ΜΟΔΑ

Τα ψέματα τελείωσαν…

5 συμβουλές για να μην κρυφτείτε στα ρούχα σας και αυτό το καλοκαίρι

Αν και στον Ελληνικό Στρατό έχουν όντως γίνει θαύματα σε τρεις εβδομάδες ο τρόπος που προτείνει το MEN 24 είναι ηπιότερος και στηρίζετε στο τρίπτυχο διατροφή, άσκηση, περιποίηση. Οι βασικές αρχές της φυσιολογίας του ανθρώπου δεν μπορούν να παραβιαστούν και οποιαδήποτε υπερεντατική προσπάθεια για να προλάβετε το καλοκαίρι θα οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα. Για αυτό κόψτε μαχαίρι ότι σας κάνει κακό, δώστε στον οργανισμό σας ότι του κάνει καλό και μπείτε σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής.1.

Σταματήστε ή περιορίστε στο ελάχιστο το τσιγάρο

 Το κάπνισμα εμποδίζει την μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς προκαλώντας απώλεια ενέργειας και κόπωση. Μαζί με την μερική απώλεια της όσφρησης και της γεύσης αυτές είναι οι πιο σημαντικες από τις άμεσα παρατηρούμενες επιπτώσεις του καπνού στον οργανισμό μας. Μόνο το κάπνισμα να κόψετε για τρεις εβδομάδες, θα αναζωογονηθείτε. Θα έχετε καθημερινά καλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια για κολύμπι, φαγητό, sex και διασκέδαση. Σε κάθε περίπτωση, ο πυρήνας μιας τέτοιας προσπάθειας είναι η σωματική άσκηση και δεν γίνεται διαφορετικά.2.

Αναμορφώστε ριζικά τη δίαιτα σας

 Οι λιπαρές τροφές, τα πρόχειρα γεύματα (fast food), τα κατεψυγμένα τρόφιμα και τα αναψυκτικά προσθέτουν στο σωματικό λίπος, δημιουργούν τοπικό πάχος και αυξάνουν το σωματικό βάρος. Ο στόχος είναι στον χρόνο που απομένει να αναστρέψετε όσο γίνεται την αναλογία λιπώδους και μυικού ιστού μειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων με φυσιολογικό τρόπο.Σε καμιά περίπτωση μην εφαρμόσετε μια εξαντλητική δίαιτα. Θα πετύχετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Ο οργανισμός σας θα βρεθεί σε κατάσταση σοκ και θα αντιδράσει καταβολίζοντας μυικό ιστό και αφήνοντας άθικτες τις αποθήκες λίπους. Επίσης η αποστέρηση διατροφικών στοιχείων όπως οι υδατάνθρακες θα οδηγήσουν σε χαμηλή ενέργεια και ερεθιστικότηταΟ πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να μειώσετε το ποσό της καθημερινής σας τροφής στα 2/3 περίπου της σημερινής και να τη μοιράσετε σε τρία ή τέσσερα μικρά γεύματα την ημέρα. Καταναλώστε άφοβα φρέσκα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θα ικανοποιήσουν την όρεξη σας. Προτιμήστε άπαχο γάλα και κρέας όπως στήθος κοτόπουλο και ψάρι που είναι πιο υγιεινά. Αποφύγετε πάση θυσία τα τηγανητά, τις σάλτσες, τα παγωτά και τα γλυκά και πίνετε άφθονο νερό καθημερινά για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας στον μεταβολισμό των λιπών.Περιορίστε το αλκοόλ, τα αναψυκτικά και τους συσκευασμένους χυμούς. Στους περισσότερους ανθρώπους ο μοναδικός τρόπος για να μεταβολιστεί η αλκοόλη είναι η σύνθεση σακχάρων (γλυκονεογένεση) η οποία θα οδήγηση στη σύνθεση λίπους. Επίσης σε αδρανείς ανθρώπους η κατανάλωση σακχάρων οδηγεί στη αύξηση του λίπους. Αν βγείτε έξω αντισταθείτε στον πειρασμό ενός ποτού και πιείτε καλύτερα ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι. Δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα και θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος.3.

