PUBLI

Το αυθεντικό truck της εκλεκτής tequila Don Julio σε road show με αέρα Μεξικού

Το φορτηγό θα βρίσκεται σε μερικά από τα πιο εκλεκτά bar της Αθήνας.

Το φορτηγό – σύμβολο της Don Julio, της tequila που μεταφέρει τις αξίες του ιδρυτή της: το πάθος για ποιότητα, την πίστη στην παράδοση, την επιμονή στη χειροτεχνία θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 8-24 Σεπτεμβρίου, σε αγαπημένα bars για να μας ταξιδέψει νοερά στο Μεξικό και να μας μυήσει στο κόσμο ενός εκλεκτού αποστάγματος  που θα μπορούμε να δοκιμάσουμε σε μοναδικά serves, αλλά και στην απόλυτη έκφρασή του σε μια Tommy’s Margarita. Αναζητήστε το και αφήστε τον εαυτό σας να μεταφερθεί στις φυτείες με τις μπλε αγαύες. Εκεί που o Don Julio González έλεγε «Αν έχεις πάθος, τα έχεις όλα!»

Το φορτηγό  θα βρίσκεται σε μερικά από τα πιο εκλεκτά bar της Αθήνας και συγκεκριμένα στα:

Rockfellas, στον Πειραιά – 8/9

Nalu, στον Άλιμο – 12/9

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος, στον Πειραιά – 13/9

Moorings, στη Βουλιαγμένη – 14/9

Dodo’s, στην Αγία Παρασκευή – 15/9

Mosaiko, στη Γλυφάδα – 16/9

Μπελ Ρεϋ, στο Κουκάκι – 17/9

Odori, στο Κέντρο – 20/9

Bookali, στο Χολαργό – 22/9

Rumors, στη Βουλιαγμένη – 23/9

Hide & Seek, στο Χαλάνδρι – 24/9

H ιστορία της Don Julio

Η ιστορία αυτής της μοναδικής tequila είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον ιδρυτή της, τον Don Julio González και με αυτό που όριζε τη ζωή του: το πάθος για ότι έκανε. Αυτό το πάθος ενέπνευσε τη δημιουργία της πρώτης εκλεκτής tequila, της Don Julio. Από νεαρή ηλικία, ο Don Julio González είδε μια μοναδική ευκαιρία στην παραγωγή tequila. Με μόνη δύναμή του το μεγάλο πάθος του, βρήκε το θάρρος, ζήτησε δάνειο από έναν ισχυρό τοπικό επιχειρηματία και ίδρυσε το πρώτο του αποστακτήριο.

 

Με όραμά του να φέρει την επανάσταση στην tequila, ο Don Julio González δεν έκανε καμία υποχώρηση στην ποιότητα. Φύτεψε κάθε αγαύη σε μεγάλη απόσταση από την άλλη, δίνοντας σε κάθε μία χωριστά τη δυνατότητα να αναπτυχθεί με τις καλύτερες προδιαγραφές πριν το θερισμό. Διαλέγοντας τις πιο χυμώδεις  piña, τις μετέφερε ο ίδιος στο αποστακτήριο του με το θρυλικό του truck και τις άφηνε να ψηθούν αργά για 72 ώρες. Το απόσταγμα ήταν μια tequila μοναδική, με εξαιρετικά ισορροπημένη και απαλή αίσθηση στον ουρανίσκο, με λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων που άφηνε μια δροσερή, υφάλμυρη επίγευση. Μια tequila γεμάτη πάθος. 

Όταν ήρθε η ώρα της εμφιάλωσης, έφερε μια ακόμα επανάσταση. Ενώ μέχρι τότε, τα μπουκάλια της tequila ήταν ψηλά και φυλάσσονταν κάτω από το τραπέζι, ο Don Julio González οραματίστηκε ένα ποτό που του άξιζε μια θέση επάνω στο τραπέζι. Έτσι σχεδίασε αυτό το μοναδικό μπουκάλι, πιο κοντό από τα προηγούμενα ώστε να μπαίνει πάνω στο τραπέζι αλλά και να επιτρέπει στους συνδαιτημόνες να βλέπουν ο ένας τον άλλο!

