© Jordan Strauss / AP
GROOMING

5 απλά tips για πυκνά γένια

Πώς θα αφήσεις τα μούσια σου μακριά χωρίς να αφήσεις τον εαυτό σου απεριποίητο.

Μπορεί να έχεις λατρέψει τους Grateful Dead, τον Frank Zappa, μπορεί να νιώθεις πιο cowboy κι από τον Chris Stapleton, έναν από τους πιο εμπορικούς συνθέτες/performers της country και κολλητό του Justin Timberlake. (Μπορεί και όχι).

Τα γένια δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ που σε ενσωματώνει σε ένα wallpaper, αλλά ένα είδος ταυτότητας, μια συγκεκριμένη εικόνα με ένα πολύ συγκεκριμένο statement. Η γενειάδα σου αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητάς σου.

Πώς όμως θα την αφήσεις να μεγαλώσει πυκνή και περήφανη χωρίς όμως να δείχνεις απεριποίητος;

Ακολουθεί ένα πολύ σύντομος, πολύ εύχρηστος, πολύ βοηθητικός οδηγός.

Άσ’ τα να μεγαλώσουν

Δεν υπάρχουν απόλυτες αλήθειες και μοναδικές λύσεις εδώ: Ψτα γένια σου θέλουν τον δικό τους χρόνο για να μεγαλώσουν αρκετά, που ξεκάθαρα θα διαφέρει από τον αντίστοιχο χρόνο που απαιτούν τα γένια των φίλων σου.

Τα περισσότερα patterns για την ανάπτυξη γενειάδας απαιτούν τουλάχιστον από δυο ως και οκτώ εβδομάδες, με μπόλικη υπομονή και μια δόση θαυμασμού στις στιγμές που βλέπεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, όπως η γραμμή του σαγονιού, να υπογραμμίζονται εντυπωσιακά μέσα από τα γένια.

Βρες έμπνευση

Αναφέραμε πιο πριν τους Grateful Dead, με κίνδυνο να ακουστούμε πιο boomer από ποτέ. Μπορεί να προτιμάς κάτι που φέρνει στο μυαλό τον σύγχρονο σκληρό ήχο ή να κρυφοκοιτάς με θαυμασμό τις γενειάδες των πρωταγωνιστών του Sons of Anarchy. Το ζήτημα είναι πως, όσο μεγαλώνουν τα γένια σου, πρέπει να πάρεις μια απόφαση για την «ταυτότητα» που θα ήθελες να έχουν.

Κάνε το πρώτο τριμάρισμα

Ξεκίνησες αυτή τη διαδικασία έχοντας κατά νου μια γενειάδα με συγκεκριμένο σχήμα, μήκος και ενδεχομένως κάποιες pop αναφορές. Η γεωμετρία της γενειάδας σου, γίνεται αυτόματα μια σημαντική συνθήκη που οφείλεις να τηρείς. Τι σημαίνει αυτό;

Παίρνεις ψαλιδάκι στα χέρια, κοιτάς προσεκτικά στον καθρέφτη και διορθώνεις υπερβολές και παραφωνίες στα γένια σου, βοηθώντας τα να αποκτήσουν σιγά-σιγά το πρώτο τους σχήμα. Συνήθως ως προς το μήκος, συνίστανται από όλους τους groom experts, η γενειάδα να καταλήγει λίγα εκατοστά κάτω από το πηγούνι.

Είναι ένα μήκος γενιών «διαχειρίσιμο» και εύκολο στην καθημερινότητα σου.

Αν κάνω λάθος;

Δε χάθηκε ο κόσμος. Με το trimmer και την ξυριστική σου μηχανή, κονταίνεις πολύ τη γενειάδα και την αφήνεις να μεγαλώσει ξανά. Ή μπορείς να τη μετατρέψεις και σε ένα πρώτης τάξεως μουστάκι που θα ζήλευαν μέχρι και οι Eagles of Death Metal.

Συντήρηση

Από τη στιγμή που έχεις πετύχει το σχήμα και τις διαστάσεις της γενειάδας σου, ακολουθεί το λίγο πιο δύσκολο μονοπάτι της συντήρησης. Καλείσαι λοιπόν να καθαρίζεις δυο φορές την ημέρα το πρόσωπο σου αρχικά με νερό, στη συνέχεια με λάδι γενειάδας (προτίμησε φυτικά προϊόντα) και στη συνέχεια, με μια ενυδατική κρέμα προσώπου.

Με αυτήν τη θεραπεία αποφεύγεις αρχικά την εμφάνιση ξηρού δέρματος και τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, ενώ η ενυδατική κρέμα ενεργεί στο πρόσωπο σου ως μια δύναμη πυρός κόντρα σε βακτήρια που εμφανίζοντα σε τριχωτό δέρμα.

Ως προς το καθημερινό trimming, συνίσταται το να τριμάρεις με ψαλίδι τις τρίχες που σχηματίζονται στο πάνω χείλος και εκείνες που πυκνώνουν τη γραμμή του σαγονιού σου. Σε κάθε περίπτωση, το τριμάρισμα της γενειάδας σου και τα προϊόντα που θα επιλέξεις, επαφίενται στο προσωπικό σου γούστο.