ΡΟΛΟΙ

GMT Amerigo Vespucci, η χρωματιστή εκδοχή του Bvlgari Aluminium

Το συλλεκτικό ρολόι με το ζωηρό χρώμα είναι ιδανικό για το καλοκαίρι και φτιαγμένο για ταξιδιώτες.

Το Bvlgari Aluminium, χάρη στην πανάλαφρη κάσα του από αλουμίνιο και στο λουράκι του από καουτσούκ, είναι ένα υπέροχο ρολόι για το καλοκαίρι. Γι’ αυτόν τον Αύγουστο, η συλλογή απέκτησε μία ακόμη πιο καλοκαιρινή προσθήκη, αφού η Limited Edition με το όνομα GMT Amerigo Vespucci, τού φέρνει πρόσθετο, ζωηρό χρώμα.

Το ρολόι παίρνει το όνομα και τα χρώματά του από το μυθικό σκάφος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο με τη σειρά του έχει δανειστεί το όνομα του σπουδαίου εξερευνητή, ένα όνομα από το οποίο έχει προκύψει και ο όρος «Αμερική».

Το Bvlgari Aluminium παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1998 και έκανε αμέσως επιτυχία, αφού το αλουμίνιο ήταν ένα πολύ πρωτοποριακό υλικό για την ωρολογοποιία εκείνη την εποχή (και, μεταξύ μας, ακόμα είναι). Αρχικά έβγαινε σε δύο εκδόσεις, μία με απλή ώρα και ημερομηνία και μία χρονογράφου. Πέρυσι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και μια έκδοση GMT, πάνω στην οποία πατά το φετινό μοντέλο, αλλάζοντας απλά τα χρώματά της.

Ένα ρολόι ιδανικό για καλοκαίρι

Η κάσα του έχει διάμετρο 40 χιλιοστά και το πάχος του είναι σχετικά μικρό (στα 9,7). Αν σκεφτεί κανείς ότι λόγω των υλικών του ζυγίζει μόλις 69 γραμμάρια, καταλαβαίνει ότι είναι ένα ρολόι που φοριέται πολύ ευχάριστα το καλοκαίρι. Είναι, επίσης, αδιάβροχο σε βάθος 100 μέτρων, καλύπτοντας πρακτικά όλες τις πιθανές περιπέτειές σου στο νερό (εκτός αν επιχειρήσεις να κάνεις καταδύσεις σε μεγάλο βάθος και για πολλή ώρα -αλλά γι’ αυτές ήδη γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι κάποιο ειδικό εργαλείο, από αυτά που έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς).

Πάνω από το 6, στο καντράν εμφανίζεται η ιταλική σημαία, ως αναφορά στο πολεμικό ναυτικό της χώρας. Ενώ στην πλάτη της κάσα είναι χαραγμένο το “Nave Scuola Amerigo Vespucci – Non qui comincia ma quell che persevere,” που σημαίνει «Ναυτική Σχολή Amerigo Vespucci – Όχι αυτός που ξεκινά αλλά αυτός που αντέχει», που αποτελεί το μότο του ιστορικού πλοίου που πλέον χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό.

GMT Amerigo Vespucci, η χρωματιστή εκδοχή του Bvlgari Aluminium

Το ρολόι κινείται από το μηχανισμό BVL 192, που είναι αυτόματος και αποτελεί μια εκδοχή του SW330-1 της Sellita, ο οποίος με τη σειρά του μοιάζει εξαιρετικά στον ETA 2893, μια κλασική επιλογή για ρολόγια GMT. Η αυτονομία του κουρδίσματός του είναι 48 ώρες.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 1.000 κομμάτια στην τιμή των 3.950 ευρώ.