Όσο η φήμη αυτής της tequila ταξίδευε ανά τον κόσμο, ο Don Julio González παρέμεινε πιστός στην κοινότητα που έκανε το πάθος του πραγματικότητα. Διαμένοντας στην πατρίδα του, στο Jalisco, ίδρυσε ένα αποστακτήριο, όπου οι επόμενες γενιές θα εργαζόταν με πάθος για την ποιότητα και τη χειροτεχνία, αναβιώνοντας το πάθος ενός ανθρώπου που έφερε την επανάσταση στην tequila για πάντα.

#donjuliocantina  #donjuliotequila

 

Το αποστακτήριο La Primavera

Η tequila Don Julio παράγεται στα Highlands της Jalisco, όπου το μικροκλίμα και το πλούσιο σε μεταλλεύματα και άργιλο έδαφος επιτρέπουν στη μπλε αγαύη να ανθίσει. Κάθε σταγόνα tequila Don Julio παράγεται εδώ και κάθε μπουκάλι είναι αριθμημένο με τρόπο που συμβολίζει τον τόπο παραγωγής και επισφραγίζει την αυθεντικότητα. Σε αντίθεση με πολλά άλλα αποστακτήρια, το La Primavera παράγει μόνο την εκλεκτή tequila, Don Julio. Κάθε μπουκάλι εσωκλείει την ίδια αγάπη, προσοχή στη λεπτομέρεια και πάθος που ξεχώριζαν τον Don Julio González.

Η μπλε αγαύη

Κάθε tequila Don Julio φτιάχνεται από 100% αγνές αγαύες που έχουν συλλεχθεί με το χέρι στα υψίπεδα του Jalisco – σε μια από τις πιο εύφορες περιοχές καλλιέργειας αγαύης της χώρας. Είναι το μέρος όπου κάθε αγαύη αναπτύσσεται για 7-10 χρόνια πριν τη συγκομιδή της με αποτέλεσμα την ώριμη, πλήρως ανεπτυγμένη γεύση της που θα διακρίνουμε μόνο στη tequila Don Julio. Είναι αυτή η προσοχή στην ποιότητα, τη δεξιοτεχνία και την παράδοση που κάνει τη tequila Don Julio εκλεκτή.

Οι Jimadors

Οι Jimadors, εδώ και πολλές γενιές, είναι οι ειδικοί στην τέχνη της συγκομιδής αγαύης και χαίρουν μεγάλου σεβασμού στο Μεξικό. Μαζεύουν τις αγαύες με το χέρι και στη συνέχεια διαχωρίζουν με προσοχή τα φύλλα pencas) από τις piña συμβάλλοντας έτσι στην ποιότητα του χυμού.

Παραδοσιακή απόσταξη

Οι Piñas κόβονται με το χέρι σε 3 ή 4 μέρη και με αργό ρυθμό μαγειρεύονται στον ατμό σε παραδοσιακούς φούρνους για 3  ημέρες μέχρι να απελευθερώσουν το γλυκό χυμό της αγαύης. Χρειάζονται 8 pounds μπλε αγαύης για να παραχθεί ένα μπουκάλι tequila.

Επαναχρησιμοποιούμενα βαρέλια από λευκό δρυ

Για να επιτύχουμε τις ξεχωριστές γεύσεις κάθε μια από τις παλαιωμένες tequila μας, κάθε μία ωριμάζει για διαφορετικό χρονικό διάστημα σε δρύινα βαρέλια των οποίων η θερμοκρασία και υγρασία ελέγχονται. Για παράδειγμα, η tequila Don Julio Reposado παλαιώνει για 8 μήνες, ενώ η Don Julio 1942 παλαιώνει για τουλάχιστον δυόμισι χρόνια.