PUBLI

Τρία χρόνια Μαραμπού

Τρία χρόνια μετά, το Μαραμπού αποτελεί σημείο συνάντησης με αφορμή το παγωτό για τους κατοίκους του Παγκρατίου και όχι μόνο.

Η Βίκυ Περιστάνογλου και ο Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου, είναι οι ιθύνοντες και η ψυχή του λιλιπούτειου παγωτατζίδικου στην οδό Αρχελάου 17. Όλοι όσοι εργάζονται στο Μαραμπού δίνουν έμφαση στο “μικρό”, στο “προσωπικό”, στο “ανθρώπινο”. Το Μαραμπού ξεκίνησε ως ένα παιδικό όνειρο, ωστόσο πήρε σάρκα και οστά το 2018, μετά από μια εξόρμηση της Βίκυς στη Ρώμη, με στόχο την εκμάθηση της τέχνης του “artigianale” παγωτού.

Το Μαραμπού είναι η επιτομή του φυσικού, φρέσκου παγωτού και πώς θα μπορούσε να μην είναι εφόσον το παγωτό δημιουργείται με τεράστια προσοχή στις λεπτομέρειες, με συνταγές λίγων υλικών, πολύ καλά δομημένες, με πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας, με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης και με μεγάλη φροντίδα, η οποία αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη γεύση. Εδώ, δε θα φας παγωτό με γεύση φρούτου αλλά φρούτο σε μορφή παγωτού. Το φυσικό, και με χαρακτήρα παγωτό του Μαραμπού δεν περιέχει χρώματα, αρώματα και μονο-διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, συντηρητικά ή έτοιμες βάσεις παγωτού.

Τα παγωτά είναι πάντα φρέσκα. Οι διαθέσιμες γεύσεις δεν ξεπερνούν τις δέκα ή ενίοτε τις δώδεκα. Υπάρχουν οι μόνιμες, όπως το ανθόγαλο και το σορμπέ μαύρης σοκολάτας, αλλά και αυτές που αλλάζουν και διανθίζονται με τα υλικά που δίνει κάθε εποχή. Έτσι κανείς, μπορεί να βρει παγωτό από μαύρη μπύρα, αβοκάντο με καραμελωμένα φιστίκια, καρύδα με γιασεμί, ανθότυρο με γλυκό σαμιώτικο κρασί και σταφίδες ή πιο κλασικές, όπως καϊμάκι (μόνο με σαλέπι, χωρίς μαστίχα), φιστίκι, και μόκα. Υπάρχουν πάντα ενδιαφέρουσες επιλογές από σορμπέ (παγωτά χωρίς γάλα ή άλλα ζωικά).

Το Μαραμπού κλείνει για ένα διάστημα τον χειμώνα, όπως κάνουν όλα τα ποιοτικά, μικρά παγωτατζίδικα στην Ευρώπη. Και αυτό χρειάζεται για να μπορεί να διατηρεί τη φρεσκάδα του, τη γεύση του, την ποιότητά του. Οι άνθρωποί του έχουν ανάγκη αυτό τον πολύτιμο χρόνο για να διαβάζουν, να μαθαίνουν, να καλλιεργούνται σε σχέση με το παγωτό και όχι μόνο.