STYLE

Η πόλη αναπνέει κάτω από τα παπούτσια μας

Όποια κι αν είναι η εικόνα που έχεις για την πόλη σου, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να την ζήσεις. Inspired by adidas Originals, #NMD

Ο καθένας έχεις τα δικά του μικρά και μεγάλα καταφύγια μέσα στην πόλη. Τα μέρη που τον κάνουν να αισθάνεται όμορφα, τα μέρη που τον κάνουν να αισθάνεται πρωτόγνωρα ζωντανός. Και η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα έχει αυτή τη μαγική ιδιότητα. Ακόμα κι αν είναι ακόμα ζωγραφισμένη με κηρομπογιές του 60 και του 70, μπορεί να φιλοξενήσει στους καμβάδες της το χρώμα και τον παλμό των ανθρώπων του σήμερα.

Το θέμα είναι ότι πολλές συνεχόμενες γενιές απαξίωσαν την πόλη. Την άφησαν να γεράσει και να παλιώσει χωρίς να φροντίζουν να την φέρνουν κάθε φορά στην εποχή της. Περπατώντας στο Κολωνάκι και την Νεάπολη, όταν κατεβαίνεις την Ιπποκράτους και την Σοφοκλέους για να φτάσεις στην Κοτζιά, προσπερνάς έναν σχεδόν πανομοιότυπο πίνακα ζωγραφικής.

 

Έναν πίνακα ζωγραφικής που ανάμεσα στα μουντά κτίρια και τα χιλιάδες air condition που κρέμονται σαν φρούτα από άχαρα δέντρα, έχει να παρουσιάσει δύο πάρα πολύ ζωντανά στοιχεία. Από τη μία εκείνα που θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανά στην παράδοσή μας και δεν είναι άλλα από τα ιστορικά κτίρια του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά ακόμα πιο σημαντικά από την άλλη, όσα σήμερα θέλουμε να προσθέσουμε σε αυτό το αστικό τοπίο.

 

Είναι στο χέρι μας να ανακαλύπτουμε διαρκώς το αστικό τοπίο, να ανακαλύπτουμε τους μικρούς κρυμμένους θησαυρούς που υπάρχουν. Από την βοή στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου στη γαλήνη της Μασσαλίας και τον ευχάριστο ανήφορο της Σίνα πέρα από το Γαλλικό Ινστιτούτο. Στις νεραντζιές κάτω από τον Άγιο Νικόλαο και τη δροσιά στο λοφάκι της Δεξαμενής. Στα παγκάκια έξω από την Νομική και στις σκιερές στοές της Ασκληπού. Το αστικό τοπίο έχει παντού μέρη που θα σε εμπνεύσουν, που θα σε γεμίσουν ενέργεια και θα σε προκαλέσουν να δεις την πόλη σου μια μια φρέσκια οπτική.

 

Ξεκίνα τη βόλτα σου από την Πλατεία Κολωνακίου. Από τα παλιά αριστοκρατικά καφέ των παππούδων μας, στις σύγχρονες μπουτίκ μόδας και αισθητικής. Βρες ένα μικρό καφέ, για να παρατηρήσεις καθιστός την ενέργεια αυτής της πόλης. Και μετά περπάτα, χωρίς σταματημό. Όλη τη Σόλωνος μέχρι να συναντήσεις τα τυροπιτάδικα της Ιπποκράτους. Κατέβα στην Πανεπιστημίου να γίνεις ένα με το πολύχρωμο μωσαϊκό αυτής της πόλης και αυτής τςη γενιάς. Και βρες το δρόμο σου μέσα από τα δικαστήρια και τα σοβαροφανή κτίρια να κατέβεις έναν δρόμο που κάποτε φώναζε χρήμα αλλά τώρα διψά για ανανέωση. Η Σοφοκλέους θα σε πάει στην Κοτζιά, θα σε πάει στο τυπικό κέντρο της πόλης, ένα κέντρο που μοιάζει να έχει μπει σε φίλτρο blcak and white.

 

Είναι μέσα σε αυτό το γκρίζο τοπίο που θα έρθει το χρώμα και η δημιουργία. Είναι η street κουλτούρα της πόλης που θα δώσει ξανά πλοή στο Κολωνάκι και τη Νεάπολη. Είναι οι urban explorers που θα βρουν τρόπο να αναβιώσουν όχι απαραίτητα τις παραδόσεις αλλά τη ζωντάνια αυτών των κτιρίων που τώρα στέκουν πελώρια μα βουβά. Είναι οι άνθρωποι που “αναπνέουν” Αθήνα σε κάθε τους κίνηση και με το NMD sneaker φέρνουν μία νέα αισθητική στην πόλη.

 

Δεν χρειάζεται να είναι άνοιξη και να ανθίσουν οι αμυγδαλιές για να έρθει το χρώμα στην πόλη. Το χρώμα το δίνουμε εμείς στην πόλη μας, ανακαλύπτοντάς το και χρησιμοποιώντας το σαν δικό μας καμβά δημιουργίας. Η εξερεύνηση του αστικού τοπίου από εκείνους που αγαπούν την περιπέτεια στην πόλη, ξεκίνησε. Θα έρθεις μαζί μας; #adidasOriginals

adidas Originals | NMD | Athens