ΣΙΝΕΜΑ

H Wishmore του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου υπογράφει συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής του ‘Arrival’, FilmNation

Η Wishmore μπαίνει δυναμικά στο χώρο των διεθνών τηλεοπτικών παραγωγών και του streaming μέσα από μια πολυετή συμφωνία με την εταιρεία πολυβραβευμένων παραγωγών του σινεμά και του ΗΒΟ.

Μια νέα πολλά υποσχόμενη συνεργασία έρχεται για τα επόμενα χρόνια, χτίζοντας πάνω στην εμπειρία και το παλμαρέ των δύο πλευρών. Στη σύναψη πολυετούς συμφωνίας συνεργασίας για την ανάπτυξη και παραγωγή αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών προχώρησε η Wishmore, εταιρεία παραγωγής ελληνικών και διεθνών κινηματογραφικών ταινιών του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, με την αμερικανική FilmNation Entertainment, παραγωγό της βραβευμένης με Emmy σειράς του HBO ‘I Know This Much is True’ με τον Mark Ruffalo και ταινιών όπως ‘Ο Λόγος του Βασιλιά’, ‘Arrival’, ‘Πόνος και Δόξα’ του Pedro Almodovar και ‘The Imitation Game’.

Οι δύο πλευρές συνεργάζονται ήδη επιτυχώς εδώ και πέντε χρόνια στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, μεταξύ των οποίων το ‘The Founder’ με τον Michael Keaton και ‘The Personal History of David Copperfield’ του Armando Iannucci με τους Dev Patel και Hugh Laurie που μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε μάλιστα στις ελληνικές αίθουσες.

Με αυτήν την συμφωνία η Wishmore εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών και του streaming, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Οι εταιρίες θα χρηματοδοτήσουν από κοινού την ανάπτυξη και παραγωγή σειρών υψηλών προδιαγραφών, ενώ η FilmNation θα αναλάβει τις πωλήσεις.

Η πρώτη σειρά που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια της συμφωνίας βασίζεται στο διήγημα επιστημονικής φαντασίας ‘The Hidden Girl’ του Ken Liu.

Η Wishmore είναι αδελφή εταιρεία της Faliro House του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, που ως γνωστόν έχει συμμετάσχει ως παραγωγός ή συμπαραγωγός σε ταινίες μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών μεταξύ των οποίων το υποψήφιο για Όσκαρ ‘The Lobster’ του Γιώργου Λάνθιμου, ‘Το Μικρό Ψάρι’ του Γιάννη Οικονομίδη, αλλά και το υποψήφιο για Όσκαρ ‘Before Midnight’ του Richard Linklater και το ‘Only Lovers Left Alive’ του Jim Jarmusch.

Τα σχέδια της Wishmore είναι φιλόδοξα, έχοντας σκοπό να μπουν οι βάσεις για την παραγωγή σειρών που θα ψυχαγωγούν εκατομμύρια θεατών ανά τον κόσμο περιλαμβάνοντας έντονο ελληνικό στοιχείο. Μια κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει και αξιοποιήσει το σημαντικό δυναμικό που έχει η χώρα μας στον τομέα του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η Wishmore ήδη αναπτύσσει τρεις τηλεοπτικές σειρές βασισμένες σε πρωτότυπα σενάρια Ελλήνων δημιουργών. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον όλες τις νέες λεπτομέρειες.