PUBLI

 ‘Το φημισμένο Bulldog London Dry Gin έφτασε στην Ελλάδα από την εταιρία Β.Σ.Καρούλιας’

Το BULLDOG London Dry Gin σχεδιάστηκε από την αρχή με μια νέα στάση και προσέγγιση απέναντι στον παραδοσιακά ‘συντηρητικό κόσμο’ των super premium gins.

Το BULLDOG London Dry Gin σχεδιάστηκε από την αρχή με μια νέα στάση και προσέγγιση απέναντι στον παραδοσιακά ‘συντηρητικό κόσμο’ των super premium gins.

Είναι ένα brand με αντισυμβατικό χαρακτήρα και ανεξάρτητο πνεύμα, που ενσωματώνει την τολμηρή αυτοπεποίθηση και το αμείλικτο ‘bulldog πνεύμα’ που ενσάρκωσε ο Sir Winston Churchill, από τον οποίο εμπνεύστηκε το όνομά του.

Το 2006 ο Anshuman Vohra, ένας τραπεζίτης επενδύσεων στην J.P.Morgan,          ο οποίος ανέπτυξε το πάθος του για το gin σε νεαρή ηλικία απολαμβάνοντας gin & tonics με τον πατέρα του, έναν διπλωμάτη καριέρας,αποφάσισε να ‘γυρίσει την πλάτη του’ στον κόσμο των εξαγορών και συγχωνεύσεων και να δημιουργήσει την δική του premium μάρκα gin, διαπιστώνοντας ένα κενό στην παγκόσμια αγορά του premium & modern gin.

Απευθύνθηκε σε ένα από τα αρχαιότερα και φημισμένα αποστακτήρια gin στον κόσμο, με ιστορία πάνω από 250 χρόνια στην παραγωγή της υψηλότερης ποιότητας gin,στην Αγγλία.

Με την εμπειρία και τη γνώση του από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, ο Anshuman Vohra σε συνεργασία με τον Master Distiller του αποστακτήριου,  δημιούργησε ένα εξωτικό μίγμα 12 βοτάνων από 8 χώρες, που περιελάμβανε τρία μοναδικά βότανα που δεν έχουν προηγουμένως χρησιμοποιηθεί ποτέ σε gin: φύλλα λωτού από την Ασία, κινέζικο dragon eye και σπόρους λευκής παπαρούνας από την Τουρκία με στόχο να δώσει ένα ιδιαίτερο εξωτικό χαρακτήρα στο νέο gin.

Ο μοναδικός συνδυασμός των δώδεκα εξωτικών βοτάνων με τα υψηλής ποιότητας συστατικά – σιτάρι της υψηλότερης ποιότητας Norfolk και το αγνότερο νερό της Ουαλλίας- την τετραπλή απόσταξη και την παραγωγή με τον χειροποίητο τρόπο σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες, είχε ως αποτέλεσμα το λανσάρισμα το 2007 ενός μοναδικού premium gin, με ισορροπημένη γεύση, εξωτικό ‘πικάντικο’ χαρακτήρα και ιδανικό ζωηρό ‘τελείωμα’, του BULLDOG London Dry Gin, που θεωρείται σήμερα από τους ειδικούς το πιο ‘βελούδινο’ gin στον κόσμο.

Ιδιαίτερα ‘ευέλικτο’, το BULLDOG London Gin, ενώ παρασκευάζεται με τις αυστηρές παραδοσιακές προδιαγραφές ενός London Dry Gin ανήκει στην κατηγορία των ‘new world gins’ και πιστό στο μήνυμα του ‘mixes with everything, surrenders to nothing’, χαρακτηρίζεται ως το πιο ‘mixable’ gin του κόσμου, όντας το μοναδικό gin που είναι ιδανικό για cocktail αλλά και για να πίνεται σκέτο.

H εντυπωσιακή, με σκούρο γκρι ανθρακί χρώμα, βαριά γυάλινη εμβληματική φιάλη του BULLDOG London Dry Gin, με το χαρακτηριστικό με καρφιά κολάρο στο λαιμό της, σχεδιασμένη για να επικοινωνήσει οπτικά την τολμηρή φιλοσοφία πίσω από το περιεχόμενό του, σηματοδοτεί μια επαναστατική προσέγγιση στην κατηγορία των οινοπνευματωδών ποτών.

Το ΒULLDOG London Dry Gin, λόγω της κορυφαίας ποιότητας του, έχει αποσπάσει από το λανσάρισμα του το 2007 πολλές διακρίσεις με κορυφαία, μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες που έχουν δοθεί ποτέ σε gin – superb (90-95) από τον Paul Pacult (Wine Enthusiasist Magazine), κερδίζοντας επίσης και το πολυπόθητο βραβείο του ‘Τοp 50 Spirit’  του ίδιου περιοδικού.

Μετά την μεγάλη του επιτυχία του στο εξωτερικό, όπου ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο premium gin brand στον κόσμο, ‘κατακτά’ την μια χώρα μετά την άλλη, αποκτώντας παντού πιστούς οπαδούς, ήρθε και στην Ελλάδα από την εταιρία Β.Σ.Καρούλιας για να πρωταγωνιστήσει και στην ελληνική αγορά του premium gin.