Getty Images
GROOMING

5 βατά tips για μια πυκνή πυκνή γενειάδα

Πάμε να δούμε έναν πανεύκολο και υπέρ-απλό οδηγό για να αφήσεις την πρώτη σου ψυχεδελογενειάδα, αυτή που δε θα περάσει απαρατήρητη από πουθενά.

Μπορεί να έχεις λατρέψει τους Grateful Dead, τον Frank Zappa, μπορεί να νιώθεις πιο cowboy κι από τον Chris Stapleton, έναν από τους πιο εμπορικούς συνθέτες/performers της country και κολλητό του Justin Timberlake.

Τα γένια για ‘σένα δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ που σε ενσωματώνει σε ένα wallpaper, αλλά ένα είδος ταυτότητας, μια εικόνα που θέλει να συνταιριάζει με άλλες όμοιες της και να προδίδει ένα συγκεκριμένο statement. Είσαι φίλος μου εν τέλει και γι’ αυτό θα μοιραστώ μαζί σου κάποια tips για να δημιουργήσεις και να συντηρήσεις το αγαπημένο σου ψυχεδελογένι.

Άσ’ τα να μεγαλώσουν

Όπως διαβάζουμε στην ανδρική Vogue, η χρονική περίοδος που τα γένια μεγαλώνουν δεν μπορεί να περιέχει απόλυτα νούμερα: τα γένια σου θέλουν τον δικό τους χρόνο για να μεγαλώσουν αρκετά, που ξεκάθαρα θα διαφέρει από τον αντίστοιχο χρόνο που απαιτούν τα γένια των φίλων σου. Τα περισσότερα patterns για την ανάπτυξη γενειάδας απαιτούν τουλάχιστον από δυο ως και οκτώ εβδομάδες, με μπόλικη υπομονή και μια δόση θαυμασμού στις στιγμές που βλέπεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, όπως η γραμμή του σαγονιού, να υπογραμμίζονται εντυπωσιακά μέσα από τα γένια.

Βρες έμπνευση

Ανέφερα προηγουμένως τους Grateful Dead, με κίνδυνο να ακουστώ πιο boomer από ποτέ. Μπορεί να προτιμάς μοντέρνο metal και Graveyard ή ενδεχομένως μπορεί να κρυφοκοιτάς με θαυμασμό τις γενειάδες των πρωταγωνιστών του ‘Sons of Anarchy’ ή ακόμα και τις γενειάδες των μοντέλων των ανδρικών περιοδικών όπως το GQ και το Esquire. Το ζήτημα είναι πως, όσο μεγαλώνουν τα γένια σου, πρέπει να πάρεις μια απόφαση για την ‘ταυτότητα’ που θα ήθελες να έχουν.

Κάνε το πρώτο τριμάρισμα

Ξεκίνησες αυτή τη διαδικασία έχοντας κατά νου μια γενειάδα με συγκεκριμένο σχήμα, μήκος και ενδεχομένως κάποιες pop αναφορές. Η γεωμετρία της γενειάδας σου, γίνεται αυτόματα μια σημαντική συνθήκη που οφείλεις να τηρείς. Τι σημαίνει αυτό; Παίρνεις ψαλιδάκι στα χέρια, κοιτάς προσεκτικά στον καθρέφτη και διορθώνεις υπερβολές και παραφωνίες στα γένια σου, βοηθώντας τα να αποκτήσουν σιγά-σιγά το πρώτο τους σχήμα. Συνήθως ως προς το μήκος, συνίστανται από όλους τους groom experts, η γενειάδα να καταλήγει λίγα εκατοστά κάτω από το πηγούνι. Είναι ένα μήκος γενιών ‘διαχειρίσιμο’ και εύκολο στην καθημερινότητα σου.

Αν κάνω λάθος;

Δεν χάθηκε ο κόσμος. Με το trimmer και την ξυριστική σου μηχανή, μετατρέπεις τη γενειάδα σου σε ένα πρώτης τάξεως μουστάκι που θα ζήλευαν και οι Eagles of Death Metal.

Ένα λίγο πιο ειδικευμένο tutorial;

Έφτασεεεεε. Πάρε το trimmer σου και με τέσσερις απλές κινήσεις, αποστολή εξετελέσθη!

Συντήρηση

Από τη στιγμή που έχεις πετύχει το σχήμα και τις διαστάσεις της γενειάδας σου, ακολουθεί το λίγο πιο δύσκολο μονοπάτι της συντήρησης. Όπως κάθε πρωταθλητής, έτσι κι εσύ αγαπητέ πρωταθλητή του grooming, καλείσαι να καθαρίζεις δυο φορές την ημέρα το πρόσωπο σου αρχικά με νερό, στη συνέχεια με λάδι γενειάδας (σου προτείνω φυτικά προϊόντα) και στη συνέχεια, με μια ενυδατική κρέμα προσώπου.

Με αυτήν τη θεραπεία αποφεύγεις αρχικά την εμφάνιση ξηρού δέρματος και τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, ενώ η ενυδατική κρέμα ενεργεί στο πρόσωπο σου ως μια δύναμη πυρός κόντρα σε βακτήρια που εμφανίζοντα σε τριχωτό δέρμα. Ως προς το καθημερινό trimming, συνίσταται το να τριμάρεις με ψαλίδι τις τρίχες που σχηματίζονται στο πάνω χείλος και εκείνες που πυκνώνουν την γραμμή του σαγονιού σου. Σε κάθε περίπτωση, το τριμάρισμα της γενειάδας σου και τα προϊόντα που θα επιλέξεις, επαφίενται στο προσωπικό σου γούστο.