PUBLI

To World Class των Reserve Brands της Diageo, στο 5ο Athens Bar Show

Εμπνευσμένες παρουσιάσεις, γευστικές συνταγές με premium spirits, αλλά και ατμόσφαιρα εποχής…

Τo World Class των Reserve Brands της Diageo, η κορυφαία διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και γνώσεων στον χώρο του bartending, φυσικά και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το 5ο Athens Bar Show, που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι. Ένα συναρπαστικό διήμερο γεμάτο εκπλήξεις περίμενε το πλήθος από επαγγελματίες του χώρου και όχι μόνο, που κατέκλυσαν τη γιορτή για αυτόν τον ξεχωριστό κλάδο της εστίασης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Athens Bar Show, η ετήσια εκπαιδευτική έκθεση για bartenders και επαγγελματίες των bar αποτέλεσε το σημείο συνάντησης. Περισσότεροι από 4.000 έδωσαν το παρών κάτι που υποδηλώνει περίτρανα για ακόμη μια φορά, πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση του χώρου στην Ελλάδα.

Στη φετινή διοργάνωση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τον κλάδο του bartending, να παρακολουθήσουν μια σειρά από ξεχωριστά «ενημερωτικά» δρώμενα, καθώς και να δοκιμάσουν νέες γευστικές προτάσεις από τους καταξιωμένους και ταλαντούχους World Class bartender, αλλά και τους επίτιμους καλεσμένους της Diageo.

Ο ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος της Diageo ταξίδευε τους επισκέπτες στο χρόνο  και πιο συγκεκριμένα στη δεκαετία του 20’. Το στήσιμο και η διακόσμηση απέπνεαν την ατμόσφαιρα ενός speakeasy bar, ενώ μια εκλεπτυσμένη και κομψή γυναίκα με λευκό Retro φόρεμα είχε αναλάβει να «μεταφέρει» τους παρευρισκόμενους στην εν λόγω χρονική στιγμή. Η όμορφη παρουσία “βγαλμένη από άλλη εποχή” μυούσε τον κόσμο στην εμπειρία του speakeasy και τον παρακινούσε να δοκιμάσει το drink master της εποχής που δεν ήταν άλλο από το gin· και το martini. Έτσι, με κύριο συστατικό τους ένα από τα κορυφαία gin στον κόσμο δημιουργημένο με φρέσκα εσπεριδοειδή, το Tanqueray No. TEN, οι World Class Bartenders, συνέθεσαν το Perfect martini ειδικά για την περίσταση.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, μέσα στο ατμοσφαιρικό περίπτερο της Diageo, παρουσιάστηκαν νέες ξεχωριστές προτάσεις και ιδιαίτεροι γευστικοί συνδυασμοί για τα δημοφιλή blended Scotch whiskies του Οίκου Johnnie Walker. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τρία πρωτοποριακά σερβιρίσματα με τα Johnnie Walker Red Label, Johnnie Walker Black Label και Johnnie Walker Double Black.

Ξεχωριστές παρουσιάσεις, μοιρασμένες στο διήμερο σαν θεματικές ενότητες, έκλεψαν τις εντυπώσεις και οι παρευρισκόμενοι γέμιζαν ασφυκτικά τις αίθουσες του 5ου Athens Bar Show για να τις παρακολουθήσουν.

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε μοναδικές προτάσεις σερβιρίσματος και mentoring με το αμερικανικό ουίσκι Bulleit.

Ορισμένες από αυτές:

Ανακαλύψτε τα Bulleit Bourbon & Bulleit Rye με τον Τεό Σπυρόπουλο, τη Hannah Van Ongevalle, Άγγελο Διρχαλίδη & το Θοδωρή Πύριλλο

Μια παρουσίαση των Αμερικανικών ουίσκι Bulleit Bourbon & Bulleit Rye, αλλά και τεχνικές για παρασκευή cocktails από τον Τεό Σπυρόπουλο, Έλληνα World Class bartender 2014, τη Hannah Van Ongevalle, τη Βελγίδα World Class Bartender 2014, το Θοδωρή Πύριλλο, τον World Class bartender 2013 και τον Άγγελο Διρχαλίδη.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με δυο ακόμα μοναδικές παρουσιάσεις:

An exclusive World Class invitation…from a bartender to bartenders! Από τον Max La Rocca

Λίγα λόγια στους bartender, από τον γεννημένο στην Ιταλία Max La Rocca, που αναδείχθηκε World Class Bartender of the Year 2010 στην Ιρλανδία, ενώ το βιογραφικό του μετρά αρκετές ακόμα διακρίσεις, με κορυφαία την τελευταία του, ως Western Europe World Class Ambassador για την Diageo.

From Zacapa & Beyond… Adapted Solera Cocktail System, Βασίλης Κυρίτσης & Νίκος Μπάκουλης

Ο Νίκος Μπάκουλης, που το 2011 στέφθηκε νικητής στο World Class στην Ελλάδα μαζί με τον Βασίλη Κυρίτση, τον World Class bartender για την Ελλάδα το 2012, παρουσίασαν τεχνικές παρασκευής cocktail με το super premium ρούμι από τη Γουατεμάλα, Ron Zacapa.

Η δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, ήταν αφιερωμένη στα εκλεπτυσμένα gin Tanqueray & Tanqueray No. Ten. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο ξεχωριστές παρουσιάσεις, όπως οι παρακάτω:

Put the blame on Gin!, Τέλης Παπαδόπουλος

Ο Τέλης Παπαδόπουλος, ο πρώτος παγκόσμιος νικητής του World Class bartender of the 2009, έκανε μια ιστορική αναδρομή σ’ ένα από τα αγαπημένα ποτά, το gin.

Το διήμερο τελείωσε εορταστικά με την παρουσίαση:

Ανακαλύψτε τα Tanqueray & Tanqueray No. TEN με τον Claudio Perinelli & τον Τεό Σπυρόπουλο.

Ο Ιταλός World Class bartender 2014 και δεύτερος στον κόσμο, Claudio Perinelli, μαζί με τον Τεό Σπυρόπουλο, μύησαν το κοινό στην κουλτούρα του Tanqueray, δημιουργώντας και προσφέροντας το απόλυτο ‘Gin & Tonic’ με Tanqueray και το ‘Perfect martini’ με το Tanqueray No. TEN.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Diageo Hellas μοιράστηκε με τους επισκέπτες της διοργάνωσης πρακτικές συμβουλές σχετικά με το υπεύθυνο σερβίρισμα. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», προσέφερε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για το αλκοόλ και την οδήγηση, μέσω του Reaction Test, της συσκευής ακριβούς υπολογισμού χρόνου αντίδρασης και αποστάσεων ακινητοποίησης για κάθε οδηγό. Η πλατφόρμα www.askdave.com ήταν επίσης εκεί για να βοηθήσει τους επισκέπτες να υπολογίσουν εύκολα το πόσο αλκοόλ καταναλώνουν, ανάλογα με το ποτό και την ποσότητα.