ΜΟΔΑ

Αυτό που φόρεσε ο LeBron

Μερικές σκέψεις για την εμφάνιση που επισκίασε την κορυφαία του εμφάνιση.

Είναι το πρόσωπο των φετινών τελικών και η εμφάνισή του σε κάθε παιχνίδι των Cavaliers είναι ένα μικρό show (στον πρώτο,το show ηταν τεράστιο, αφού ο LeBron εκανε ρεκόρ καριέρας σε τελικούς). Αλλά αυτό το περιμέναμε. Μέσα στο γήπεδο ο 33χρονος King James δεν απογοητεύει ποτέ. Κι έξω από το παρκέ όμως, ο LeBron έχει τον τρόπο του να παίρνει το προβάδισμα στο στυλ.  Αυτή τη φορά, μάλιστα τα σάρωσε όλα.

Εμφανίστηκε με ένα κοστούμι (διόλου περίεργο) αλλά αντί για το κλασικό παντελόνι, φορούσε βερμούδα. Πολύ  (πάρα πολύ) περίεργο.

A post shared by Thom Browne (@thombrowneny) on

 

Το κοστούμι αυτό είναι δημιουργία του Αμερικανού σχεδιαστή Thom Browne, τον οποίο δεν εμπιστεύεται για πρώτη φορά ο King James. Το κοστούμι με τη βερμούδα αντί παντελονιού συνοδεύονταν κανονικά από ένα λευκό πουκάμισο, γραβάτα, μαντήλι στο πέτο και tie-bar, ενώ οι ψηλές κάλτσες κι ένα ζευγάρι δερμάτινα brogue-boots ολοκλήρωναν την εμφάνιση. Ο LeBron όμως δεν έμεινε στην ανατρεπτική εκδοχή του κοστουμιού. Μαζί, κρατούσε μία μία τσάντα από κροκόδειλο αξίας $41.000 – αυτό σίγουρα δεν θα αρέσει σε πολύ κόσμο, ούτε και σε ‘μας.

A post shared by Esquire (@esquire) on

Άλλη μία εμφάνιση με shorts suit αλλά ξεκάθαρα με πιο sportive διάθεση.

Πρόκειται για πρώτη φορά που το στυλ αθλητή απασχολεί τόσο πολύ, αφού ήταν αναπόφευκτο, μία τέτοια εμφάνιση εκτός πασαρέλας και κυρίως εντός των χώρων του γηπέδου πήρε την έκταση που άρμοζε στα social media, με θετικά κι αρνητικά σχόλια ή και με άλλα γεμάτα χιούμορ.

Αν λοιπόν, απορείς, από που ήρθε η έμπνευση τόσο στον σχεδιαστή Thom Browne όσο και στον ίδιο τον LeBron James να σου πω για την ιστορία, ότι αυτός ο τύπος κοστουμιού παλαιότερα προοριζόταν για τα αγόρια μέχρι 10 ετών (μέχρι δηλαδή να μεγαλώσουν τόσο ώστε να μπορούν να φορέσουν παντελόνι), ενώ αποτελούσε και μία καλοκαιρινή εκδοχή.

 

Σήμερα, το βρετανικό παλάτι στηρίζει αυτό το στυλ, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργοι. Ο μικρός πρίγκιπας George μάλλον θα έχει πολλά παρόμοια κοστούμια στην ντουλάπα του.

Δεν θα σου πω ότι αυτό το look του LeBron είναι έτοιμο για κοπιάρισμα, αλλά αφήνω αυτή τη σκέψη μου εδώ και ίσως σου φανεί χρήσιμη. Αν οι βερμούδες και μάλιστα σε επίσημη μορφή είναι και πάλι στη μόδα, τότε μπορείς να κάνεις μία δοκιμή σε καλοκαιρινή επίσημη εμφάνιση, παίζοντας με διχρωμία για να αποφύγεις την στιλιζαρισμένη υπερβολή, που εντάξει, στον King James μπορεί να μοιάζει cool, αλλά μέχρι εκεί.