ΡΟΛΟΙ

Δύο νέα μοντέλα στη συλλογή Pilot’s Watch Chronograph 41 της IWC

Ο «βολικός» χρονογράφος επιστρέφει με μαύρο καντράν, σε δύο εκδόσεις με μπρασελέ ή δερμάτινο λουράκι.

Το 2021 η IWC μας εισήγαγε στη συλλογή Pilot’s Watch Chronograph 41, της οποίας η κάσα και τα μπράτσα είναι έτσι σχεδιασμένα που να «κάθεται» καλά ακόμη και σε πιο λεπτούς καρπούς. Παραδόξως, το μαύρο δεν ήταν ένα από τα χρώματα που επέλεξε η ελβετική ωρολογοποιία για τα πρώτα καντράν της σειράς -κάτι που διορθώνει τώρα με δύο νέες προσθήκες, μία με δερμάτινο λουράκι και μία με μπρασελέ.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν το σύστημα EasX-CHANGE®, μια πατέντα της IWC για γρήγορη αλλαγή λουριού ή μπρασελέ. Κινούνται από τον αυτόματο μηχανισμό 69385 που κατασκευάζεται στα εργαστήρια του Schaffhausen και είναι στεγανά σε βάθος 10 μέτρων.

Το καντράν, όπως άλλωστε όλα τα Pilot’s Watches της IWC, αντλεί στην έμπνευσή του από τα όργανα των μαχητικών αεροπλάνων και είναι ευανάγνωστο -ενώ η τωρινή, μαύρη, έκδοσή του θυμίζει ακόμη περισσότερο τα σημεία αναφοράς του. Μπορεί η μπλε και η πράσινη έκδοση που μας γνώρισαν τη σειρά το 2021 να είναι αναμφισβήτητα πιο εντυπωσιακές, ωστόσο οι τωρινές δύο μαύρες εκδοχές του είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα «παραδοσιακό» IWC.

H κάσα και των δύο μοντέλων είναι από ατσάλι, όπως και το μπρασελέ σε εκείνη την έκδοση, ειδικά σχεδιασμένο με γνώμονα την άνεση, όπως και το υπόλοιπο ρολόι. Ο μηχανισμός αποτελείται από 231 εξαρτήματα και δίνει, φυσικά, ενδείξεις χρονογράφου, με τρία υποκαντράν στο 12, το 6 και το 9, αλλά και μεγάλης ημερομηνίας (ημέρα και ημερομηνία) στο 3. Η αυτονομία του κουρδίσματός του είναι 46 ώρες.

Με την τιμή του να κινείται γύρω στις 7.000 ευρώ, πρόκειται για ένα ρολόι που αξίζει τα λεφτά του, αφού προσφέρει και επιδόσεις, αλλά και ένα σχέδιο που ταιριάζει στα περισσότερα χέρια. Κι αν κάποιοι δίσταζαν να το φορέσουν σε φανταχτερό πράσινο ή μπλε, πλέον έχουν τη μαύρη εκδοχή του διαθέσιμη.