1983, Reed Saxon/AP Photo
GROOMING

6 διάσημα μουστάκια και πώς θα τα πετύχεις

Από το μολύβι του Clark Gable μέχρι το chevron του Tom Selleck. Το Movember είναι εδώ και φέρνει στο προσκήνιο έξι διαφορετικά στυλ σε μουστάκια, που αποπνέουν όμως το ίδιο old school look.  

Συγκριτικά με το να αφήσεις μούσι -η πλειοψηφία των αντρών έχει σήμερα-, το μουστάκι δεν είναι το ίδιο εύκολο. Δεν πρέπει απλά να σου πηγαίνει, αλλά να μπορείς να το υποστηρίξεις. Είναι σαν τα ρούχα, να το φοράς, να μην σε φοράει και δείχνει τελικά παράταιρο στο πρόσωπό σου.

Οι διάσημοι κύριοι που ακολουθούν και προέρχονται από τον χώρο της μεγάλης οθόνης και του αθλητισμού, όχι μόνο υποστήριζαν/ουν τα μουστάκια τους, αλλά τα έκαναν σήμα-κατατεθέν τους. Δύσκολα μπορείς να τους φανταστείς πλέον χωρίς αυτά. 

Με αφορμή το Movember (το παγκόσμιο κίνημα που ξεκίνησε το 2003 και γιορτάζεται κάθε Νοέμβριο, καλώντας τους άντρες να αφήσουν μουστάκι για συμβολικό σκοπό: την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα όπως είναι ο καρκίνος των όρχεων και του προστάτη, η κατάθλιψη και η πρόληψη των αυτοκτονιών), ρίχνουμε μία ματιά στα διαφορετικά όσον αφορά το στυλ τους, μουστάκια τους, που αποπνέουν όμως το ίδιο old school look.  

Θρυλικά μουστάκια διάσημων αντρών για να διαλέξεις το δικό σου

Από το μολύβι του Clark Gable μέχρι το στριφογυριστό του Rollie Fingers. Τα έξι μουστάκια από τους έξι κύριους που έρχονται παρακάτω είναι κλασικά και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο αντρικό στυλ. Συνοδεύονται από χρήσιμα tips σε περίπτωση που -γιατί, όχι- θέλεις να δοκιμάσεις κάποιο από αυτά.

Το πυκνό του Tom Selleck

5 διάσημα μουστάκια και πώς θα τα αποκτήσεις 2000, Chris Pizzello/AP Photo

Ίσως το πιο πολυφορεμένο μουστάκι. Το chevron, όπως το αποκαλούν, είναι πυκνό και καλοσχηματισμένο με τις τρίχες να καλύπτουν το πάνω χείλος. 

Μπορεί ο Tom Selleck να το έκανε μόδα στα 80s μέσα από τη σειρά Magnum P.I., ωστόσο το συγκεκριμένο στυλ έχει ταυτιστεί με μερικούς ακόμα αστέρες του σινεμά, όπως οι Ron Swanson και Burt Reynolds, αλλά και θρύλους της μουσικής, όπως ο Freddie Mercury. 

Κυκλοφορεί επίσης σε διάφορες παραλλαγές, με τη μακριά εκδοχή του chevron από τον Sam Elliot να είναι η πιο χαρακτηριστική. 

Για να το υιοθετήσεις, πρέπει εκτός από υπομονή, να έχεις έντονη τριχοφυΐα στο άνω χείλος για να πετύχεις το πυκνό αποτέλεσμα που το χαρακτηρίζει.

Το μολύβι του Clark Gable

5 διάσημα μουστάκια και πώς θα τα αποκτήσεις 1939, Ed Widdis/AP Photo

Πρόκειται για ένα ίσιο, λεπτό μουστάκι, που ακριβώς κάτω από τη μύτη αφήνει ένα μικρό κενό -δεν υπάρχουν τρίχες-, και εκτός από τον Clark Gable, έγινε συνώνυμο και του Errol Flynn. 

Είναι ιδανικό στην περίπτωση που δεν έχεις έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, αλλά είναι δύσκολο να το πετύχεις μόνος στο σπίτι. Ένα ραντεβού στον κομμωτή είναι η πιο ασφαλής κίνηση.

Το ρετρό του “Godfather” Marlon Brando

5 διάσημα μουστάκια και πώς θα τα αποκτήσεις 1972, AP Photo

Όταν υποδύθηκε τον Νονό στο ομώνυμο franchise, ο Marlon Brando άφησε ένα μουστάκι, το οποίο έμελλε να γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά της μεγάλης οθόνης. 

Το στυλ του θυμίζει κάτι ανάμεσα στο chevron και στο pencil, με τις τρίχες να είναι έντονα τριμαρισμένες και την πυκνότητα απούσα. 

Αν έχεις ένα trimmer, μία κουρευτική μηχανή, μπορείς εύκολα να το υιοθετήσεις. Διαφορετικά, ένα ψαλίδι και μία χτένα θα σε βοηθήσει να δώσεις το επιθυμητό σχήμα.

Το στριφογυριστό του Rollie Fingers

5 διάσημα μουστάκια και πώς θα τα αποκτήσεις 1980, Harry Harris/AP Photo

Το τσιγκελωτό μουστάκι του Salvadore Dali είναι μία κατηγορία από μόνο του. Η μετεξέλιξή του ήταν το στριφογυριστό που λάνσαρε στα 80s, ο θρύλος του μπέιζμπολ, ο Αμερικανός Rollie Fingers.

Εκκεντρική επιλογή, εκκεντρικό στυλ, ένα μουστάκι που απαιτεί χρόνο, φροντίδα και styling για να είναι προσεγμένο και εμφανίσιμο.

Το πέταλο του Hulk Hogan

5 διάσημα μουστάκια και πώς θα τα αποκτήσεις 2018, Chris Pizzello/Invision/AP

Ένα ακόμα μουστάκι που είναι κάπως παλιομοδίτικο και σίγουρα, όχι για όλους, είναι το handlebar mustache του Hulk Hogan, συνυφασμένο με την εικόνα των easy riders.

Αν έχεις ήδη ένα μακρύ και πυκνό μούσι, μπορείς εύκολα να το υιοθετήσεις. Τα θεμέλια υπάρχουν, μένει μόνο να χτιστεί το συγκεκριμένο σχήμα.

Το goatee του Robert Downey Jr.

Εδώ δεν έχουμε ακριβώς ένα μουστάκι, αλλά ένα μούσι -ουσιαστικά ένα goatee beard- στο οποίο το μουστάκι κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν είναι παχύ, δεν είναι μακρύ και πυκνό, έχει όμως μία επιμελώς ατημέλητη εμφάνιση. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του.