ΣΠΙΤΙ

Ο εξοπλισμός που θα σου λύσει τα χέρια στην καθαριότητα εντός και εκτός σπιτιού

Στη μεγάλη συλλογή μηχανημάτων της Kärcher, ανακαλύψαμε τις δύο συσκευές που κάνουν την καθαριότητα του σπιτιού, του κήπου, ακόμα και του αυτοκινήτου παιχνίδι. 

Μην κρυφτείς πίσω από το δάχτυλό σου, συμβαίνει σε όλους. Θέλεις ο χώρος σου να είναι καθαρός, αλλά πόσο μα πόσο βαριέσαι την όλη διαδικασία της καθαριότητας, ειδικά τις καθημερινές, μετά από μία κουραστική ημέρα στη δουλειά ή το Σαββατοκύριακο ύστερα από ένα ζόρικο πενθήμερο που το μόνο που θέλεις είναι απλά να κάνεις το τίποτα ή τουλάχιστον να μην ασχολείσαι με ό,τι χαρακτηρίζεται ως «δουλειά».

Ο κύριος λόγος της άρνησής σου είναι ότι γνωρίζεις ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα κλέψει πολύ από τον τόσο πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σου. Αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί δεν έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό. Συσκευές που διευκολύνουν και απλοποιούν τα πράγματα, έχουν ισχυρή απόδοση και είναι ευέλικτες και πασπαρτού, κάνουν δηλαδή πολλές δουλειές ταυτόχρονα, μειώνοντας τον χρόνο ενασχόλησης σχεδόν στο μισό. 

Τέτοιου είδους συσκευές ανακαλύψαμε στη μεγάλη, οικιακή και επαγγελματική συλλογή μηχανημάτων καθαρισμού της Kärcher, από την οποία ξεχωρίσαμε τις εξής δύο: τις σκούπες υγρής και ξηρής αναρρόφησης WD (περιλαμβάνουν πέντε μοντέλα) και τα πλυστικά μηχανήματα K Compact (περιλαμβάνουν τρία μοντέλα).

Πρόκειται για δύο κατηγορίες μηχανημάτων που θα σου λύσουν τα χέρια, θα αντικαταστήσουν τα πολλά και διαφορετικά προϊόντα που έχεις για κάθε δουλειά και θα κάνουν την επιχείρηση καθαριότητα, εντός και εκτός σπιτιού, παιχνιδάκι· ειδικά τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και σιγά-σιγά θα ανοίγεις όλο και πιο συχνά τα παράθυρα, θα μεταφέρεις το σαλόνι σου στον κήπο, θα περνάς περισσότερο χρόνο στο μπαλκόνι, θα αρχίσεις να γεμίζεις το αυτοκίνητο με άμμο από τη θάλασσα, θα κάνεις όλα αυτά τα μαστορέματα που λόγω κρύου και χειμώνα είχες αφήσει στην άκρη. 

Ενώ θα ήταν φύσει αδύνατον να σκουπίσεις με μία κοινή ηλεκτρική σκούπα από σκόνη και βρωμιά μέχρι φύλλα, στάχτη, νερά, μπάζα και σπασμένα γυαλιά και να μην μπουκώσει και καταστραφεί από το υγρό στοιχείο, με τις πολυλειτουργικές σκούπες ξηρής και υγρής αναρρόφησης WD της Kärcher μπορείς να κάνεις τα πάντα εύκολα και αποτελεσματικά. 

Για παράδειγμα, το μοντέλο WD 5 έχει πανίσχυρη αναρρόφηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καθάρισμα των εσωτερικών χώρων του σπιτιού -φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσες να μαζέψεις τα νερά που έπεσαν στο πάτωμα όχι με χαρτί ή η με σφουγγαρίστρα, αλλά με μία σκούπα;-, του αυτοκινήτου, του κήπου και της αποθήκης.

Παράλληλα, διαθέτει λειτουργία φυσητήρα που επιτρέπει να «φυσήξεις» τους ρύπους από σημεία που δεν είναι εύκολη η αναρρόφηση, όπως τα καλοριφέρ, καθώς και μία μεγάλη γκάμα αξεσουάρ που εξασφαλίζουν επαγγελματικά αποτελέσματα καθαρισμού.

Επειδή όμως εκτός από την απόδοση, προσέχεις πάντα ό,τι μηχάνημα αγοράζεις να είναι πρακτικό και να αποθηκεύεται εύκολα χωρίς να πιάνει πολύ χώρο, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο καθαρισμός του φίλτρου της συγκεκριμένης σκούπας γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ ο σωλήνας αναρρόφησης, τα εξαρτήματα και το καλώδιο του ρεύματος αποθηκεύονται πάνω στη συσκευή εξοικονομώντας χώρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος πολυλειτουργικότητας κινούνται και τα πλυστικά Κ Compact της γερμανικής εταιρείας, με τα οποία μπορείς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις, εξοικονομώντας νερό και ρεύμα, από την αυλή και τη βεράντα μέχρι το αυτοκίνητο και οποιοδήποτε σημείο ή χώρο ή αντικείμενο εκτός σπιτιού. 

Ένα από τα πανίσχυρα πλυστικά της σειράς Compact είναι το K5 με 145 bar πίεση, που εντυπωσιάζει με την ισχύ και τη μεγάλη διάρκεια λειτουργίας του υδρόψυκτου μοτέρ του. Χάρη στο συμπαγές του μέγεθος, μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε, είτε στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, είτε σε ράφι.

Παρομοίως με τις σκούπες ξηρής και υγρής αναρρόφησης WD και εδώ ο σωλήνας, τα ακροφύσια και το καλώδιο ρεύματος αποθηκεύονται τακτοποιημένα πάνω στο μηχάνημα.

Κάπως έτσι, μόνο με δύο συσκευές μπορείς να έχεις στα χέρια σου μία ολοκληρωμένη λύση καθαρισμού, που περνά την οικιακή καθαριότητα σε άλλο επίπεδο. Εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά, επαγγελματικά.