PUBLI

Όλες οι απαντήσεις που περιμένουμε απ’ την τέταρτη σεζόν του House of Cards

O Frank Underwood επιστρέφει κι εμείς προσπαθούμε να προβλέψουμε κάποια απ΄ αυτά που θα δούμε στη συνέχεια.

Έχει γίνει γλυκιά συνήθεια πια, ένα Σαββατοκύριακο του χρόνου να το αφιερώνουμε στον Frank Underwood. Εδώ του το χαρίζαμε πριν καν γίνει πρόεδρος των Η.Π.Α., τώρα που είναι ολόκληρος πλανητάρχης θα κολλήσουμε; Με τις πολιτικές εξελίξεις στην Αμερική μάλιστα να τρέχουν και τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο να αναμένονται τον προσεχή Νοέμβριο, η σειρά μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.

O Francis επιστρέφει στις 5 Μαρτίου για την τέταρτη σεζόν κι αν δεν θυμάσαι πώς ακριβώς είχε ολοκληρωθεί η τρίτη (έχει περάσει άλλωστε κι ένας χρόνος), δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι καθόλου.

Μη χάσεις την αγαπημένη σου σειρά από Πέμπτη 3 Μαρτίου στο νέο κανάλι ΟΤΕ CINEMA House of Cards και την καταιγιστικό 4ο κύκλο που κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στον ΟΤΕ ΤV το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 10.00πμ με όλα τα επεισόδια back to back.

 

Πριν το ρίξουμε όμως στο binge watching, ας δούμε πού μας άφησε η τρίτη σεζόν και κυρίως, όλα όσα περιμένουμε να γίνουν στην κρίσιμη απ’ όλες τις απόψεις, τέταρτη.

Με μια ματιά: όλα όσα έγιναν στην τρίτη σεζόν

 

Είναι δύσκολο να συνοψίσεις μια ολόκληρη σεζόν σε μερικές λέξεις. Θα επιλέξω λοιπόν να κρατήσω όλα όσα θα επηρεάσουν χωρίς αμφιβολία την πλοκή και την εξέλιξη της ιστορίας.

Αρχικά, η Claire παράτησε τον άντρα της. Μετά από τρεις σεζόν τσακωμών, απιστιών, ενδείξεων ότι ο Frank είναι gay και κάποιων ερωτικών τριγώνων με τον υπεύθυνο ασφαλείας του Προέδρου, Edward Meechum, η Πρώτη Κυρία μάζεψε τις βαλίτσες της και ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει αυτή τη σχέση συμφερόντων και αυτό το γάμο-ανίερη συμμαχία.

Ελάχιστα λεπτά πριν γίνει και πάλι εργένης, ο Frank, ο οποίος στη μέση της σεζόν αποφάσισε να διεκδικήσει ξανά το οβάλ γραφείο, κέρδισε τα προκριματικά της Iowa απέναντι στην Heather Dunbar. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να χαρεί και πολύ τη νίκη του. Η Dunbar έχει στα χέρια της το χαρτί της έκτρωσης της Claire Underwood, ένα χαρτί που στη διάρκεια της σεζόν επέλεξε να παίξει υπογείως.

Ο έρμος ο Doug Stamper, πρώην δεξί χέρι του Underwood, αφού κόντεψε να πεθάνει στο τέλος της δεύτερης σεζόν, μας χαρίζει ένα ολόκληρο επεισόδιο στο οποίο τον βλέπουμε να αναρρώνει. Όταν αρχίζει και γίνεται καλά, ζητάει να επιστρέψει στον Underwood κι αφού φάει πόρτα συμμαχεί με την πολιτική του αντίπαλο, σε μια τυπική House of Cards κίνηση, η οποία πάντως είχε τη δική της ατζέντα, που δεν ήταν άλλη απ’ επιστροφή στον μέντορά του. Για να επιστρέψει πρέπει όμως να φύγει από τη μέση η ακόμα πιο έρμη Rachel, την οποία ο Doug ψάχνει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και τελικά σκοτώνει στο τελευταίο επεισόδιο. Ήξερε πολλά. Οι πόρτες του Frank είναι ανοιχτές την πιο κατάλληλη στιγμή. Ερχόμαστε.

