ΡΟΛΟΙ

3 συλλεκτικά μοντέλα IWC με έμπνευση από τις μοίρες του πολεμικού ναυτικού

Pilot watches, αλλά με την αρμύρα της θάλασσας. Αυτοί είναι οι 3 νέοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησε η ελβετική ωρολογοποιία για να τιμήσει τη συνεργασία της με τις μοίρες του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Για μια ωρολογοποιία που επί 85 χρόνια φτιάχνει κορυφαία αεροπορικά ρολόγια, οι συνεργασίες με πραγματικούς πιλότους που θα χρησιμοποιήσουν τα μοντέλα της στην πράξη και θα δοκιμάσουν τη λειτουργία τους ίσως και σε κάποια στιγμή κινδύνου, είναι εξαιρετικά σημαντικές. Γι’ αυτό και η IWC, στην προσπάθειά της να εξελίξει τα pilot watches της, αναπτύσσει κατά καιρούς σχέσεις ακόμη και με μάχιμες μοίρες, παρέχοντάς τους αποκλειστικά ρολόγια που δεν κυκλοφορούν στην αγορά.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι πληροφορίες που η εταιρεία λαμβάνει από τους πιλότους. Στη σύγχρονη ωρολογοποιία τα πάντα είναι και θέμα μάρκετινγκ. Κοινώς, μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια. Η συνεργασία της IWC με τις αεροπορικές μοίρες του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα.

Όπως λέει ο Christoph Grainger-Herr, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, «αυτοί οι πιλότοι δοκιμάζουν καθημερινά τα ρολόγια μας στο σκληρό περιβάλλον του πιλοτηρίου ενός τζετ και τα σχόλιά τους έχουν τεράστια αξία για εμάς όχι μόνο για να βελτιώσουμε την ποιότητα και την αντοχή των ρολογιών μας αλλά και για να δημιουργήσουμε μοναδικά και ελκυστικά σχέδια».

Οι τρεις ειδικές εκδόσεις

συλλεκτικά μοντέλα IWC

Ορίστε, λοιπόν, τρεις ειδικές εκδόσεις, μοναδικές και ελκυστικές, που προκύπτουν από αυτή τη συνεργασία. Τρία πανέμορφα ρολόγια που θα κυκλοφορούν σε 500 κομμάτια το καθένα κάθε χρόνο. Το καθένα από αυτά εμπνέεται από το έμβλημα μιας ιστορικής μοίρας της πολεμικού ναυτικού ή των πεζοναυτών και το προβάλει μάλιστα, πάνω στο καντράν του.

Το μπλε ρολόι τιμά τη συνεργασία με τους Blue Angels και είναι μια εμπορική έκδοση του ρολογιού που η IWC φτιάχνει αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη μοίρα. Τα δύο μαύρα επίσης εμπνέονται από τις «στρατιωτικές» εκδόσεις που παρέχει η ελβετική ωρολογοποιία στους πιλότους των δύο άλλων μοιρών, των Royal Maces και των Tophatters. Και τα τρία ρολόγια διαθέτουν κάσα από κεραμικό, μπουτόν και κορώνα από κερατάνιο, ένα υλικό που έχει πατεντάρει η εταιρεία, ενώ τα κινεί ο μηχανισμός 69380 που κατασκευάζει στο manufacture της η ίδια η IWC, αποτελούμενος από 231 εξαρτήματα και με ενεργειακή αυτονομία 48 ωρών.

Πανάλαφρα, εξαιρετικά ευκρινή και, βεβαίως, πανέμορφα, είναι τρία μοντέλα ιδιαίτερα. Αν κάποιος δυσκολεύεται με τη δέσμευση που φέρει ένα συγκεκριμένο έμβλημα πάνω στο καντράν, αλλά του αρέσει πολύ αυτό που βλέπει, έχει πάντα την επιλογή του κλασικού χρονογράφου Top Gun. Με το αντίστοιχο λογότυπο χαραγμένο μόνο στην πλάτη της κάσας και ένα λιτό μαύρο καντράν χωρίς έξτρα στολίδια, να πηγαίνει με κάθε του στιλιστική επιλογή…