GROOMING

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες από τις τρίχες σου

Να είσαι φουλ ξυρισμένος; Να έχεις γένια; Να έχεις μουστάκι; Τέσσερις γυναίκες δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν πως προτιμούν τον άντρα.

Σίγουρα έχεις το δικό σου στιλ και σίγουρα έχεις άποψη. Ακολουθείς τις τάσεις τις εποχής, ενημερώνεσαι, διαμορφώνεις την εικόνα σου αναλόγως. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια βλέπεις ότι οι επιλογές σου είναι πολύ περισσότερες. Γιατί εκτός από το καθαρό ξύρισμα και τα γένια τριών ημερών μπορείς να αφήσεις μουστάκι, γενειάδα, μούσι, μπορείς να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό της Philips που σε βάζει στην κλήρωση για μεγάλα δώρα, μπορεί να σκέφτεσαι διάφορα. Αλλά στο τέλος, ξέρεις, την απόφαση σου θα καθορίσουν αυτές. Οι γυναίκες. Αυτές αποφασίζουν στην πραγματικότητα. Και εμείς τις βάλαμε, να μας πουν τι θέλουν από εσένα και τις τρίχες σου.

Η Νίκη Ρωμανού στηρίζει το σουηδικό μοντέλο

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για τρίχες. Αν θεωρήσουμε ότι το βαρόμετρο της τρίχας στο πρόσωπο-και μόνο στο πρόσωπο ξεκαθαρίζω-είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζει τη γοητεία ενός άντρα, τότε ομολογώ ότι και εγώ έχω πέσει θύμα των χνουδωτών ζυγωματικών, αλλά με μέτρο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δε με ξετρελαίνει το trend το οποίο λανσάρεται αυτή την εποχή, αυτό του ναυαγού που δεν ξέρεις που τελειώνει το πιγούνι. Εν ολίγοις, ο ορισμός του αντρικού σεξαπίλ δεν είναι άλλο από το μούσι της καστανόξανθης της τρίχας, αυτής της απαλής που λαμποκοπά και δεν αγριεύει ακόμα και στο μάξιμουμ περιθώριο εκτροφής των δέκα ημερών. Παράδειγμα προς μίμηση: Όλοφ Μέλμπεργκ, από τη Σουηδία με αγάπη.

Η Έλενα Μπουζαλά προτιμά να ξυρίζεσαι

θα διαβάσω τι θέλουν οι άλλες γυναίκες από τις τρίχες σου, αυτό που θέλω εγώ είναι να τις ξυρίζεις τακτικά. Δεν μου αρέσουν τα μούσια, δεν μου αρέσει αυτή η μόδα που όλοι τώρα αφήνουν ένα μούσι σαν παπάδες. Ούτε τα μουσάκια τα παλιά, τύπου κατσίκας μου άρεσαν. Καλύτερα να αφήσεις μουστάκι, παρά μούσι, αγαπητέ. Εμένα μου αρέσει αυτό που λένε τριών ημερών. Άντε και τεσσάρων, μέχρι εκεί. Εκτός του ότι ποτέ δεν μου άρεσε κανένας άντρας με μούσι (κάτσε να σκεφτώ… όχι), τσιμπάει κιόλας.

Η Ιωάννα Μαμάη τον προτιμά ξυρισμένο by far

Δεν τα μπορώ τα γένια, τις τρίχες γενικά. Με πιάνει αηδία. Και σε μια χώρα όπως η Ελλάδα το να βρεις άνδρα με ελάχιστη τριχοφυΐα είναι σαν να πετύχεις τις γόβες που είχες βάλει στο μάτι, -70% και στο νούμερό σου. Μετάφραση: Σπάνιο. Ας πάμε όμως στο θέμα τις τριχοφυΐας στο πρόσωπο. Δεν τα μπορώ τα γένια, τα μουστάκια που σε τσιμπάνε και μετά από ένα παθιασμένο φιλί τα χείλη σου είναι κατακόκκινα. Ενώ, ο ξυρισμένος, ε;  Άλλη αίσθηση. Τον φιλάς με τις ώρες. Τον χαϊδεύεις επίσης με τις ώρες.

Και άντε, επειδή λόγω υποχρεώσεων δεν θα μπορεί να ξυρίζεται κάθε μέρα, επιτρέπεται μέχρι τριών ημερών γένι. Όπως ο Ian Somerhalder και ας μην έχω δει ούτε ένα επεισόδιο της σειράς “Vampire Diaries” στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η Νίκη Χάγια λέει “κάτω οι τρίχες”

Ένας καλός μου φίλος έλεγε πως “όταν ο άντρας αφήνει μούσι, κάποιο ελλάτωμα θέλει να κρύψει”. Μια μεγάλη μύτη, τα σημάδια μιας εφηβικής ακμής, το βλέμμα αγελάδας; Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι προσπαθεί να καλύψει ένας άντρας με μούσια, αλλά ξέρω ότι δεν μου αρέσει. Ναι, ναι συμφωνώ σε όλα αυτά που λες τώρα τύπου “τα γένια κάνουν τον άντρα να φαίνεται ώριμος”, “το μουστάκι δίνει λίγο στυλ”, “τα γενάκια τριών-τεσσάρων ημερών σε κάνουν να φαίνεσαι πιο ταιλαιπωρημένος και γοητευτικός”. Εμένα όμως δεν μου αρέσουν ούτε οι ώριμοι, ούτε οι επιτηδευμένα στυλάτοι, ούτε και οι γοητευτικοί. Το άντρα τον θέλω πιτσιρικά, γεννημένο κομψό, όμορφο και φράπα.

Το θέλω ρε παιδάκι μου σαν τον Alex Turner. Κακό είναι;