Unsplash
GROOMING

Η ελληνική, αντρική σειρά περιποίησης που εμπιστεύονται οι κομμωτές και οι barbers

Όταν το ζητούμενο είναι το επαγγελματικό αποτέλεσμα και η εξειδικευμένη φροντίδα, τότε η ARREN μπαίνει στο παιχνίδι με τα grooming προϊόντα της για μαλλιά, σώμα και γένια. 

Στην εποχή μας, η περιποίηση ούτε είναι πολυτέλεια, ούτε αφορά μία μικρή μερίδα αντρών. Πάνω από όλα όμως, δεν θεωρείται μόνο γυναικεία υπόθεση. Η ομορφιά είναι -και πρέπει να είναι- και αντρικό προνόμιο. Οι στερεοτυπικές αντιλήψεις και τα παρωχημένα ταμπού δεν έχουν καμία θέση πλέον στο πώς επιλέγει ο σύγχρονος άντρας να φροντίζει την εμφάνισή του: από τα μαλλιά και το πρόσωπο μέχρι το σώμα και τα άκρα του.

Όλη αυτή η απενοχοποίηση της αντρικής περιποίησης αποτυπώνεται τα τελευταία χρόνια με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Η αναγέννηση των barber shops, καθώς και η ολοένα και μεγαλύτερη στροφή των κομμωτηρίων στην κάλυψη των αναγκών του αντρικού κοινού με προϊόντα που απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε αυτό έχουν περάσει το grooming σε άλλο επίπεδο. Έχουν αναβαθμίσει τη διαδικασία αυτή καθεαυτή, κυρίως όμως έχουν εκπαιδεύσει τους άντρες στο ότι τη μεγαλύτερη σημασία έχει τελικά το τι χρησιμοποιείς και όχι το πώς το χρησιμοποιείς. Τι εννοούμε ακριβώς;

Πολύ απλά ότι τα προϊόντα -σε συνδυασμό φυσικά με την τεχνογνωσία- είναι το Α και το Ω για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κρατώντας στα χέρια τους ένα ποιοτικό προϊόν από ένα αξιόπιστο brand, οι κομμωτές και οι barbers μπορούν να σου προσφέρουν την εξειδικευμένη περιποίηση που αναζητάς στα καλύτερά της. Γι’ αυτό και εμπιστεύονται με κλειστά μάτια την grooming collection της ARREN. 

Η ARREN είναι ένα ελληνικό mega brand που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της αντρικής περιποίησης, καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες στο κομμάτι της καθημερινής φροντίδας της γενειάδας, των μαλλιών και του σώματος. Η ελληνική της υπογραφή είναι ο ένας από τους τρεις λόγους που την επιλέγουν οι επαγγελματίες (η στήριξη του ελληνικού επιχειρείν άλλωστε αυξάνεται συνεχώς, εντός και εκτός συνόρων).

Οι άλλοι δύο σχετίζονται με τις premium συνθέσεις, την αποτελεσματικότητα και την ευχρηστία των προϊόντων της, καθώς και με το μεγάλο εύρος επιλογών που καθιστά πραγματικά αδύνατο να μην βρει ο επαγγελματίας αυτό που ψάχνει ο πελάτης και ο πελάτης με τη σειρά του αυτό ακριβώς που έχει στο μυαλό του.

Η αντρική σειρά περιποίησης της ARREN λοιπόν χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Care για μαλλιά, πρόσωπο και σώμα, Styling για μαλλιά και Coloring για μαλλιά και γένια.

Η πρώτη κατηγορία αποτελείται από το Beard & Skin Oil, ένα ειδικό λάδι που προσφέρει ενυδάτωση στα γένια και στο δέρμα κάτω από αυτά και από τέσσερα διαφορετικά σαμπουάν που καλύπτουν τέσσερις διαφορετικές ανάγκες: το Purify που εξαφανίζει την λιπαρότητα και προσφέρει βαθύ καθαρισμό, το Tea Tree που αναζωογονεί το τριχωτό προσδίδοντας έντονη αίσθηση δροσιάς, το Grey που μειώνει την ανεπιθύμητη κιτρινίλα που εμφανίζουν τα γκρίζα/λευκά μαλλιά, ενώ υπάρχει και το Multiply shampoo που είναι κατάλληλο για 3 σε 1 χρήση στα μαλλιά, στα γένια αλλά και στο σώμα αντί για αφρόλουτρο.  

Η δεύτερη κατηγορία αφορά το hairstyling και περιλαμβάνει συνολικά δέκα προϊόντα για κάθε προτίμηση, που προσφέρουν από φυσικό μέχρι δυνατό κράτημα, από ματ μέχρι λαμπερό φινίρισμα, από χτενίσματα με κίνηση μέχρι πιο στιλιζαρισμένα. Όποιο και αν είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με πομάδες, πηλό, κερί, τονωτικό σπρέι και λακ, ακόμα και με gels, Black και Brown, που φορμάρουν τα μαλλιά και καλύπτουν ταυτόχρονα διακριτικά το γκριζάρισμα με μαύρες ή με καστανές χρωστικές. 

Και επειδή αναφερθήκαμε στην κάλυψη των λευκών/γκρίζων, η τρίτη και τελευταία κατηγορία της ARREN είναι ίσως ο μεγάλος άσος στο μανίκι των επαγγελματιών. Το Hair Direct Color και το Beard Color Kit είναι δύο καινοτόμα προϊόντα που καλύπτουν το γκριζάρισμα στα μαλλιά και στο μούσι, αντιστοίχως, χωρίς να περιέχουν αμμωνία, με τον πιο φιλικό προς την τρίχα και το δέρμα τρόπο. Προσφέρουν δηλαδή, χάρη στην προηγμένη τους σύνθεση, αρμονικό αποτέλεσμα σε σχέση με το φυσικό χρώμα, αποφεύγοντας τις ανεπιθύμητες κίτρινες αποχρώσεις. 

Όπως αναφέραμε στην αρχή του κειμένου η αντρική περιποίηση δεν είναι πολυτέλεια. Η ARREN το έχει κάνει πράξη με αξιόπιστες premium φόρμουλες, που απαντούν στις απαιτήσεις των επαγγελματιών, λύνοντάς τους τα χέρια και κατ’ επέκταση, στις ανάγκες του σύγχρονου άντρα. Όλα τα προϊόντα της grooming σειράς χρησιμοποιούνται σε κομμωτήρια και barber shops και διατίθενται προς πώληση αποκλειστικά σε αυτά. Το να έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη των ειδικών είναι αναμφίβολα αυτό που κάνει τη διαφορά.