Γυμναστείτε χωρίς υπερβολές

 Η καθημερινή αδράνεια και η καθιστική ζωή ευθύνονται για το ότι οι μύες μας έχουν μικρό μήκος και όγκο και περιορισμένη ελαστικότητα. Το να αυξήσετε την μυική σας μάζα είναι κάτι ανέφικτο αλλά εφαρμόζοντας ένα σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής θα μπορέσετε να κάψετε λίπος, να τονώσετε τους μύες και να βελτιώσετε τη στάση του σώματος. Οι υπερβολές ενέχουν τον κίνδυνο τραυματισμών και εξάντλησης καθώς ο οργανισμός δύσκολα θα προλάβει να αντιδράσει στην εντατική άσκηση.Εφαρμόστε ένα σχεδόν καθημερινό πρόγραμμα χαμηλής – μέτριας έντασης αναλόγως της αθλητικής σας υποδομής. 45 λεπτά με 1 ώρα σωματικής άσκησης για 5-7 ημέρες την εβδομάδα είναι αρκετά. Η κατανάλωση ισοτονικών ποτών κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι πολύ σημαντική για να αποφύγετε την άσκοπη απώλεια νερού και ηλεκτρολυτών από το σώμα σας και θα συμβάλλει στην ταχύτερη επαναφορά της φυσικής σας κατάστασης για την επόμενη ημέρα.Σίγουρα θα χρειαστείτε συνδυασμό αεροβικών και ασκήσεων με βάρη (όχι σε καθημερινή βάση) ώστε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόνωσης και απώλειας βάρους. Η εναλλαγή ασκήσεων και η επαναλήψεις είναι το μυστικό για να πετύχετε αυτό που θέλετε χωρίς κόπωση. Επειδή όμως δεν υπάρχει ούτε ένας καρδιακός παλμός για χάσιμο καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε την εμπειρία των ειδικών. Γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο και ζητήστε προσωπικό γυμναστή για να σας βγάλει πρόγραμμα και να παρακολουθεί την εφαρμογή του. Σε συνδυασμό με τη διατροφή μπορείτε να υπολογίζετε σε μείωση βάρους 1-1.5 κιλό την εβδομάδα. Όχι και άσχημα!4.

Γυμναστείτε εναλλακτικά

 Η καθημερινότητα της ζωής και της εργασίας είναι ένας από τους λόγους που πέφτουμε σε σωματική αδράνεια. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούν να σας βγάλουν από τη ρουτίνα και να σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας. Το sex είναι ένας πολύ απολαυστικός να κάψετε θερμίδες. Δοκιμάστε να αυξήσετε τη διάρκεια σας και επιλέξτε πιο ενεργητικές στάσεις. Οι λάτιν χοροί εκτός από την ψυχαγωγία που προσφέρουν είναι και ολοκληρωμένες αεροβικές ασκήσεις. Αν το γυμναστήριο σας κάνει να βαρεθείτε μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ ευχάριστο διάλλειμα. Έτσι εκτός από την κατανάλωση θερμίδων θα ανεβάσετε και την ψυχολογία σας στα ύψη.5.

Φροντίστε την εμφάνιση σας

Εδώ τα πράγματα είναι απλά και οι ακρότητες χωρίς παρενέργειες. Αναζητήστε ένα νέο look και τον κομμωτή που θα το υλοποιήσει. Αν δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη ιδέα ή προτίμηση εμπιστευτείτε το κριτήριο του. Αφήστε τα καλοκαιρινά ψώνια για την τελευταία ή προτελευταία μέρα και διαλέξτε ρούχα που να αναδεικνύουν καλύτερα το σώμα και την προσωπικότητα σας. Το σοκ στην ψυχολογία σας από μια αλλαγή μονό θετικό μπορεί να είναι. Όχι μόνο θα δείχνετε αλλά και θα νιώθετε πολύ νεότερος και ακμαίος.Κυριακή, 23 Ιουλίου, ώρα 14.30. Το τελευταίο ουζάκι και το τελευταίο πακέτο τσιγάρα πριν τις διακοπές. Δίνοντας το προσωπικό παράδειγμα, το ΜΕΝ 24 ξεκινάει από αύριο την εφαρμογή της πρότασης του. Κάντε το ίδιο και σεις και μοιραστείτε τα αποτελέσματα που φέρατε μαζί μας στις 14 Αυγούστου. Καλή επιτυχία.