ΡΟΛΟΙ

H Patek Philippe λέει αντίο στο 5711, βάφοντάς το Tiffany’s Blue

Η ειδική έκδοση για την οποία μιλάνε όλοι οι λάτρεις της ωρολογοποιίας τις τελευταίες μέρες.

Η απόφαση της Patek Philippe να αναστείλει την κυκλοφορία του 5711 ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στο χώρο της ωρολογοποιίας το 2021. Αλλά ήταν η έκπληξη που μας επεφύλασσε για το τέλος της χρονιάς που προκάλεσε τον πιο μεγάλο ντόρο.

Το δημοφιλές -και άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους- Nautilus σε ατσάλι βγήκε ξαφνικά και απροειδοποίητα σε μια ειδική έκδοση με καντράν σε χρώμα Tiffany’s Blue που θα κυκλοφορήσει μόνο σε 170 κομμάτια (όσο και τα κεράκια που σβήνει φέτος η συνεργασία των δύο οίκων) που θα πωληθούν μόνο μέσω των μπουτίκ της Tiffany & Co. στη Νέα Υόρκη, το Μπέβερλι Χιλς και το Σαν Φρανσίσκο, ενώ ένα ακόμη ρολόι βγήκε σε δημοπρασία το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε ένα κοινωφελές ίδρυμα – επιλογή της Tiffany & Co.

Όλα πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο δείχνουν ότι φτιάχτηκε για να τραβήξει τα βλέμματα. Σε μια συνέντευξή του στους New York Times, o Διευθύνων Σύμβουλος της Patek Philippe, Thierry Stern είχε πει ότι πριν αποχωρήσει από την αγορά, το πιο δημοφιλές ατσάλινο μοντέλο του οίκου του θα έκανε ένα «γύρο του θριάμβου» -και προφανώς εννοούσε αυτό το κομμάτι.

Patek Philippe

Το Patek Philippe Nautilus 5711 πρωτολανσαρίστηκε το 2006 και έγινε αμέσως αντικείμενο πόθου. Το είδαμε πρόσφατα και στον καρπό του Γιάννη Αντετοκούμπο, ως ένα από τα ρολόγια της προσωπικής του συλλογής που φόρεσε στη φωτογράφιση του GQ. Νωρίτερα φέτος, η εκδοχή του με πράσινο καντράν είχε σημειώσει την αναμενόμενη επιτυχία που κάθε Nautilus έχει ανάμεσα στους συλλέκτες.

Απ’ ότι φαίνεται όμως, κανείς τους δεν ήταν προετοιμασμένος για την έκδοση σε Tiffany’s Blue. Και το γεγονός ότι αυτό θα είναι το τελευταίο 5711 που θα βγει στο εμπόριο, το ότι θα κυκλοφορήσει μόνο σε 170 κομμάτια και, βεβαίως, ότι βγαίνει για να γιορτάσει την πιο σημαντική από τις συνεργασίες της Patek Philippe διεθνώς (αυτήν με την Tiffany’s Co.) σημαίνει ότι τα πάνω από 50.000 ευρώ που θα ξοδέψει κάποιος για να το αποκτήσει σήμερα είναι μια εξαιρετική επένδυση, αφού η τιμή του ρολογιού αναμένεται να πολλαπλασιαστεί άμεσα.