PUBLI

Το POWERADE χορηγός και επίσημο αθλητικό ποτό του 32ου Μαραθωνίου Αθηνών, του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Το POWERADE, συμπληρώνοντας 11 χρόνια συνεχούς υποστήριξης στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, βρέθηκε και φέτος στο πλευρό της διοργάνωσης, καλύπτοντας τις ανάγκες ενυδάτωσης 35.000 αθλητών και παιδιών

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2014 –Το POWERADE, συμπληρώνοντας 11 χρόνια συνεχούς υποστήριξης στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, βρέθηκε και φέτος στο πλευρό της διοργάνωσης, καλύπτοντας τις ανάγκες ενυδάτωσης 35.000 αθλητών και παιδιών που έλαβαν μέρος στους αγώνες δρόμου των 1,2 ,5, 10 και 42,2 χιλιομέτρων. Ανάμεσα στους αθλητές παρευρέθηκαν περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι των εταιρειών του Συστήματος της  Coca-Cola, στηρίζοντας το ιδεώδες του αθλητισμού και εμπνέοντας σε όλους μας  έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Οι συμμετοχές των εργαζομένων σημείωσαν και φέτος ρεκόρ, αφού η ομάδα POWERADE είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων. Για ακόμη μια φορά το POWERADE ετοίμασε μια σειρά από εκπλήξεις για αθλητές και παρευρισκόμενους, τόσο στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό του, όσο και κατά μήκος των διαδρομών.

 

Η live εμφάνιση της διεθνούς φήμης ομάδας κρουστών BATALA Atenas στο Γυάλινο Δρομέα έδωσε τον παλμό εμψυχώνοντας τους αθλητές σε ένα κομβικό σημείο της διαδρομής, ενώ οι μασκότ του POWERADE φρόντισαν και φέτος να ανεβάσουν τη διάθεση δρομέων και θεατών. Ακόμη, αθλητές και κοινό είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στο photo booth του POWERADE, να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους γράφοντας ενθαρρυντικά μηνύματα επάνω στα χάρτινα πανό που μοίρασε το POWERADE, και φυσικά να ενημερωθούν για τις ανάγκες ενυδάτωσης του οργανισμού τους, μέσω του επιστημονικού προγράμματος Powerade Hydration Coach.

 

Σημαντική ήταν και φέτος η δραστηριοποίηση του POWERADE και στο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αφού η Coca-Cola Hellas σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών και την εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων GLOBAL CHALLENGES/CLIMATEPARTNER, για 9η συνεχή χρονιά εφάρμοσαν διεθνείς πρακτικές για την προστασία του παγκόσμιου κλίματος, καθιστώντας τη διοργάνωση «φιλική προς το κλίμα του πλανήτη». Η Coca-Cola Hellas υποστήριξε και φέτος το πρόγραμμα αντιστάθμισης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που προκλήθηκαν με την άφιξη των διεθνών αθλητών στην Ελλάδα και συνέβαλαν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου. Αξίζει να σημειωθεί, πως περισσότεροι από πεντακόσιοι δρομείς και συνοδοί από το εξωτερικό επέλεξαν να αντισταθμίσουν τις αναπόφευκτες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.  

 

Επιπλέον,  όλοι οι συμμετέχοντες που ταξίδεψαν από τα διάφορα μέρη της Ελλάδας για να λάβουν μέρος στο Μαραθώνιο, ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα να εγγράψουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα στο ειδικά σχεδιασμένο microsite. Έτσι, για κάθε χτύπημα που έγινε στο μετρητή από τους συμμετέχοντες, το POWERADE και η Coca-Cola Hellas χρηματοδότησαν την αντιστάθμιση 3 κιλών ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα που παράχθηκε κατά τη μετακίνησή τους προς και από τη διοργάνωση.

 

Παράλληλα, το POWERADE σε συνεργασία με την Coca-Cola Hellas και την Coca-Cola 3Ε, συμμετείχε στην εθελοντική προσπάθεια συλλογής και ανακύκλωσης των πλαστικών μπουκαλιών που χρησιμοποίησαν οι δρομείς κατά μήκος των διαδρομών συνδράμοντας την ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, η οποία με την εθελοντική της ομάδα “GREEN TEAM” υλοποίησε το πρόγραμμα. Στόχος της ενέργειας, ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς επίσης και της αθλητικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, οι εθελοντές του προγράμματος σε συνεργασία με όλους του εθελοντές του αγώνα, κατάφεραν να συλλέξουν πάνω από τρεις χιλιάδες κιλά καθαρού πλαστικού από μπουκάλια, περίπου μισό τόνο πλαστικά ποτηράκια και λοιπά υλικά συσκευασίας, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μοναδικής αυτής αθλητικής διοργάνωσης.