PUBLI

«Βάρδια»: Το δεύτερο βιβλίο της καταιγιστικής τριλογίας «Wool» του Hugh Howey μόλις κυκλοφόρησε

Το δεύτερο βιβλίο της καταιγιστικής τριλογίας Wool, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς και σύντομα έρχεται στη μικρή οθόνη, σε μια συνεργασία των AMC και Apple TV+

Το 2007, το Κέντρο Αυτοματισμού Νανοβιοτεχνολογίας παρουσίασε τις πλατφόρμες λογισμικού και υλισμικού, που κάποια μέρα θα επέτρεπαν σε ρομπότ μικρότερα από ένα ανθρώπινο κύτταρο να κάνουν ιατρικές διαγνώσεις, να διενεργήσουν επισκευές και να αυτοαναπαραχθούν.

Την ίδια χρονιά, ο τηλεοπτικός σταθμός CBS πρόβαλε μια εκπομπή σχετικά με τις επιπτώσεις της προπρανολόλης στους πάσχοντες από ακραίας μορφής τραύματα. Ένα απλό χάπι, όπως αποδείχτηκε, μπορούσε να σβήσει ακόμη και την ανάμνηση μιας ιδιαίτερα τραυματικής εμπειρίας. Εκείνη τη στιγμή, η ανθρωπότητα είχε μόλις ανακαλύψει το μέσο που θα επέφερε την ολοκληρωτική καταστροφή της. Και, ταυτόχρονα, το μέσο εκείνο που θα την έκανε να ξεχάσει.

Σε λιγότερο από σαράντα χρόνια από σήμερα, ο κόσμος είναι ακόμη όπως τον γνωρίζουμε. Ο χρόνος συνεχίζει να κυλάει, αλλά όχι για όλους το ίδιο. Μόνο λίγοι ισχυροί άνθρωποι ξέρουν τι έρχεται. Προετοιμάζονται γι’ αυτό. Προσπαθούν να μας προστατεύσουν. Μας βάζουν σε ένα μονοπάτι χωρίς επιστροφή, που οδηγεί στην καταστροφή· ένα μονοπάτι που θα μας στείλει κάτω από το έδαφος. Η ιστορία του σιλό ξεκινάει εδώ. Το μέλλον μας ξεκινάει τώρα.

Το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Βάρδια» αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας-ορόσημο του 21ου αιώνα που θα δούμε σύντομα στη μικρή οθόνη.

Στην πολυαναμενόμενη τηλεοπτική υπερπαραγωγή WOOL των AMC και Apple TV+ πρωταγωνιστούν οι Rebecca Ferguson («Dune»), Rashida Jones («Parks and Recreation»), David Oyelowo («Selma») και ο βραβευμένος με Όσκαρ Tim Robbins («Mystic River», «The Player»).

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με τίτλο «Σιλό», ενώ μέσα στο 2022 θα κυκλοφορήσει το τρίτο μέρος και φινάλε της τριλογίας με τίτλο «Dust».

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Το επόμενο The Hunger Games.»
– Sunday Times

«Το άγχος, η κλειστοφοβία και ο ληθαργικός κόσμος που συνθέτει ο συγγραφέας είναι εντελώς πειστικά.»
– The Observer

«Εξαιρετικά γραμμένο. Ο Howey μάς οδηγεί σε μια απόλυτα πιστευτή και τρομακτική αποκάλυψη. Όλο και περισσότερα επίπεδα αυτού του δυστοπικού κόσμου έρχονται στο φως, ανοίγοντας το δρόμο για τη συνέχεια…»
– Sunday Express

«Έχουμε μαγευτεί από τις ιστορίες του WOOL. Προτείνουμε να διαβάσετε πρώτα το ΣΙΛΟ, αλλά θα θέλετε να έχετε και αυτό ήδη στη βιβλιοθήκη σας, γιατί σας εγγυόμαστε ότι δε θα μπορείτε να σταματήσετε το διάβασμα.»
– Grazia Daily

«Το εκδοτικό φαινόμενο που καθήλωσε εξίσου το ευρύ αναγνωστικό κοινό και τους λάτρεις των βιβλίων φαντασίας.»
– The Wall Street Journal

Στοιχεία Βιβλίου:

Συγγραφέας: Hugh Howey
Μετάφραση: Ορέστης Μανούσος
Τίτλος Πρωτοτύπου: Shift
Σειρά: Wool, Βιβλίο 2
Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

ISBN: 978-960-623-366-1
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 632
Τιμή: € 25,50

Hugh Howey – Βιογραφικές πληροφορίες

Ο Hugh Howey γεννήθηκε το 1975 στις ΗΠΑ. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, εργάστηκε αρκετά χρόνια ως καπετάνιος ιστιοπλοϊκού, παραπλέοντας την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, από τα νησιά Μπαρμπάντος ως το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη. Άρχισε τη συγγραφή του ΣΙΛΟ ενώ εργαζόταν σε βιβλιοπωλείο, γράφοντας καθημερινά για σχεδόν τρία χρόνια. Το 2011 άρχισε να εκδίδει το μυθιστόρημα ως e-book σε συνέχειες με τη μορφή νουβέλας μέσω του amazon.com. Η άμεση ανταπόκριση των αναγνωστών οδήγησε σε περισσότερες νουβέλες, και η ολοκληρωμένη έκδοση του ΣΙΛΟ βρέθηκε πολύ σύντομα στην κορυφή των bestsellers του amazon, μετατρέποντας το έργο σε εκδοτικό φαινόμενο.

O Hugh Howey έχει πλέον αφοσιωθεί στη συγγραφή και έχει κυκλοφορήσει άλλα δύο βιβλία που εκτυλίσσονται στον κόσμο του ΣΙΛΟ, τα ΒΑΡΔΙΑ και DUST (υπό έκδοση από τις εκδόσεις Anubis), με την τηλεοπτική σειρά να αποτελεί μια υπερπαραγωγή του καναλιού AMC σε συνεργασία με την Apple. να Στον ίδιο κόσμο βρίσκουμε τα Sand και μια σειρά μεταποκαλυπτικών διηγημάτων. Επίσης, έχει κυκλοφορήσει τη σειρά βιβλίων αυτοβοήθειας με τίτλο Wayfinding. Το 2015 o Howey κυκλοφόρησε ένα ακόμα best-seller επιστημονικής φαντασίας, το Beacon 23. Παράλληλα, πραγματοποιεί το όνειρό του να κάνει το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στην ιστοσελίδα: www.hughhowey.com.

ΓΡΑΦΕΙΑ: Σολωμού 39, 10682 Αθήνα, τηλ.: 2169001092
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Σολωμού 39, 10682 Αθήνα, τηλ.: 2103801487, φαξ: 2103840095
COMPUPRESS Α.Ε. 2ο χλμ. Λεωφόρου Μαρκοπούλου, 19400 Κορωπί, τηλ. 2109238672, φαξ: 2109216847

www.anubis.gr | Facebook | Instagram | YouTube