STYLE

Για ποιο τατουάζ είσαι γεννημένος;

Δεν μπορούμε όλοι να κουβαλάμε tribal τατουάζ ή μανίκια μέχρι τους καρπούς. Δεν είναι όλα για όλους. Αυτό το άρθρο είναι οδηγός.

Είναι πολύ πιο εύκολο πια να μετρήσεις πόσοι δεν έχουν τατουάζ. Πόσοι έχουμε μείνει; Χίλιοι; Δύο χιλιάδες; Ούτε το γήπεδο της Ηλιούπολης δεν γεμίζουμε. Η παντελής επικράτηση του τατουάζ στα κορμιά των γνωστών, φίλων και συγγενών μας δεν σημαίνει ότι ο κόσμος ξέρει τι ‘χτυπάει’ πάνω του.

Αναλαμβάνω το βαρύ φορτίο να κάνω την αντιστοίχηση άντρα-είδους τατουάζ με ελαφρώς σκωπτική διάθεση.

Tribal

Η γνώμη μου για το tribal: Αν μου ‘δινες ένα tattoo machine στα 12 που έπαιζα μπάσκετ και τραγουδούσα το Mr. Vain από μέσα μου, θα χτυπούσα μόνος μου μια τραϊμπαλιά στο μπράτσο. Δηλαδή ο Ντίνος Αγγελίδης με τον ξιφία ήταν καλύτερος;

Το προφίλ του κατόχου: Έχει πάει τουλάχιστον πέντε φορές Νεστόριο, οκτώ Σαμοθράκη και δώδεκα Οινόφυτα. Με οτιδήποτε λιγότερο, κλείνει ραντεβού για αφαίρεση με λέιζερ.

Κατ’ εξαίρεση κάτοχος: Ο αδερφός μας που έβλεπε κύκλους στο ρεπορτάζ του Αργύρη Ντινόπουλου. Αυτός είναι το tribal, δεν χρειάζεται να ταξιδέψει κάπου.

 

Στίχος

Η γνώμη μου για τους στίχους-τατουάζ: Δεν ξέρω πώς το κατάφερα, αλλά θα φτάσω τα 32 και δεν θα έχω ούτε ένα τατουάζ. Το πρώτο που λέω να κάνω δέκα χρόνια τώρα είναι ένας στίχος των Smiths. Ή των National.

Το προφίλ του κατόχου: Ξέρει ποιος έχει γράψει τον στίχο κι όχι μόνο ποιος λέει το τραγούδι (εύχομαι). Ακούει μουσική. Δεν έχει ‘χτυπήσει’ τον στίχο στα greeklish. Δεν είναι στίχος λαϊκού τραγουδιού. Ή αν είναι, ας είναι κάτι με νόημα και σημασία. Για παράδειγμα, κάτι απ’ τις ‘Στροφές’ του Βασίλη Τερλέγκα.

Κατ’ εξαίρεση κάτοχος: Ο Τερλέγκας. Ο Βασίλης επιτρέπεται να χτυπήσει μέχρι Iron Maiden κι ας νομίζει ότι είναι δύο συγκροτήματα.

Κινέζικα ιδεογράμματα

Η γνώμη μου για τα κινέζικα ιδεογράμματα: Πιο zeroes κι απ’ όλα τα Big Brother και τα Fame Story μαζί, με τη διαφορά ότι λάτρεψα το πρώτο Big Brother και το πρώτο Fame Story. Δεν συνέβη το ίδιο με το πρώτο κινέζικο ιδεόγραμμα που είδα πάνω σε άνθρωπο. 

Το προφίλ του κατόχου: Είναι γυμναστής ή θαμώνας γυμναστηρίου. Δεν περνάει μέρα που να μη σφιχτεί μπροστά απ’ τον καθρέφτη. Εναλλακτικά, είναι απόφοιτος Φιλοσοφικής ή Αγγλικής Φιλολογίας ή τέλος πάντων έχει σπουδάσει κάτι σχετικό με γλώσσες. Εναλλακτικά εναλλακτικά, είναι μπάρμαν. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα κινέζικα ιδεογράμματα και οι τρίχες στο στήθος, για κάποιο μεταφυσικό λόγο, δεν συγχρονίζονται ποτέ.

Κατ’ εξαίρεση κάτοχος: Οποιοσδήποτε ανήκει στην αγαπημένη πληθυσμιακή ομάδα που έχει τόσα πολλά τατουάζ και πλέον βαράει ό,τι του έρθει απλά για να γεμίσει τα κενά στο σώμα του.

Τατουάζ για την ομάδα σου

Η γνώμη μου για τα οπαδικά τατουάζ: Σοβαρά τώρα;

Το προφίλ του κατόχου: Κάποιος που θεωρεί μαλάκες όσους δεν συμμετέχουν σε πεσίματα σε αντίπαλους συνδέσμους ή δεν λιώνουν στους μπάφους ή και τα δύο μαζί.

Κατ’ εξαίρεση κάτοχος: Ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Θανάσης Κρεκούκιας.

Σχήματα της γεωμετρίας

Η γνώμη μου για τα σχήματα της γεωμετρίας: Εξαιρετική ιδέα, με γούστο, με στιλ, με διακριτικότητα.

