GROOMING

Άσε το αντηλιακό να μιλήσει

Ξέρουμε τι τύπος είσαι, από το αντηλιακό που βάζεις. Το ξέρει και όλη η παραλία. Εσύ ακόμα δεν το κατάλαβες;

Μην λες πολλά γιατί καταλαβαίνω με την πρώτη ματιά για ποιον άνθρωπο μιλάμε. Δε φταις εσύ, το αντηλιακό σου τα φταίει.

Καλοκαίρι είναι και θα πας στην θάλασσα. Θα πάρεις μαγιό, θα πάρεις καπέλο, θα πάρεις και σαγιονάρες. Τι μένει; Το αντηλιακό μένει και είναι βασικό γιατί πρώτα από όλα προστατεύει το δέρμα και δεύτερον ‘’μιλάει’’ για εσένα πριν από εσένα.

Ο μαρίδας

Αντηλιακό κρέμα; Τρελαθήκατε; Τι είναι βρέφος; Ο τύπος αυτός βάζει πάνω του μόνο λάδι. Θα πατήσει το πόδι στην άμμο και θα ξεκινήσει η ιεροτελεστία. Θα βγάλει το φανελάκι αμέσως και θα κατεβάσει το μαγιό μέχρι το απροχώρητο. Το λάδι θα κάνει την εμφάνισή του και θα τοποθετηθεί σε όλη την αποτριχωμένη σάρκα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο στέρνο και τα πόδια και μετά που θα παίξει ρακέτες. Λίγο πριν το τηγάνισμα θα βάλει ροζάριο και γυαλί aviator γιατί μόνο έτσι θα ολοκληρωθεί το στιλ της επίδειξης. Ο τύπος αυτός θα μιλήσει πάρα πολύ σε κάθε θηλυκό που θα περάσει και θα τον ακούσεις να αποκαλεί το φίλο του (αντίστοιχης αισθητικής) bro ή man.

Ο κοκέτας

Θέλει να είναι όλα στην τρίχα. Προσέχει τον εαυτό του πάρα πολύ σε σημείο παρεξηγήσιμο και φροντίζει να έχει μαζί του τα άπαντα της περιποίησης. Θα τον δεις να ανοίγει το νεσεσέρ του να βγάζει από μέσα αντηλιακό για το σώμα, για το πρόσωπο, για τα μαλλιά, για τα χείλη, για τη ρυνική κοιλότητα, για τους αντίχειρες και τέλος για τα πτερύγια των αυτιών του. Κάνει κάθε γυναία κομπλεξική γιατί διαθέτει τις τελευταίες κυκλοφορίες και κάθε άνδρα έξαλλο. Ο τύπος αυτός είναι ήσυχος και θα σηκωθεί από την ξαπλώστρα του μονάχα για ρίξει μία σταγόνα νερού πάνω του. Θέλει να δροσιστεί και έχει την ευκαιρία να βάλει πάλι όλα όσα κουβάλησε με την ίδια σειρά. Σώμα, πρόσωπο, πτερύγια.

Ο πολλά βαρύς

Θα τον ακούσεις να επιχειρηματολογεί με την εξής φράση: ‘’Τι είμαι ρε; Καμία γυναικούλα για να βάλω αντηλιακό; Αυτά τα κάνουμε στις Μυκόνους.’’ Ο τύπος αυτός είναι πολύ αρσενικό για να καταδεχτεί να βάλει πάνω του κρέμα. Θα πάει στην παραλία, θα βγάλει την παντόφλα, θα ανοίξει το καρεκλάκι που έφερε από το σπίτι και απολαύσει το φραπέ που έφερε επίσης από το σπίτι. Το δέρμα της εν λόγω περίπτωσης έχει πάθει ανοσία στην ηλιακή ακτινοβολία και δε θα καεί ποτέ. Μετά τα πρώτα μπάνια θα αποκτήσει ένα ωραιότατο μπορντό χρώμα και στάμπα από μανίκια T-shirt. Ζει ανάμεσά μας.

Ο γιαούρτης

Αυτός ο άνθρωπος θα φτάσει στην πλαζ ‘’κανονικός’’ και στα επόμενα πέντε λεπτά θα γίνει άσπρος σαν το γάλα. Επιλέγει πάντα αντηλιακό κρέμα με 145 δείκτη προστασίας και χρειάζεται ένα ολόκληρο μπουκάλι κάθε φορά που θα πάει στη θάλασσα. Μετά την ολοκλήρωση της επάλειψης θα τον δείτε σίγουρα με κομματάκια κρέμας στη μούρη να κάθεται κάτω από την ομπρέλα γιατί ο ήλιος είναι επικίνδυνος. Κάνει μπάνιο με καπέλο, γυαλιά ηλίου, ίσως και μπλούζα. Θα διατηρήσει αυτό το ροζ ανοιχτό χρώμα στο δέρμα του γιατί όπως ισχυρίζεται ‘’το μαύρισμα δεν μου πάει καθόλου’’.

Ο φίδης

Θα κάει κάθε χρόνο. Θα αλλάξει δέρμα κάθε χρόνο. Θα αφήσει τα κομμάτια του κάθε χρόνο. Νόμος της φύσης. Ο τύπος αυτός δεν αρνείται το αντηλιακό όπως ‘’ο πολλά βαρύς’’ αλλά πού μυαλό για να το θυμηθεί. Με τη μνήμη τσακωμένος. Η τσάντα της θάλασσας δε θα έχει ποτέ αντηλιακό. ‘’Ρε πάλι το άφησα σπίτι;’’ Θα το πει και θα το ξαναπεί και θα το λέει κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι, κάθε Σάββατο πρωί. Θα κοκκινίσει, θα καεί, θα ξεφλουδίσει από τις πρώτες ημέρες των διακοπών και θα αναγκάσει την υπόλοιπη παρέα να τον μαρινάρει με γιαούρτι ‘’που τραβάει και το κάψιμο’’ όπως λέει μία θεία του στο χωριό.

Καλό καλοκαίρι είπαμε; Δεν είπαμε.