PUBLI

Το TEDxAthens Επαναπροσδιορίζει το “ORDINARY”!

Επιστρέφει με Συναρπαστικές Εμπειρίες και Δράσεις στις 2 Ιουνίου στο ΚΠΙΣΝ.

Δώδεκα ομιλητές, τρεις σκηνές, πολυεπίπεδες δράσεις και εμπειρίες εντάσσονται στο φετινό, 9ο TEDxAthens, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου στο ΚΠΙΣΝ. Όπως δήλωσαν οι οργανωτές σε συνέντευξη Τύπου, το φετινό TEDxAthens περιστρέφεται γύρω από το “ORDINARY”. Θα τεστάρει την αντίληψη του κοινού σχετικά με το τί ορίζεται ως κανονικό και κοινωνικά αποδεκτό και τί όχι.

Η φετινή εκδήλωση θα φέρει στο κοινό της Κεντρικής Σκηνής ένα ολοκληρωμένο line-up με 12 ομιλίες, ενώ ταυτόχρονα το περσινό concept του πολυσυνεδρίου εξελίσσεται ακόμη περισσότερο και διαμορφώνεται ως μια πλατφόρμα δημιουργίας περιεχομένου όχι μόνο σε επίπεδο ομιλιών, αλλά και διαδραστικών activations. Στην Εναλλακτική Σκηνή του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια ξεχωριστή γεύση από συζητήσεις, ντοκιμαντέρ και μιούζικαλ. Στο Lab, όπου ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι πιο περιορισμένος – και θα υπάρξει διαδικασία προεγγραφής – θα πραγματοποιηθούν workshops και Q&A sessions με τους ομιλητές.

Οκτώ από τους δώδεκα ομιλητές έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενώ ένας ξεχωριστός ομιλητής εξ’ αυτών έχει προκύψει από τη διαδικασία του OpenCall Project. Μεταξύ άλλων στην Κεντρική Σκηνή του TEDxAthens θα εμφανιστούν: o δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο διακεκριμένος chef Σωτήρης Κοντιζάς o περιβαλλοντολόγος Huw Kingston και η Nadia Aboulhosn, fashion designer και plus-size model. Παρουσιαστής της Κεντρικής Σκηνής θα είναι ο stand-up comedian Δημήτρης Δημόπουλος.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τη σύμπραξη του TEDxAthens με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), που πλέον ως TEDxAthens Programming Partners θα συμβάλλουν και αυτοί στην παραγωγή επιπλέον διαδραστικού περιεχομένου γύρω από το φετινό θέμα. Η αρχή θα γίνει στις 19/5 στο Φουαγιέ του ΕΜΣΤ με τη φωτογραφική έκθεση “Project Mermaid” του φετινού ομιλητή Benjamin Von Wong, η οποία θα ενισχυθεί με εκπαιδευτικό περιεχόμενο από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΜΣΤ, θα έχει διάρκεια μέχρι τις 9/6 και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Δημήτρης Καλαβρός- Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens, τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι το φετινό θέμα του TEDxAthens «δίνει αξία στο άτομο, τις δεξιότητες και τις γνώσεις του, την αφετηρία αλλά και τα στοιχεία εκείνα που το κάνουν να ξεχωρίζει. Παράλληλα, το θέμα “ORDINARY” στοχεύει να προκαλέσει την καθιερωμένη αντίληψή μας για το τί ορίζεται ως “κανονικό” και “κοινή λογική” και να στρέψει την προσοχή μας σε απλά πράγματα που όμως έχουν σοβαρό αντίκτυπο».

Ο Δημήτρης Κόκκορης, Director του TEDxAthens, σχολίασε την εξέλιξη της διοργάνωσης και δήλωσε ότι «το TEDxAthens ενισχύεται χρόνο με το χρόνο με παράλληλες σκηνές και δράσεις, και στοχεύει να γίνει μια συνολική εμπειρία που θα καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων ανθρώπων. Ακόμη, με το OpenCall Project, το οποίο από την επόμενη χρονιά θα παραμένει ανοιχτό όλο το χρόνο, φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για τις ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν».

Για να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας μπείτε στο bit.ly/2GgAjJy.

Ετοιμαστείτε για ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό ταξίδι στο ORDINARY!

Μείνετε συντονισμένοι με το TEDxAthens μέσα από το Facebook, το Instagram και το YouTube.