Αυτά που περιμένουμε να δούμε

Τον Frank να παλεύει να παραμείνει πρόεδρος χωρίς τη βοήθεια της Claire

 

Η εγκατάλειψη του Frank απ’ την Claire θα προκαλέσει σίγουρα μεγάλα προβλήματα στον πρόεδρο της καρδιάς μας. Προβλήματα πολύ μεγαλύτερα απ’ το ότι θα πρέπει να σιδερώνει μόνος του τα πουκάμισά του.

Όλη του η πολιτική διαδρομή είχε χτιστεί με τη βοήθεια, τα λεφτά, τις γνωριμίες και τις παραβλέψεις της αγαπημένης του γυναίκας. Ο ένας είχε να κερδίσει απ’ τον άλλο, όμως αν δούμε τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα, ο μεγάλος κερδισμένος αυτού του γάμου-συνεργασία ήταν ο Frank. Η Claire ένιωσε ότι δεν είχε κάτι άλλο να κερδίσει κι έφυγε. Δεν θέλω να ακούσω βλακείες για αγάπες κι έρωτες. Ο γάμος των Underwoods ήταν ξεκάθαρα μια επαγγελματική δοσοληψία η οποία σταμάτησε να ικανοποιεί την μία πλευρά.

 

Το ζήτημα είναι, τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Η Claire έχει δείξει ότι έχει πολύ υψηλές φιλοδοξίες κι αποκλείεται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ποια θέση θα διεκδικήσει και θα θελήσει να ξεκινήσει πόλεμο με τον πρώην άνδρα της; Θα τη δούμε κάποια στιγμή ακόμα κι απέναντί του στην διεκδίκηση της προεδρίας;

Το όπλο της έκτρωσης έχει περάσει πια στα χέρια του Frank, όμως κι η Claire δεν είναι εντελώς άοπλη: ξέρει ένα κάρο μυστικά του πρώην άνδρα της, τα οποία μπορούν να του καταστρέψουν το δημόσιο προφίλ το οποίο με τόσο κόπο χτίζει.

Η σχέση των Underwoods ήταν πάντα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της σειράς. Τώρα που έγινε πολεμική, την περιμένουμε με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία. Ποιος θα κερδίσει; Θα τα ξαναβρούνε; Θα δούμε παρασκηνιακές μηχανορραφίες απ΄την Claire με στόχο τη δολοφονία του Frank, όπως και στο αγγλικό House of Cards;

 

Είναι βέβαιο πάντως ότι χωρίς την Claire, ο Frank θα σπάει πολύ πιο συχνά τον τέταρτο τοίχο για να μας μιλήσει, σε κάποιον άλλωστε θα πρέπει να τα πει.

Τον Doug να επιστρέφει επιτέλους στην φτερούγα του Frank

 

O Doug θυσίασε τη Rachel κι ανταμείφθηκε. Είναι και πάλι ο chief of staff του Frank, πίσω στις επάλξεις την πιο κρίσιμη στιγμή. Η χρησιμότητά του θα είναι διπλή: Αφενός είναι πολύ πιθανό να κατέχει ένα αντίγραφο του ημερολογίου της Claire, ένα έξοχο όπλο στον πόλεμο που αναμένεται να ξεσπάσει ανάμεσα στο πρώην ζεύγος. Ένας μοχλός πίεσης κι εκβιασμού: το χαρτί της έκτρωσης πλέον το κρατάνε δυο παίκτες.

Η έτερη χρησιμότητα του Doug αφορά τα μυστικά που σίγουρα έμαθε δίπλα στην Dunbar. Μ’ ένα σμπάρο, ο Frank αποκτά δυο τρυγόνια, δηλαδή όπλα απέναντι σε δυο ισχυρούς αντιπάλους. Ανακτά επίσης έναν πιστό βοηθό, πρόθυμο να λερώσει τα χέρια του και να πεθάνει για το καλό του αφεντικού του.

Μας είχε λείψει αυτό το bromance, απλά ελπίζουμε να μην χτυπήσει ξανά ο Doug. Δεν αντέχουμε άλλο επεισόδιο ανάρρωσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Doug θα παίξει κομβικό ρόλο σε αυτή τη σεζόν.

Τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία

 

Η τέταρτη σεζόν θα ξεκινήσει με τη μάχη του Frank απέναντι στην Heather για το χρίσμα. Αυτό το ξέρουμε. Μέχρι που θα φτάσει όμως η ιστορία; Αν το χρίσμα καταλήξει στον Frank, θα δούμε μέχρι τέλους και τη μάχη του για την παραμονή στο οβάλ γραφείο;

Σε αυτήν την περίπτωση, τεράστιο ενδιαφέρον θα έχει ο αντίπαλος που θα αντιμετωπίσει, δηλαδή αυτός που θα λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, κάτι που ακόμα δεν το γνωρίζουμε. Ο χωρισμός του με την Claire πάντως, ανοίγει στον Frank το πεδίο για να τραβήξει και πάλι στο πλευρό του την Jackie, στην οποία πιθανότατα θα προτείνει να κατέβει μαζί του ως υποψήφια VP.

Διαβάζοντας πιθανά σενάρια σε σελίδες του εξωτερικού (όχι θα άφηνα) το πράγμα προχωράει πολύ, αναφέροντας σενάρια όπου ο Frank ξαναβγαίνει πρόεδρος με αντιπρόεδρο τη Jackie, η Claire δολοφονεί τον πρώην άνδρα της κι η Jackie γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Η.Π.Α. Τραβηγμένο; Πιθανότατα. Θα προλάβουν τις εξελίξεις και την πιθανή νίκη της Hillary; Δύσκολα. Μεγάλη σημασία έχει το αν η τέταρτη σεζόν θα είναι κι η τελευταία. Λογικά όχι, οπότε δεν υπάρχει λόγος για βιασύνες.

Φόνους, περισσότερο fake Πούτιν, Tom Yates αλλά και -επιτέλους- τον Cashew

 

Για το κλείσιμο, μερικές συνολικές προσδοκίες. Εντάξει, η σεζόν θα αφορά προφανώς σε μεγάλο βαθμό τη σχέση των Underwoods, την προεκλογική καμπάνια του Frank, την επιστροφή του Doug κι όλα όσα αναλύσαμε παραπάνω.

Δεν αρκούν όμως αυτά για μια γεμάτη σεζόν. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε περισσότερο fake Πούτιν με την ψεύτικη προφορά και τις απειλές του. Ήταν μια πολύ γεμάτη χρονιά για τη Ρωσία άλλωστε κι αυτό δεν νομίζω να το προσπεράσουν οι δημιουργοί της σειράς.

Αναμένουμε ακόμα με αγωνία τον καθιερωμένο φόνο της σεζόν, για τον οποίο μας προδιαθέτει και το επίσημο trailer. Σε ποιον θα κάτσει η μπίλια αυτή τη φορά και ποιος θα λερώσει τα χέρια του με αίμα;

Τι θα κάνει στη ζωή του τώρα ο Tom Yates, μετά την απόλυση απ’ τον Frank; Τα δικά του λόγια ήταν στην ουσία αυτά που έπεισαν την Claire να αφήσει τον πρόεδρο. Θα συνεχίσει να διαδραματίζει το δικό του ρόλο, αυτή τη φορά απ’ το στρατόπεδο της Claire;

Και τέλος, πού είναι επιτέλους ο Cashew, το συμπαθές ινδικό χοιρίδιο του Gavin το οποίο στην τρίτη σεζόν είδαμε μόλις μια φορά; Πέρα απ’ την πλάκα, ο φόνος της Zoe έχει ξεχαστεί εντελώς; Ο συνάδελφος και πρώην της, Lucas, τον οποίο ο Gavin παγίδευσε και τώρα βρίσκεται στη φυλακή τι απέγινε; Θα επανέλθει ποτέ στο προσκήνιο αυτή η ιστορία; Και τέλος πάντως τι θα απογίνει ο Gavin χωρίς υπολογιστή; Θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τον Doug και κατ’ επέκτασην τον Frank, προσθέτοντας ακόμη έναν επικίνδυνο εχθρό στη λίστα; Ο Cashew να είναι καλά, κι όλα τ’ άλλα θα τα βρούμε.

 

Μη χάσεις την αγαπημένη σου σειρά από Πέμπτη 3 Μαρτίου στο νέο κανάλι ΟΤΕ CINEMA House of Cards και την καταιγιστικό 4ο κύκλο που κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στον ΟΤΕ ΤV το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 10.00πμ με όλα τα επεισόδια back to back.