ποδηλάτου από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα. Κάτι πάρα πολύ φυσιολογικό για ένα σώμα το οποίο αρχικά δεν έχει συνηθίσει την συγκεκριμένη γυμναστική αλλά κυριότερα ένα σώμα του οποίου το ντεπόζιτο της ενέργειας είναι άδειο. Για αυτό, η λύση είναι πραγματικά πολύ εύκολη και έρχεται και σε φανταστική μαλακή κάψουλα. Η καλή λειτουργία του οργανισμού, η ευεξία, η έξτρα ώθηση ενέργειας έρχεται μέσα από τις μαλακές κάψουλες του EVIOL MultiVitamin που περιέχουν έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής καλύπτει τις διατροφικές ελλείψεις που προκύπτουν από τη μη ισορροπημένη διατροφή αλλά ακόμα σημαντικότερα προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, τόνωση και ενέργεια στον οργανισμό.

Τέταρτη πεταλιά: Πάρε τους δρόμους, τα βουνά

 

Ο κόσμος είναι δικός σου να τον κατακτήσεις με το ποδήλατό σου. Είναι πολύ σημαντικό όπως είπαμε και πιο πάνω, να μην βιαστείς, να μην βγάλεις συμπέρασμα από τις πρώτες προπονήσεις. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο, δώσε στους μύες που γυμνάζονται με το ποδήλατο τον κατάλληλο χρόνο να προσαρμοστούν και όταν νιώσεις δυνατός στα πρώτα χιλιόμετρα, άρχισε να ανεβάζεις αποστάσεις. Όταν δεις ότι η προπόνηση βγαίνει εύκολα, πρόσθεσε μερικές ανηφόρες που θα δώσουν έξτρα δύναμη στους μύες σου και αντοχή στον οργανισμό σου.

Ραντεβού στα βουνά και τους δρόμους της πόλης. Φρόντισε να έχεις όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι για να μας φτάσεις και γιατί όχι, να μας προσπεράσεις.