ΡΟΛΟΙ

Eίναι το Ming 37.05 Moonphase το πιο μίνιμαλ ρολόι του 2021;

Κι όμως, αν το δεις πιο προσεκτικά, θα ανακαλύψεις ένα απίθανο complication που παρουσιάζεται με τον πιο αναπάντεχο τρόπο στο καντράν του.

Ο Ming Thein είναι ένας σπουδαίος φωτογράφος ρολογιών. Και για όποιον ξέρει πόσο δύσκολο είναι να καταφέρεις μια καλή φωτογραφία ρολογιού (λόγω των αντανακλάσεων του φωτός στην κάσα και το κρύσταλλο, αλλά και των τόσων λεπτομερειών που πρέπει να αναδειχθούν σε ένα κλικ), αυτό σημαίνει ότι ο Ming Thein είναι ένας σπουδαίος φωτογράφος – τελεία και παύλα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Είναι και ωρολογοποιός. Από το 2017 ξεκίνησε να σχεδιάζει τα δικά του, εντελώς avant-garde μοντέλα, που αμέσως έκαναν αίσθηση -μεγαλύτερη κι απ’ τις άψογες φωτογραφίες του. Η νεότερη προσθήκη στο πορτφόλιό του είναι το 37.05 Moonphase, το πιο μίνιμαλ ρολόι που είδαμε μέσα στο 2021. Που όμως, αυτό το moonphase στον τίτλο του, κρύβει όλη του την ουσία και το μεγαλείο…

Ο κύκλος πάνω από το 6 και πάνω από την ένδειξη ημερομηνίας είναι ένας δείκτης φάσεων της Σελήνης! Ο Ming τον συνδυάζει άψογα με το μοτίβο που έχει σχεδιάσει για το καντράν, μια σπιράλ
διαδοχή κυμάτων σε μπλε και μαύρο, που δημιουργούν πανέμορφες σκιές που εμπλουτίζουν το -όχι και τόσο προφανές- φεγγάρι που σχηματίζεται πάνω στο 6. Αν βλέπεις ένα λευκό δίσκο, τότε έχουμε πανσέληνο.

Ming 37.05 Moonphase

Αν δεν βλέπεις τίποτε, απόψε δεν έχει φεγγάρι -και ούτω καθ’ εξής. Όλα αυτά τα χρωστάμε στον κουρδιστό μηχανισμό Sellita SW288-1M που δίνει το συνδυασμό complications φάσεων Σελήνης και ημερομηνίας.

Η κάσα του είναι από ατσάλι και έρχεται στο διακριτικό μέγεθος των 38 χιλιοστών (είναι μόλις 11,9 χιλιοστά σε πάχος), στο καντράν υπάρχει μια στεφάνη από κεραμικό γύρω από τις ενδείξεις, ενώ οι δείκτες έχουν επίστρωση Super-LumiNova, κάνοντας το όλο αισθητικό αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακό σε συνθήκες χαμηλού φωτός.

Ming 37.05 Moonphase

Παρ’ ότι το ρολόι θα κυκλοφορήσει σε μόλις 500 κομμάτια, η τιμή του είναι κάτω από τις 5.000 ευρώ, κάνοντάς το μια ιδανική επιλογή για όσους σούπερ ψαγμένους εκεί έξω!