PUBLI

Το UNCLE BEN’S® εγκαινιάζει το πρόγραμμα Ben’s BeginnersΤΜ

Kαι εμπνέει τους γονείς να μπουν στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά τους και να μαγειρέψουν υγιεινά γεύματα.

Μία νέα κοινωνική πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τους γονείς να μαγειρέψουν μαζί με τα παιδιά τους, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών για μια ζωή!

Το UNCLE BEN’S®, ξεκινά μία νέα κοινωνική πρωτοβουλία, το Ben’s BeginnersΤΜ, η οποία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους γονείς στο θέμα της διατροφής των παιδιών τους και να τους κάνει να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του οικογενειακού γεύματος στην καθημερινότητά τους. Η πρωτοβουλία Ben’s BeginnersΤΜ ενθαρρύνει τους νέους γονείς να μαγειρεύουν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους, καθώς έτσι τα παιδιά αναπτύσσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια απολαμβάνει ποιοτικό χρόνο μαζί!

Σε Πανελλαδική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε μαθητικό πληθυσμό ηλικίας 9-12 ετών (μελέτη GRECO, 2009), φάνηκε ότι 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, αναδεικνύοντας ως βασικά προβλήματα τη χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και την ανεπαρκή ικανότητα των γονιών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Η ίδια μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά που κατανάλωναν 5 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα οικογενειακά γεύματα, είχαν 15% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης υπερβαρότητας και παχυσαρκίας.

Ανταποκρινόμενο σε αυτά τα ανησυχητικά ευρήματα, το UNCLE BEN’S®,  ξεκινά μία σειρά από ενέργειες που έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς σε θέματα καθημερινής διατροφής της οικογένειας και παράλληλα να φέρουν τα μέλη της οικογένειας πιο κοντά με διασκεδαστικό τρόπο. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η διάσημη μαμά Σίσσυ Χρηστίδου, πρέσβειρα του Ben’s BeginnersΤΜ, προτρέπει τους νέους γονείς και τα παιδιά τους να μπουν στην κουζίνα και να μαγειρέψουν μαζί!

Το πρόγραμμα Ben’s BeginnersΤΜ ξεκινάει στις 15 Φεβρουαρίου με μία τηλεοπτική καμπάνια, που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους γονείς σχετικά με το ρόλο-πρότυπο που έχουν για τα παιδιά τους και συγκεκριμένα για τον τρόπο που επηρεάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Η καμπάνια Ben’s BeginnersΤΜ προτρέπει τους γονείς να μαγειρέψουν μαζί με τα παιδιά και να ανακαλύψουν μαζί την αξία του σπιτικού φαγητού, χαρίζοντάς τους ένα πολύτιμο εφόδιο ζωής. Παράλληλα, τους καλεί να πάρουν μέρος στο μεγάλο digital διαγωνισμό Ben’s BeginnersΤΜ, ο οποίος έρχεται να επιβραβεύσει τους καλύτερους μικρούς chef αλλά και τους γονείς τους! Έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών; Τραβήξτε ένα video ή μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι Uncle Ben’s® και ανεβάστε το στο www.unclebens.gr. Το κοινό θα ψηφίσει τις συμμετοχές της προτίμησής τους, για να αναδείξει τους 10 υποψήφιους που θα μπουν σε κλήρωση. Στο τέλος, ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει 3.000€ μετρητά, ενώ ο 2ος και ο 3ος από 1.000€. Η διάρκεια διεξαγωγής του Διαγωνισμού ορίζεται το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016  έως και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016  και χωρίζεται σε 2 φάσεις.  Η πρώτη φάση διαρκεί από τις 15/2 έως 13/3  και περιλαμβάνει την υποβολή των συμμετοχών στο Διαγωνισμό, ενώ η   δεύτερη από 14/3  έως   27/3  και αφορά  την ψηφοφορία των συμμετοχών του Διαγωνισμού  από το κοινό.

 

«Το ρύζι Uncle Ben’s® είναι ένα προϊόν που βρίσκεται στο ελληνικό τραπέζι για περισσότερα από 55 χρόνια. Σήμερα, μπροστά στο αυξημένο ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, καλείται να παίξει ένα πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των διατροφικών μας συνηθειών. Το πρόγραμμα Ben’s BeginnersΤΜ σχεδιάστηκε, ώστε να προωθεί την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία, με έναν διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του γεύματος. Εξάλλου, τα περισσότερα παιδιά έχουν μια έμφυτη περιέργεια για την κουζίνα. Ας την εκμεταλλευτούμε για να τους μάθουμε να τρώνε πιο υγιεινά», ανέφερε η Κατερίνα Τσαγκόγεωργα , Brand Manager Uncle Ben’s® της εταιρίας Mars Hellas.

Η Σίσσυ Χρηστίδου,  πρέσβειρα του Ben’s BeginnersΤΜ, είπε σχετικά με τη συμμετοχή της: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Ben’s BeginnersΤΜ. Όταν έμαθα ότι στην Ελλάδα, 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα, προβληματίστηκα και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω και εγώ, μέσω της πρωτοβουλίας Ben’s BeginnersΤΜ.  Το μαγείρεμα αποτελεί για ‘μένα μια σημαντική καθημερινή δραστηριότητα και το οικογενειακό τραπέζι μια μοναδική ευκαιρία να περνάμε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας».

Το πρόγραμμα Ben’s BeginnersΤΜ εγκαινιάστηκε στην Ελλάδα με μία ξεχωριστή εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρουσιάστηκε σε δημοσιογράφους και συνεργάτες η ανάγκη που υπάρχει να έχουν οι γονείς έναν πιο ενεργό ρόλο σχετικά με τη διατροφή των παιδιών, καθώς και τα οφέλη που απορρέουν τόσο από το οικογενειακό μαγείρεμα, όσο και από το ίδιο το οικογενειακό γεύμα για τα παιδιά, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια.

Το Uncle Ben’s® λοιπόν καλεί όλους τους γονείς να πάρουν μέρος σε αυτή την κοινωνική πρωτοβουλία, η οποία θα αλλάξει τις διατροφικές τους συνήθειες, για το καλό όλης της οικογένειας.