PUBLI

Τρέξε κι εσύ ‘Στα Χνάρια του Δευκαλίωνα’

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές, μία των 25 και μία των 10 χλμ.

Λένε πως το τρέξιμο αποτελεί μόδα της εποχής που σε λίγα χρόνια θα έχει ξεχαστεί. Ακόμα κι αν αποτελεί μόδα, πού είναι το κακό; Έχετε δει πολλές φορές κάτι να είναι στη μόδα και να κάνει τόσο καλό στην υγεία; Για όλους αυτούς που τους αρέσει να τρέχουν είτε το κάνουν εδώ και 1-2 χρόνια είτε αποτελούσε πάντα την αγαπημένη τους γυμναστική έρχεται στις 4/12, ο 5ος αγώνας ορεινού δρόμου ‘Στα Χνάρια του Δευκαλίωνα’.

Πρόκειται για έναν αγώνα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον αθλητισμό με τη ψυχαγωγία και το μύθο σε μια περιοχή με πλούσια ιστορία και πανέμορφα τοπία.

Οι διαδρομές

Ο αγώνας διαθέτει δύο διαδρομές, ώστε οι αθλητές να μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Συγκεκριμένα, η μεγάλη διαδρομή θα έχει μήκος 25 χλμ. με υψομετρική διαφορά 1.200 μέτρα, ενώ η μικρή διαδρομή θα έχει μήκος 10 χλμ. με υψομετρική διαφορά 550 μέτρα.

 

Οι διαδρομές εναλλάσσονται μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων, ενώ δεν εμπεριέχουν κανένα τεχνικό ή επικίνδυνο πέρασμα. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι κοινό με το διεθνές μονοπάτι Ε4, ενώ ένα κομμάτι περίπου 2 χλμ. διασχίζει το παρθένο δάσος της ορεινής ελάτης.

Το μέγιστο υψόμετρο που φτάνει η μεγάλη διαδρομή είναι στα 1.650 μέτρα, όπου η θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα είναι μαγευτική. Οι κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα, Γεροντόβραχος, Παλιοβούνα, το εντυπωσιακό οροπέδιο από το Λιβάδι Παρνασσού αλλά και πιο μακριά οι κορυφές της Κίρφης και του Ελικώνα σε συνδυασμό πάντα με την ομορφιά του Κορινθιακού Κόλπου και των ορεινών όγκων της βόρειας Πελοποννήσου θα σας συνεπάρουν.

Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες οι οποίοι κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα ορεινού δρόμου,(4-12-2016), έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι τρείς κατηγορίες αθλητών θα είναι οι εξής:

-Ανδρών (18-40)

-Βετεράνων Ανδρών (41+)

-Γυναικών (18+)

-Γυναικών (41+)

Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν Κύπελλο και μετάλλιο ενώ κάθε αθλητής με έγκυρο τερματισμό θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο.

Η περιοχή

 

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αξίζει να συμμετέχεις στον αγώνα ακόμα και αν το τρέξιμο δεν είναι το φόρτε σου. Στον Παρνασσό βρίσκεται και το Κωρύκειο Ανδρο. Η διαδρομή προς αυτό είναι φανταστική. Από πολύ κόσμο περιγράφεται πως πρόκειται για έναν από τους συναρπαστικότερους περιπάτους παγκοσμίως.

Οι συμμετοχές

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν στις 25/7 μέσω της ιστοσελίδας http://www.deucalionrace.gr/ όπου ο κάθε αθλητής μπορεί να  συμπληρώσει ηλεκτρονικά μαζί με τη δήλωση συμμετοχής και την υπεύθυνη δήλωση. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ για τη μεγάλη διαδρομή και 10 ευρώ για τη μικρή. Στην τιμή περιλαμβάνονται το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, υποστήριξη, τροφοδοσία και ελαφρύ γεύμα κατά τον τερματισμό. Επιπλέον και για φέτος θα υπάρξει μεταφορά των αθλητών με λεωφορεία προς τους Δελφούς, με την καταβολή του αντιτίμου των 8ευρώ. 

Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα νέα του 5ου αγώνα ορεινού δρόμου ‘Στα χνάρια του Δευκαλίωνα’ από την ιστοσελίδα http://www.deucalionrace.gr/, από το επίσημο γκρουπ στο Facebook με ονομασία Στα χνάρια του Δευκαλίωνα, καθώς επίσης και με αποστολή ερωτημάτων ή αποριών στο e-mail: [email protected].

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και σας καλωσορίζουμε για 5η συνεχή χρονιά στον αγώνα ορεινού δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα».

Η Οργανωτική Επιτροπή:

Σύλλογος χιονοδρόμων-ορειβατών Ιτέας-Κίρρας

Αθλητικός πολιτιστικός σύλλογος Δελφικές Αμφικτυονίες