PUBLI

Το 10-0 Ελλάδα-Τουρκία έγινε πραγματικότητα!

Με νοκ άουτ ο Μιχάλης Ζαμπίδης, νίκησε στον 5ο γύρο και κράτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο στην Ελλάδα

Στιγμές έντασης και περηφάνιας έζησαν χθες, όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα του Έλληνα Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μιχάλη Ζαμπίδη, στο ρινγκ του Iron Challenge στο κατάμεστο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do!

Κατά την είσοδο του Μιχάλη Ζαμπίδη στον αγωνιστικό χώρο με το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, το κοινό ζητωκραύγαζε για τον Iron Mike, ανεβάζοντας την ενέργεια στα ύψη, ενώ στο άκουσμα του εθνικού ύμνου, τόσο ο ίδιος ο Πρωταθλητής όσο και οι χιλιάδες θεατές που σηκώθηκαν όρθιοι, δεν συγκράτησαν τα δάκρυα τους.

Ο αγώνας του Μιχάλη Ζαμπίδη με τον Τούρκο διεκδικητή Harun Kina, ξεκίνησε δυναμικά, με τον Μιχάλη να πολιορκεί ακατάπαυστα με δυνατά χτυπήματα τον αντίπαλο του.

Ο Harun Kina προσπαθούσε να αμυνθεί στις «σιδερένιες» γροθιές και τα σκληρά λακτίσματα  του Πρωταθλητή μας, ενώ στον 4ο γύρο δέχτηκε 2 knock down! Λίγο πριν το καμπανάκι του 5ου γύρου, ο Harun Kina έπεσε νοκ άουτ, μετά από βροχή  δυνατών χτυπημάτων από τον Μιχάλη Ζαμπίδη, και ο Έλληνας Πρωταθλητής αποθεώθηκε από το κοινό που βρισκόταν στο γήπεδο φωνάζοντας ρυθμικά «Ελλάς» και «Ζαμπίδης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τη μεγάλη προσέλευση των θεατών που κατέκλυσαν το στάδιο, ρεκόρ ενδιαφέροντος σημείωσε η επίσημη σελίδα του Πρωταθλητή μας στο facebook, ironmikezambidis, που άγγιξε τα 2.000.000 (δύο εκατομμύρια) επισκεπτών που είδαν τις δημοσιεύσεις για το αποτέλεσμα του αγώνα.

Την απονομή της ζώνης της SuperKombat έκανε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ το Κύπελλο του νικητή απένειμε στον Μιχάλη Ζαμπίδη, ο αρχηγός της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου, Γιώργος Καραγκούνης!

Μετά την ολοκλήρωση της απονομής, ο Μιχάλης Ζαμπίδης πήρε το λόγο και ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες έναν-έναν για τη στήριξη τους σε αυτή τη μάχη που έδωσε για να κρατήσει τον Παγκόσμιο Τίτλο στην Ελλάδα και να πετύχει το 10-0 υπέρ της Ελλάδας!

Τη βραδιά παρουσίασε ο Γιώργος Λιανός ενώ πλήθος επώνυμων φίλων του Μιχάλη Ζαμπίδη ήρθαν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση IRON CHALLENGE και τον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή: ο Θοδωρής Κυριακού, ο Γιάννης Λάτσιος, η Άννα Βίσση, ο Νίκος Καρβέλας, η Αννίτα Πάνια, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Νίκος Βέρτης, ο Γιώργος Γιαννιάς, ο Κώστας Σόμμερ, ο Πέτρος Ίμβριος, ο Τριαντάφυλλος, ο Γιώργος Αμανατίδης, ο Τάκης Γιαννέτος, ο Ηλίας Σακκάς, ο Βο, ο Ιβάν Σβιτάϊλο και πολλοί άλλοι.

Το κλίμα για το μεγάλο αγώνα προετοίμασε το διεθνές μουσικό group Batala, που έδωσε τον παλμό με το δυναμικό ήχο των τυμπάνων του.

Ακόμη 14 Pre-Games και 7 Main Games μεταξύ 40 Ελλήνων και ξένων αθλητών πραγματοποιήθηκαν στο Iron Challenge αλλά και εντυπωσιακά παράλληλα δρώμενα: Χορευτικό show breakdance από την ομάδα «The Art Of Show», επίδειξη Capoeira από την ομάδα Capoeira Jacobina Arte αλλά και ένα μοναδικό live από τους KINGS, που ξεσήκωσαν το κοινό με τις επιτυχίες τους.

Για μια ακόμη φορά, οι θεατές τίμησαν το Iron Challenge και τους αθλητές, γεμίζοντας ασφυκτικά το Γήπεδο του Tae Kwon Do, ενισχύοντας την προσπάθεια της διοργάνωσης να προάγει το άθλημα του kick boxing, φέρνοντας κοντά αθλητικούς συλλόγους και αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων του Iron Challenge:

Main Games

71kg – Μιχάλης Ζαμπίδης (Ελλάδα) vs Ηarun Kina (Τουρκία)

Νικητής: Μιχάλης Ζαμπίδης με νοκ άουτ στον 5ο γύρο

81kg – Νίκος Κελέκης (Θεοφάνους) vs Ismail El Brouzini (Κρητικός)

Νικητής: Ismail El Brouzini με ομόφωνη απόφαση

55kg – Τίτα Γκρούεβα (Πολίτης) vs Jleana Valentino (Μάλλιος)

Νικήτρια: Τίτα Γκρουέβα με απόφαση

70kg – Στέλιος. Παπαδόπουλος (Μάλλιος) vs Νικόλαος Γιαννόπουλος (Κονδυλάκης)

Νικητής: Στέλιος Παπαδόπουλος με ομόφωνη απόφαση

73kg – Νίκος Γκίκας (Θεοφάνους) vs Γιώργος Γκροπάι (Νικήτογλου)

Νικητής: Νίκος Γκίκας με πλειοψηφική απόφαση

65kg – Usman Mohammad (Χατζή) vs Σωκράτης Κερπάτσι (Θεοφάνους)

Νικητής: Σωκράτης Κερπάτσι με ΤΚΟ  στον 2ο γύρο

81kg – Στέφ. Κωνσταντελόπουλος (Δημητρίου) vs Φώτης Γκιώνης (Ιωακειμίδης)

Nικητής: Φώτης Γκιώνης με πλειοψηφική

 

Επίδειξη – Νίκος Μέξας (Zambidis Club) vs Στέφανος Λαγός (Zambidis Club)

 

Future Fighters

81kg – Νίκος Τζώτζος (Τζώτζος) vs Τηλέμαχος Τρύπας (Μπουλάς)

Νικητής: Νίκος Τζώτζος

 

82kg – Μανώλης Κλωνάρης (Κωνσταντόπουλος) vs Παντελής Πρωτόπαππας (Κωτσάκης)

Νικητής: Μανώλης Κλωνάρης