ΡΟΛΟΙ

3 ρολόγια για τα 190 χρόνια της Longines

Η σειρά Master Collection 190th Anniversary φέρνει 3 διαφορετικά υλικά και χρώματα σε άκρως εμπορικές τιμές.

Εκατόν ενενήντα χρόνια στην ωρολογοποιία δεν είναι και λίγα, ακόμη κι αν υπάρχουν οίκοι που έχουν έναν παραπάνω αιώνα ιστορίας από την Longines. Λίγοι όμως μπορούν να παινευτούν πως έχουν πετύχει όσα η συγκεκριμένη μάρκα, μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά πολυτελείς φίρμες όλων των εποχών.

Για να γιορτάσει τα 190ά της γενέθλια, η Longines έχει ήδη παρουσιάσει διάφορες ειδικές εκδόσεις φέτος, αλλά καμιά τους δεν ήταν τόσο επίσημη και τόσο εορταστική ως τώρα, όσο το τρίο των Master 190th Anniversary. Πρόκειται για το ίδιο, dress ρολόι, σε τρεις εκδοχές υλικών και χρωμάτων.

Μια έκδοση σε ροζ χρυσό με ανθρακί καντράν, μία σε χρυσό με γκρίζο καντράν και μία σε ατσάλι με ασημί καντράν. Και οι τρεις τους συμπληρώνονται με δερμάτινο, μαύρο λουράκι

Το στοιχείο που κάνει τα τρία αυτά ρολόγια να ξεχωρίζουν είναι σίγουρα οι αριθμοί τους και το πώς είναι χαραγμένοι στο καντράν. Το όλο σχέδιο δίνει στο μοντέλο έναν vintage χαρακτήρα που γίνεται ακόμη πιο έντονος χάρη στο «παλιό» λογότυπο της Longines και στην έλλειψη παραθύρου ημερομηνίας.

Ωστόσο, μια πιο κοντινή ματιά σε διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο ρολόι, ειδικά αν προσέξεις τις ενδείξεις στην εσωτερική στεφάνη και τα τρία διαφορετικά μοτίβα του καντράν.

Η κάσα έχει διάμετρο 40 χιλιοστών (εδώ υπάρχει σίγουρα η ένσταση ότι για ένα τόσο απλό ρολόι, οι καιροί απαιτούν λίγο μικρότερα μεγέθη) και πάχος μόλις 9,35 χιλιοστά και είναι διάφανη στην πλάτη της, για να αποκαλύψει τη θέα προς τον μηχανισμό του ρολογιού.

Ο εν λόγω μηχανισμός είναι ο L888.5 της ΕΤΑ, που τον βρίσκει κανείς μόνο σε ρολόγια του Swatch Group (στο οποίο και ανήκει η ΕΤΑ) και διαθέτει 72 ώρες αυτονομία κουρδίσματος.

Η έκδοση είναι επετειακή, αλλά δεν είναι limited – τουλάχιστον για το μοντέλο από ατσάλι, το οποίο και έχει την πιο προσιτή τιμή, στα 2.400 ευρώ. Τα δύο μοντέλα από ευγενή μέταλλα, από την άλλη, κυκλοφορούν σε μόλις 190 κομμάτια το καθένα και κοστίζουν 12.000 ευρώ.