ΡΟΛΟΙ

Δύο βρετανικά brands παρουσιάζουν το καταδυτικό ρολόι της χρονιάς

Bremont και Bamford ενώνουν δυνάμεις με τη δεύτερη να ανανεώνει το S500 Supermarine της πρώτης και να παραδίδει το S500 Bamford Special Edition.

H Bamford Watch Department δημιουργήθηκε από το πάθος των ιδρυτών της για τα εξατομικευμένα (custom) ρολόγια. Ειδικεύεται στο να παίρνει κλασικά μοντέλα μεγάλων οίκων, όπως το Monaco της TAG Heuer, το Defy της Zenith ή το Octo της Bvlgari και να τα μετατρέπει σε ιδιαίτερες δημιουργίες που έχουν τη δική της σφραγίδα. 

Την ίδια ώρα, όμως, επιτρέπει και στον επίδοξο αγοραστή να βάλει τις δικές του πινελιές στο επόμενό του ρολόι. Όντας βρετανική εταιρεία, έμοιαζε παράδοξο που τόσο καιρό δεν είχε προτείνει κάποια εικαστική ιδέα που να βασίζεται πάνω σε κάποιο μοντέλο του πιο διάσημου συμπατριώτη της, της Bremont.

Δύο βρετανικές ωρολογοποιίες παρουσιάζουν το καταδυτικό ρολόι της χρονιάς Το Bremont Supermarine S500 στην πιο κλασική του εκδοχή.
Το Bremont Supermarine S500 στην πιο κλασική του εκδοχή.

H ώρα αυτή επιτέλους έφτασε και το αποτέλεσμα εννοείται ότι θα ικανοποιήσει απόλυτα τους φίλους της Bamford. Kαι μάλλον θα τα πάει καλά και με τους φίλους της Bremont. Το μοντέλο που επελέγη για τη «βρετανική συμμαχία» είναι το S500 Supermarine, στο οποίο η Bamford δε δίστασε να κάνει ένα μεγάλο αριθμό αλλαγών.

Το ανανεωμένο S500 Supermarine

Κατ’ αρχάς το χρώμα του: Το S500 Bamford Special Edition είναι κατάμαυρο. Το μόνο S500 Supermarine όπου το μαύρο κυριαρχεί τόσο πολύ. Έχει διάμετρο κάσας 43 χιλιοστά (ατσάλινη, με επίστρωση μαύρου PVC), όσο και το πρωτότυπο και έρχεται με ένα μαύρο λουράκι από καραβόπανο, με μπλε ραφές. Αυτό το μπλε είναι κυρίαρχο και στο καντράν, αφού είναι το χρώμα που έχει επιλεγεί για τις ενδείξεις (και, μεταξύ μας, είναι το αγαπημένο χρώμα του George Bamford, της ψυχής του οίκου, τον τελευταίο καιρό). Ωστόσο, ίσως πολύς κόσμος να βρίσκει έντονο, έως και ενοχλητικό, το κοντράστ που κάνει το συγκεκριμένο -σχεδόν φωσφοριζέ- μπλε με το κατάμαυρο ρολόι.

Ο μηχανισμός του είναι μια εξέλιξη του ΕΤΑ 2836 (η Bremont τού έχει αφαιρέσει την ένδειξη ημερομηνίας κι έχει κάνει μερικές ακόμη απλοποιήσεις και τον ονομάζει BE-36AE), ένα πιστοποιημένο χρονόμετρο με αυτονομία κουρδίσματος 38 ωρών. Το ρολόι είναι στεγανό σε βάθος 500 μέτρων.

Κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 250 κομματιών, σε τιμή γύρω στις 5.000 ευρώ, που ίσως μοιάζουν πολλά για ένα Bremont Supermarine S500 (περίπου 1.000 ευρώ πιο φτηνό), αλλά μην ξεχνάμε ότι εδώ αγοράζει κανείς δύο ονόματα σε ένα και μάλιστα σε ένα μοντέλο που δεν κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά.