ΜΟΔΑ

Camping σημαίνει ατέλειωτη χαλάρωση με σωστή οργάνωση

Εφοδίασε το σακίδιό σου με τα απαραίτητα και είσαι έτοιμος.

Είναι πλέον ένας δημοφιλής τρόπος διακοπών και παρά τις επιφυλάξεις σου, σε έπεισαν φέτος να κάνεις μερικές μέρες camping. Βρήκες τη σωστή παρέα, αυτούς που ξέρουν από κόμπους ναυτικούς, ψησταριές και μικροκατασκευές. Το μέρος είναι ειδυλλιακό με ατέλειωτη παραλία και απέραντη γαλάζια θάλασσα. Τα βασικά δηλαδή είναι κατοχυρωμένα, γι’ αυτό ας περάσουμε σε αυτά που πρέπει να κάνεις μόνος σου.

Αν είσαι έμπειρος camper και καυχιέσαι ότι είσαι πάντα εξοπλισμένος, τότε μία επανάληψη δεν βλάπτει για να φτιάξεις τη λίστα σου φέτος. Αν είσαι πρωτάρης, τότε πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωνε. Δεν πρέπει να φορτωθείς πολλά και σίγουρα πρέπει να κάνεις προβλέψεις για να μην σου λείψει τίποτα. Αυτές οι διακοπές θα είναι ατελείωτες και γι’ αυτό εσύ πρέπει να έχεις μεριμνήσει να μην ξεμείνεις από τα απαραίτητα.

Αρχικά εφοδιάσου με ένα ευρύχωρο backpack. Δεν είναι λύση να πάρεις ένα που έχεις και να αρχίσεις να γεμίζεις τσαντάκια παρά τσαντάκια. Το πιθανότερο είναι κάτι να ξεχάσεις ή να χάσεις και θα γίνεις ο περίγελος της παραλίας όταν θα καταφτάσεις φορτωμένος. Εξάλλου, υπάρχουν αυτά τα σακίδια με τις 157 θήκες που είναι σχεδιασμένα για τους λάτρεις της φύσης και σίγουρα θα τα χωρέσουν όλα. Επιπλέον, θέλω να σου θυμίσω, ότι το φορητό σου ραδιοφωνάκι που σου κάνει παρέα στην παραλία, χωρίς μπαταρίες δεν λειτουργεί. Γι’ αυτό, πριν απ’ όλα βάλε στο backpack μπαταρίες Energizer παντός τύπου για να μην ξεμείνεις ποτέ από ενέργεια και να έχεις την ευκαιρία να μπεις στην κλήρωση της Enrgizer για να κερδίσεις ένα Apple Iphone 8, μία Samsung Led TV 49”, ένα Drone Hubsan, μία Canon DSLR, ένα Samsung Galaxy Tablet ή ένα φορητό ηχείο Marshall.

Έστω ότι έχεις μπροστά σου το ιδανικό σακίδιο ανοιχτό. Τι βάζεις μέσα; Ξεκίνα με τα ρούχα που δεν είναι πολλά και λίγη σημασία έχουν. Αρκεί να μην ξεχάσεις τα μαγιό σου και πετσέτες θαλάσσης και όλα τα άλλα διορθώνονται. Δυο-τρία t-shirt θα σου χρειαστούν, άντε και μία βερμούδα αν αποφασίσεις ότι θες να βγεις για ένα ποτό κάποιο βράδυ.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, δηλαδή ο εξοπλισμός που θα κάνει το camping μία αξέχαστη εμπειρία κι όχι μια ταλαιπωρία. Ξεκινάμε με το αντηλιακό με υψηλό δείκτη γιατί θα είσαι πολύ ώρα εκτεθειμένος στον ήλιο. Κι όταν πέσει το βράδυ, ξεβγάζεις το αντηλιακό και βάζεις το αντικουνουπικό για να μην έρθεις πολύ κοντά με τα έντομα της περιοχής. Μαζί πάρε και μία μυγοσκοτώστρα για να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τυχόν επίθεση. Σειρά έχει ο φωτισμός των διακοπών που θα είναι λίγος και καλός. Ένα 360 camping light και ένα universal headlight είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμα. Θα σου ανοίγουν το δρόμο στην κυριολεξία όταν θα πέφτει ο ήλιος. Ωστόσο, ένα waterproof lantern Energizer που έχει πραγματικά ατελείωτη διάρκεια δεν είναι καθόλου περιττό, αφού θα κατασκηνώσεις κοντά σε θάλασσα και μάλλον θα σου χρειαστεί.

Όσο για την ψυχαγωγία, τη δική σου και της παρέας σου, καλό είναι να έχεις μεριμνήσει για ένα επιτραπέζιο που παίζεται με πολλά άτομα -που ξέρεις, χαρη σ’ αυτό μπορεί να έρθετε κοντά και σε άλλους κατασκηνωτές.  Εκ των ων ουκ άνευ είναι και το φορητό ραδιοφωνάκι, ειδικά αν κανένας από την παρέα δεν παίζει κιθάρα. Έχε μαζί σου και πλαστικά ποτήρια για να μοιράζεσαι την παγωμένη μπύρα, ένα παγούρι για κρύο νερό όλες τις ώρες κι ένα ανεμιστηράκι για παν ενδεχόμενο. Οι ατέλειωτες ώρες στην παραλία όμως ίσως εκτός από την όρεξη για φαγητό, ίσως σου την ανοίξουν και για ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Είναι ευκαιρία να πάρεις ένα μαζί σου και να χαλαρώνεις τα βράδια διαβάζοντάς το παρέα με ένα booklite, μέχρι να σε πάρει ο ύπνος.

Με τόσα μικροπράγματα και φορητές συσκευές προφανώς χρειάζεσαι και πολλές μπαταρίες. Γι’ αυτό ρίξε μέσα στο σάκο και μερικά πακέτα Energizer για ατέλειωτη διασκέδαση, παιχνίδι, διάβασμα και μουσική χωρίς σταματημό. Σκέψου να τελειώσει η μπαταρία στο ραδιοφωνάκι την ώρα που το κέφι έχει ανάψει ή να τελειώσουν αυτές που έχει η λάμπα το βράδυ και μάλιστα την ώρα που θες να πας τουαλέτα; Εφοδίασέ τα όλα με Energizer πριν φύγεις και πάρε φυσικά μαζί εφεδρικές.

Πάμε μία επανάληψη για να μην σου ξεφύγει τίποτα.

 

Μην ξεχάσω να σου υπενθυμίσω και τον διαγωνισμό της Energizer που σου δίνει την ευκαιρία να κερδίσεις ένα Apple Iphone 8, μία Samsung Led TV 49”, ένα Drone Hubsan, μία Canon DSLR, ένα Samsung Galaxy Tablet ή ένα φορητό ηχείο Marshall. Για να πάρεις μέρος βγάλε το πακέτο Energizer μαζί με την απόδειξη μία φωτογρφία και ανέβασέ την στο ateleiotienergeia.gr και ίσως είσαι ο τυχερός.