ΜΟΔΑ

Είναι ωραίο να σχεδιάζεις το δικό σου παπούτσι

H Nike δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου παπούτσι τρεξίματος. Το ONEMAN έκανε την δική του δοκιμή.

Ένα από τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος είναι να είναι δημιουργικός. Στη δουλειά του. Το θέμα είναι ότι το να είσαι δημιουργικός στο γραφείο δεν έχει τόση πλάκα. Οκ μπορεί να σε ανταμείψει αλλά δεν θα το χαρείς. Αντίθετα, όταν έχεις την δυνατότητα να δημιουργείς κάτι για τον εαυτό σου είναι πολύ πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Και ναι, το να φτιάξω το δικό μου παπούτσι το λες και ευχάριστο και διασκεδαστικό.

Είχα οργανωθεί για την διαδικασία. Εγώ στον καναπέ, το laptop συνδεδεμένο στην τηλεόραση, τα ποπ κορν στο μπωλ και η coke στο ποτήρι. Εγώ μόνο έπρεπε να πατήσω το link για να σχεδιάσω το δικό μου Nike Free Run με την υπηρεσία iD.

Τι είναι το Free; Είναι βασικά η σειρά παπουτσιών της Nike για τρέξιμο. Το Nike Free Run +3 και το Nike Free 3.0 είναι η τελευταία εξέλιξη στην σειρά αυτή. Η τεχνολογία Free παρέχει λέει τη μέγιστη ελαστικότητα στο τρέξιμο, δίνοντας έτσι με έναν μοναδικό τρόπο την αίσθηση τρεξίματος με γυμνό πόδι. Βασικά, είναι τόσο λεπτό το παπούτσι και τόσο ευπροσάρμοστο στο πόδι που ειλικρινά νιώθεις το πέλμα σου να είναι πιο κοντά στο έδαφος από ποτέ. Έτσι, η κίνηση είναι πιο φυσική, αυξάνοντας την εκγύμναση των ποδιών. Το παπούτσι καλύπτει το πέλμα σαν γάντι δυναμώνοντας τους μυς και προλαμβάνοντας τους τραυματισμούς.

Περισσότερα info και νέα μπορείς να βρεις και να μαθαίνεις και στο Facebook page Nike Running Greece.

Αλλά ας επιστρέψουμε στο fun part και ξεκινάμε την διαδικασία σχεδιασμού, επιλέγοντας ένα ήδη υπάρχον μοντέλο παπουτσιού για να χτίσεις πάνω του. Εγώ θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις από το σημείο μηδέν. Με ένα “κενό” παπούτσι.

 

Ώστε να διαλέξεις εσύ ποιό από τα σχέδια, τα μοντέλα και τα είδη τεχνολογίας ταιριάζει στο δικό σου στιλ και σωματότυπο. Ακολουθώντας 7 πολύ απλά βήματα.

1. Upper

Εδώ διαλέγεις ουσιαστικά την μορφή και την τεχνολογία για την άνω όψη του παπουτσιού σου. Το Free 5.0 είναι πιο υποστηρικτικό και στιβαρό. Μοιάζει περισσότερο με τα κλασικά παπούτσια των περασμένων ετών. Το Free 3.0 από την άλλη είναι πολύ πιο ελαφρύ και minimal. Φυσικά διαλέγεις και χρώμα. Εγώ διάλεξα μαύρο 3.0. Με το next περνάς στο δεύτερο βήμα.

 

2. Mesh

Εδώ επιλέγεις το εσωτερικό χρώμα του πάνω μέρους του παπουτσιού. Εγώ όπως βλέπεις επέλεξα λευκό. Και συνεχίζουμε.

 

3. Swoosh

Μιλάμε για το σήμε της Nike. Και το χρώμα που θα επιλέξεις να του δώσεις. Εγώ επέλεξα μπλε (Soar).

 

4. Lace

Ας διαλέξουμε και κορδόνια. Το χρώμα δηλαδή. Το πολύ καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να προβληματιστείς φοβερά μιας και σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις και ένα δεύτερο ζευγάρι κορδονιών χωρίς χρέωση.

 

5. Midsole

Πολύ σημαντικό βήμα μιας και εδώ επιλέγεις την σόλα. Οι βαθμίδες της σόλας (3.0 ή 5.0) εξαρτώνται από το επίπεδο, τις απαιτήσεις του δρομέα καθώς και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης των μυών του πέλματος. Έχουμε δηλαδή: Νike Free 3.0 για core runners και Nike Free 5.0 για novice, amateurs. H επιλογή της βαθμίδας της σόλας (υψηλό ή χαμηλό επίπεδο επαφής με το έδαφος) σχετίζεται με την φυσική αίσθηση τρεξίματος. Με την 3.0 το πόδι σου θα είναι πιο κοντά στο έδαφος. Εγώ επέλεξα την 3.0 σε λευκό χρώμα.

 

6. Midsole rim

Είναι το πλαστικό που χωρίζει την σόλα από το παπούτσι. Και πρέπει να πάρει και αυτό το χρώμα του. Εγώ διάλεξα πάλι το μπλε (soar).

 

7. Tongue Top iD

Εδώ βάζεις την προσωπική σου σφραγίδα. Είτε γράφοντας κάτι δικό σου είτε επιλέγοντας ένα από τα πολλά logo που είναι διαθέσιμα για να μπουν στο παπούτσι σου. Εγώ όπως βλέπεις έγραψα το όνομά μου και ένα φανταστικό site που πρέπει να βάλεις αρχική σελίδα στον browser σου. Διαλέγεις χρώμα και είσαι έτοιμος.

 

Οκ, μπορεί να μην σου αρέσει το σχέδιο που δημιούργησα εγώ. Μπορεί να μην σου αρέσουν ούτε τα χρωματικά μοτίβα που έχει διαλέξει η ίδια η Nike. Γι’ αυτό έχεις τη δυνατότητα άλλωστε να φτιάξεις το δικό σου σχέδιο.

Το πολύ καλό είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις ένα link με το σχέδιό σου και να το στείλεις στους φίλους σου (την γκόμενά σου) να το τσεκάρουν (να το εγκρίνει). Αφού έχεις το τελικό σχέδιο, η συνέχεια είναι εξίσου απλή.

Επιλέγεις νούμερο, εύρος πέλματος και προσθέτεις το ζευγάρι στο cart σου. Αν θες αποθηκεύεις το σχέδιο και στο locker σου ή μοιράζεσαι το σχέδιό σου online.

Πληρώνεις, περιμένεις, φοράς, τρέχεις.

Να τρέχεις ε; Μην τα πάρεις και τα αφήσεις στην ντουλάπα να σκονίζονται.

(Αυτό ήταν note to self)