ΡΟΛΟΙ

137 χρόνια ιστορίας στα νέα ρολόγια της Breitling

Εμπνευσμένη από το εφευρετικό πνεύμα των ιδρυτών της ωρολογοποιίας, η νέα συλλογή Premier Heritage απευθύνεται στον σύγχρονο άνδρα που ξεχωρίζει με το στυλ του.

Τρεις γενιές ανδρών άλλαξαν την ιστορία της χρονομέτρησης και έκαναν την ωρολογοποιία Breitling αυτό που είναι σήμερα. Ο Léon Breitling ίδρυσε την εταιρεία το 1884. Αργότερα, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα απλό χρονόμετρο / ταχύμετρο που μπορούσε να μετρήσει οποιαδήποτε ταχύτητα μεταξύ 15 και 150 km / h, μια εφεύρεση που εμφανίζεται στο ρολόι τσέπης Vitesse του 1906.

Το 1915, ο γιος του, ο Γκαστόν, δημιούργησε έναν από τους πρώτους χρονογράφους που μπορεί να φορεθεί στον καρπό με ένα ανεξάρτητο μπουτόν στην θέση 2. Αυτή η καινοτομία διαχώρισε τις λειτουργίες εκκίνησης, διακοπής και επαναφοράς του χρονογράφου από την κορώνα, καθιστώντας τον απεριόριστα πιο πρακτικό για τη χρονομέτρηση των αθλημάτων.

Το 1934, ο εγγονός του Λέον, Γουίλι, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το δεύτερο ανεξάρτητο μπουτόν του χρονογράφου στην θέση 4. Μεταξύ των διάσημων πρωτοποριακών επιτευγμάτων του Willy Breitling ήταν και η ίδρυση του Τμήματος Αεροπορίας Huit το 1938.

Σε αυτούς τους τρεις άνδρες, στην ιδρυτική ομάδα της Breitling, είναι αφιερωμένη η νέα συλλογή του οίκου, Premier Heritage Collection. Όπως σημειώνει ο Georges Kern για τη διαχρονικά κομψή ολοκαίνουργια σειρά: «Αυτός ο εμπνευσμένος από την παλαιά συλλογή σχεδιασμός, με μια μοντέρνα συγχρόνως πινελιά, ενσωματώνει μερικές από τις πιο διάσημες καινοτομίες της Breitling και αναζωογονεί την κληρονομιά του ίδιου του Breitling από την εφεύρεση του σύγχρονου χρονογράφου. Σε αυτά πραγματικά αναβιώνει η μακρά παράδοση μας».

 

Άψογο γούστο

Εκτός από καινοτόμος και γνώστης της τεχνολογίας, ο Willy Breitling αντιλήφθηκε την επιθυμία των ανθρώπων να προσθέσουν στην ζωή τους κομψότητα και γοητεία. Αυτό τον ενέπνευσε να σχεδιάσει τα αυθεντικά ρολόγια Premier στη δεκαετία του 1940, το πρώτο βήμα της Breitling στη σύνδεση της χρηστικότητας με το στυλ. Σύμφωνα με τον Willy, «Όταν ένας άνδρας φοράει το ρολόι του, αδιαμφισβήτητα σφραγίζει το προσωπικό του στυλ».

Η τελευταία γενιά των Premiers – η συλλογή Premier Heritage της Breitling – αναβιώνει αυτή τη διαχρονική κομψότητα. Η συλλογή περιλαμβάνει έξι ρολόγια χωρισμένα σε τρεις ξεχωριστές κατηγορίες: The Chronograph, The Duograph και The Datora.

Όλα διαθέτουν αραβικούς αριθμούς, δείκτες vintage αισθητικής και ήμι-ματ λουράκια από αλιγάτορα με ραφές στους ίδιους τόνους. Κάθε ρολόι έχει πιστοποίηση χρονομέτρου COSC και είναι αδιάβροχο έως τα 100 μέτρα.

ρολόγια Breitling Premier B25 Datora 42_Ref. RB2510371G1P1
Premier B25 Datora 42_Ref. RB2510371G1P1

Πρωτοποριακές λειτουργίες

Ο χρονογράφος Premier Heritage 40χιλ. είναι μηχανικός, όπως και οι προκάτοχοί του του 1940. Τροφοδοτείται από τον μηχανισμό Breitling Manufacture Caliber B09, ο οποίος βασίζεται στον Breitling Manufacture Caliber 01. Έρχεται σε δύο παραλλαγές: με ένα εντυπωσιακό πράσινο καντράν και κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι ή ένα εντυπωσιακό dial σε ασημί χρώμα που περικλείεται σε κάσα από κόκκινο χρυσό 18 καρατίων.

ρολόγια Breitling Premier B09 Chronograph 40_Ref. AB0930D31L1P1
Premier B09 Chronograph 40_Ref. AB0930D31L1P1

Με κάσες από ανοξείδωτο ατσάλι και κόκκινο χρυσό 18 καρατίων και διάσταση 42χιλ, το Premier Heritage Duograph έρχεται με μπλε ή μαύρο καντράν, αντίστοιχα. Η λειτουργία rattrapante – μία από τις πιο περίτεχνες στην κατασκευή ρολογιών – επιτρέπει στον χρήστη να μετρήσει δύο διαφορετικούς χρόνους ταυτόχρονα χάρη στους δύο δείκτες του χρονογράφου. Αυτό το ρολόι χρησιμοποιεί τον μηχανικό μηχανισμό Breitling Manufacture Caliber B15, ο οποίος βασίζεται στον Breitling Manufacture Caliber B03.

Όπως και ο προκάτοχός του της δεκαετίας του 1940, το 42χιλ. Premier Heritage Datora ξεχωρίζει επίσης για τις εξαιρετικά ορατές και πολύπλοκες λειτουργίες του, συγκεκριμένα τις ενδείξεις ημέρας, ημερομηνίας και φάσεις σελήνης. Τροφοδοτείται από τον Manufacture Caliber B25. Το dial στο χρώμα του χαλκού του Datora πλαισιώνεται από μια κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ το καντράν σε ασημί χρώμα έρχεται με κάσα από κόκκινο χρυσό 18 καρατίων.

Και τα τρία μοντέλα της συλλογής Premier Heritage υπογραμμίζουν την ικανότητα της Breitling για χρονομέτρηση όπως αυτή έχει εξελιχθεί με το πέρασμα των γενεών.