Το προφίλ του κατόχου: Χίπστερ ή μαθηματικός ή μέλος indie μπάντας δηλαδή χίπστερ. Ανυπομονεί να φτιάξει ο καιρός για να κυκλοφορεί στη Λέκκα με σηκωμένα μανίκια.

Κατ’ εξαίρεση κάτοχος: Ο Phil Jackson που αποθέωσε την εφαρμογή της τριγωνικής επίθεσης στους μεγάλους Chicago Bulls.

Πορτρέτα

Η γνώμη μου για τα πορτρέτα: Δεν ξέρω ρε παιδάκι μου, τόσο τρελά σε στιγμάτισε το ‘πρόσωπο’; Ναι έ; ΟΚ, πάσο, do your thing.

Το προφίλ του κατόχου: Μερακλής. Φανταστικός γνώστης της ιστορίας και θαυμαστής του προσώπου που ‘χτύπησε’ πάνω του. Συνήθως χτυπάει και ο ίδιος τατουάζ και είναι διαπιστευμένος εισηγητής της θεωρίας του yolo.

Κατ’ εξαίρεση κάτοχος: Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις εδώ. Γεμίστε με όσα πορτρέτα θέλετε.

Το όνομα της κοπέλας σου

Η γνώμη μου γι’ αυτό: Μέσα, τέλεια. Αν μπορείς με κάποιον τρόπο να τα φτιάχνεις μόνο με Ελένες ή Μαρίες ή Βασιλικές, έχεις κερδίσει το τζακ ποτ. Σε διαφορετική περίπτωση, έχεις κερδίσει γκρίνια για το υπόλοιπο της επόμενης σχέσης σου.

Το προφίλ του κατόχου: Αισθηματίας. Πιστός του έρωτα και της καψούρας. Εκφράζεται με τραγούδια αγάπης απ’ όλο το φάσμα, πιάνεται στα χέρια στα μπαρ και τις καφετέριες όταν κάποιος ‘ενοχλήσει’ την κοπέλα του. Εναλλακτικά, εύθραυστη φιγούρα όπως ο Phoenix στο ‘Her’, μαλθακός και άβγαλτος που διατηρεί ρομαντικό account στο Twitter.

Κατ’ εξαίρεση κάτοχος: Οποιοσδήποτε παντρεμένος με την ίδια γυναίκα για πάνω από δεκαπέντε χρόνια.

Τατουάζ στα δάχτυλα

Η γνώμη μου για τα τατουάζ στα δάχτυλα: Γνήσιο παιδί του χανκμουντισμού κι εγώ, στηρίζω απόλυτα αυτήν την επιλογή. Αρκεί να φαίνεται ότι τα δάχτυλα έχουν δουλέψει σκληρά. Για παράδειγμα, ο Διονύσης Δάγκας δεν θα μπορούσε να φέρει τέτοιο τατουάζ.

Το προφίλ του κατόχου: Easy rider. Φοράει δερμάτινα μπουφάν, έχει ή είχε  ζόρικη μηχανή, μπορεί να σου πει χίλιες και μία ιστορίες για γυναίκες. Μπορεί μερικές να είναι βγαλμένες απ’ το κεφάλι του, αλλά δεν έχει σημασία. Έχει δουλέψει σε συνεργείο ή κομπάρσος στο Sons of Anarchy.

Κατ’ εξαίρεση κάτοχος: Ο Hank Moody. Η πιο βαριά δουλειά που έκανε είναι να αλλάξει χαρτί στη γραφομηχανή, αλλά έχει το στιλ. Και τον μύθο.

Ένα κόκκινο φιλί

Η γνώμη μου γι’ αυτά: Κάνε μου τη χάρη σε παρακαλώ.

Το προφίλ του κατόχου: Με το ζόρι γόης.

Κατ’ εξαίρεση κάτοχος: Κανένας.

Νεκροκεφαλές και λοιπές αγριάδες

Η γνώμη μου: Ποιον θέλεις να τρομάξεις;

Το προφίλ του κατόχου: Μεταλάς. Ντράμερ μεταλάς ή έστω μεταλάς που προσπάθησε κάποτε με τα ντραμς. Άνθρωπος που σχεδόν σε προέβη σε δημοψήφισμα για το αν πρέπει να κρατήσει ή να αποχωριστεί την κοτσίδα που έκοψε πριν μπει φαντάρος. Κατά βάθος ρομαντική ψυχή που έχει δακρύσει με το ‘Believe’ των Savatage.

Κατ’ εξαίρεση κάτοχος: Ο Ζλάταν. Ο Ζλάταν μπορεί να ‘χτυπήσει’ ό,τι θέλει.

Μανίκι

Η γνώμη μου: Μπορώ να έχω ένα παρακαλώ; Δεν με νοιάζει και τόσο από τι θα αποτελείται. Ευχαριστώ.

Το προφίλ του κατόχου: Έχει παίξει μπάλα στο Καμπιονάτο ή είναι πολύ περήφανος για τα χέρια του. Μικρός φορούσε T-shirt πάνω από μακρυμάνικη, γιατί αυτό ήταν το αγαπημένο του στιλ. Επίσης, περνάει ικανές ποσότητες χρόνου φτιάχνοντας τα μαλλιά του στον καθρέφτη.

Κατ’ εξαίρεση κάτοχος: Ο Γιώργος Ελευθεράς και το ψεύτικο μανίκι του.