ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα εξαιρετικά realme 8 και realme 8 Pro σε τιμές από 199 και 299 ευρώ αντίστοιχα

Δύο εξαιρετικές value for money επιλογές smartphone που θα σε ενθουσιάσουν με το design και τις επιδόσεις τους.

Η αγορά ενός καλού κινητού δεν είναι πάντα μία εύκολη διαδικασία. Μάλλον ισχύει το ακριβώς αντίθετο, καθώς προϋποθέτει πολύ ψάξιμο, ερωτήσεις και γενικότερη έρευνα αγοράς. Καμία φορά, όπως και κάθε αγορά, είναι και το timing που κάνει τη διαφορά. Ως προς το τελευταίο σου έχουμε καλά νέα. Βρέθηκε και μαζί του στέκονται και δύο εξαιρετικές συσκευές που μπορείς να τις αποκτήσεις σε τιμές ευκαιρίες.

Πρόκειται για τα realme 8 Pro και realme 8 που έρχονται στην Ελλάδα δίνοντας την ευκαιρία αγοράς ενός value for money smartphone (το καθένα top device στην κατηγορία του) με έμφαση στο κομψότατο design και στην εξαιρετική κάμερα. Πάμε όμως να τα δούμε ένα-ένα.

realme 8 Pro

Aν θες ένα κινητό σε μία πολύ καλή τιμή και με μία εξαιρετική κάμερα, μάλλον εδώ βρήκες αυτό που έψαχνες. Το realme 8 Pro έχει πίσω κάμερα 108MP με αισθητήρα Samsung HM2. Η τεχνολογία 3Χ Zoom In-sensor θα σε εντυπωσιάσει, όπως φυσικά και η εξαιρετική ανάλυση στις φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα και εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Επειδή  η αναφορά στα specifics μπορεί να σας κουράσει, πάρτε για παράδειγμα την παρακάτω φωτογραφία που τραβήχτηκε από ένα realme 8 Pro κινητό και κρίνετε μόνοι/-ες σας.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που αφορά τις λειτουργίες βίντεο και είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Το Tilt-shift Time-lapse, το Starry Time-lapse (το πρώτο στον κόσμο) καθώς και το Super Nightscape είναι λειτουργίες που μπορούν να σου προσφέρουν ποικίλες δυνατότητες για δημιουργία βίντεο κάθε είδους. Στον κόσμο των social media, τα video αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ρόλο, οπότε ένα κινητό όπως το realme 8 Pro θα σου δώσει όσα χρειάζεσαι για να μείνεις relevant.

Δεν είναι βέβαια μόνο η κάμερα. Το πολύ λεπτό και επομένως εξαιρετικά κομψό design του κινητού θα το λατρέψεις. Πρόβλημα με την μπαταρία δεν θα έχεις και αυτό στο εξασφαλίζουν: α) η μεγάλη χωρικότητα 4500 mAh και β) η ταχύτατη φόρτιση 50W SuperDart Charge που θα φτάσει στο 50% το κινητό σου μόλις σε 17 λεπτά. Ο επεξεργαστής από την άλλη είναι η πλατφόρμα για κινητά Qualcomm Snapdragon 720G η οποία προσφέρει ταυτόχρονα εξαιρετική απόδοση αλλά και χαμηλή κατανάλωση ισχύος. Ειδικά το τελευταίο είναι ζητούμενο για όλα τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το realme 8 Pro top device στην κατηγορία του και μία επιλογή που σίγουρα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου σε περίπτωση που αναζητάς κινητό. Σαφώς μία εξαιρετική value for money επιλογή που εκτός από την πολύ καλή τιμή προσφέρει μία εξαιρετική κάμερα με λειτουργίες που δεν θα βρεις αλλού, έναν πολύ κομψό σχεδιασμό αλλά και πολύ καλά χαρακτηριστικά που αφορούν στην απόδοση (επεξεργαστής τελευταίας τεχνολογίας).

Τιμή: Aπό 329 στα 299 ευρώ (ισχύει για 08-13.04)

realme 8

Ο ενθουσιασμός σου από το realme 8 θα ξεκινήσει πρώτα από όλα κοιτώντας το και αμέσως μετά πιάνοντάς το στα χέρια σας. Πρόκειται για ένα κομψότατο κινητό που δεν θα πιστεύετε πόσο ελαφρύ είναι. Χρησιμοποιεί τον μοντέρνο σχεδιασμό Infinte Bold που είναι εμπνευσμένος από τον ψηφιακό κόσμο και αποδόθηκε τελικά πάνω στη συσκευή. Κοιτώντας το θα καταλάβεις ότι δεν μιλάμε απλά για ένα όμορφο κινητό αλλά για ένα καταπληκτικό φαυτουριστικό σχεδιασμό που θα είναι σαν να το παρήγγειλες από το μέλλον.

Εκτός βέβαια του στιλ που σου παρέχει, κυριολεκτικά δεν υστερεί σε τίποτα. Ξεκινώντας από την οθόνη super AMOLED 6,4 ιντσών που δίνει εξαιρετικά χρώματα και πιο ρεαλιστική απεικόνιση. Επιπλέον, η λειτουργία ηλιακού φωτός ως 100 units σου επιτρέπει να βλέπεις εύκολα την οθόνη σου ακόμα και σε συνθήκες έντονου ηλιακού φωτός. Τα νέα είναι καλά και ως προς την μπαταρία που είναι πολύ μεγάλης χωρητικότητας ύψους των 5000 mAh. Την ίδια στιγμή και η φόρτιση είναι ταχύτατη με 30W που μπορούν να γεμίσουν το κινητό με το 50% της φόρτισης σε μόλις 26 λεπτά.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον επεξεργαστή ΜΤΚ Helio G95 που έχει ισχύ μεγαλύτερη των 30W κάτι που τον κάνει να θεωρείται ο πρώτος gaming επεξεργαστής. Το μέλλον των smartphone θα έχει μέσα του ένα μεγάλο κομμάτι gaming και το realme 8 έρχεται να σου δώσει την ευκαιρία μίας εμπειρίας χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις.

Τιμή: realme 8 (4+64) από 219 στα 199 ευρώ (ισχύει από 08-20.04) και realme 8 (6 + 128) από 239 στα 219 ευρώ (ισχύει από 08-20.04)