ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
SPONSORED

Γιατί η ασφάλεια είναι η σημαντικότερη επένδυση που πρέπει να κάνεις αυτή και οποιαδήποτε άλλη Παρασκευή του χρόνου

Σ' έναν κόσμο που μεταλλάσσεται συνεχώς και κρύβει τόσους κινδύνους, το αίσθημα της ασφάλειας είναι πάνω απ' όλα.

«Προσέχουμε, για να έχουμε». Αυτή είναι μία λαϊκή ρήση που μετρά αιώνες, ωστόσο, χρησιμοποιείται ευρέως μέχρι σήμερα. Πράγματι, το αίσθημα της ασφάλειας, σ’ ένα κόσμο που όλα γύρω μας μεταβάλλονται με γοργούς ρυθμούς, είναι πολύ σημαντικό. Είναι αυτό που μας ηρεμεί, που μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Οι τομείς της ζωής μας που έχουμε αυτή την ανάγκη – να νιώθουμε, δηλαδή, ασφαλείς – είναι πολλοί.

Είναι το αυτοκίνητο, το σπίτι, ακόμη και η ίδια η ζωή. Τα παραδείγματα ανθρώπων που έχουν αψηφήσει, για παράδειγμα, να κυκλοφορήσουν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς ασφαλισμένα αυτοκίνητα, είναι πολλά και διάφορα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια, υπάρχουν ακόμη χιλιάδες οδηγοί που κινούνται στη χώρα με τα αυτοκίνητά τους χωρίς ασφάλεια. Μια τέτοια κίνηση είναι πολύ επικίνδυνη, αν αναλογιστεί τους κινδύνους που κρύβουν οι ελληνικοί δρόμοι.

Πόσο σημαντικό είναι το αίσθημα της ασφάλειας σήμερα

ασφάλεια

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι ελληνικοί δρόμοι είναι μερικοί από τους πιο επικίνδυνους στον πλανήτη. Και δεν το λέμε εμείς αυτό αλλά τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί επισήμως το 2022 (ως και τον περασμένο Αύγουστο που έχουμε τα δεδομένα) 870 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, με 53 συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους και άλλους 1.073 να τραυματίζονται, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο σοβαρά.

Η κατάσταση ήταν ίδια κι ακόμη χειρότερη το 2021, όταν η χρονιά έκλεισε με 1.019 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα και 69 νεκρούς. Όπως μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε, οι οδηγοί όσο και οι πεζοί που κινούνται στους ελληνικούς δρόμους θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί και κυρίως να έχουν ασφαλισμένο το όχημά τους.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω δεδομένα, μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική είναι, όχι μόνο αυτή καθ’ αυτή η ασφάλεια, αλλά το αίσθημά της. Το αίσθημα πως ό,τι κι αν συμβεί, δεν είσαι μόνος. Πρόκειται ουσιαστικά για την καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κανείς όχι μόνο στο άμεσο αλλά και στο μακρινό μέλλον. Είναι η ευόδωση αυτής της διάσημης ρήσης «προσέχουμε, για να έχουμε».

Πώς η μεταμόρφωση 100 σχολικών διαβάσεων κινείται προς αυτή την κατεύθυνση

ασφάλεια

Το αίσθημα της ασφάλειας δε σχετίζεται μόνο με τους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους αυτής της χώρας, αλλά και με τους πεζούς που περπατάνε καθημερινά πάνε σε αυτές και σε αρκετές περιπτώσεις, θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για να τους διαβούν. Ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω, η Hellas Direct, φέτος ρίχνει χρώμα στην Black Friday, βγαίνοντας έξω, φτιάχνοντας 100 σχολικές διαβάσεις και γιορτάζοντας τη #safefriday. Σήμανση στον δρόμο, φωτεινές πινακίδες και επιδιόρθωση υποδομών που ήδη υπάρχουν, μεταμορφώνουν τις διαβάσεις, εξασφαλίζοντας για τα παιδιά ασφαλείς μετακινήσεις από και προς το σχολείο τους.

ασφάλεια

Η αρχή έγινε από τον δήμο Γαλατσίου και η #safefriday είναι μόνο η αφορμή και η αρχή του προγράμματος. Σύμφωνα με την Hellas Direct, oι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι 100 προγραμματισμένες διαβάσεις αλλά και όσες πιθανόν προκύψουν στην πορεία. Ο τελικός απολογισμός αναμένεται να γράψει: 30 νύχτες – 100 διαβάσεις – 20.000 ασφαλείς μαθητές και μαθήτριες.

Και κάπως έτσι, το αίσθημα περί ασφάλειας, στο οποίο αναφερθήκαμε από την αρχή ευοδώνεται. Γιατί δεν υπάρχει πιο μεγάλο καλό σε μια κοινωνία, από το να ξέρουμε πως τα παιδιά μας μπορούν να πάνε και να επιστρέψουν από το σχολείο με ασφάλεια.