ΜΟΔΑ

Η σωστή και η λάθος σαγιονάρα

Αφού αργά ή γρήγορα θα ενδώσεις στις σαγιονάρες και τα σανδάλια, φρόντισε τουλάχιστον τα διχαλωτά σου υποδήματα να μη σε εκθέτουν.

Σαγιονάρες: αναμφίβολα το “λιγότερο παπούτσι” απ´ όλα τα παπούτσια σου, αλλά οπωσδήποτε το πιο άνετο, το πιο δροσερό, το πιο καλοκαιρινό. Μπορείς όμως να πεις με σιγουριά πως οι σαγιονάρες σου φοριούνται έξω στην κοινωνία και όχι μόνο στο prive μπαλκόνι σου;

Και από την άλλη, τα όχι-και-τόσο-μακρινά ξαδέρφια της σαγιονάρας, τα σανδάλια, έχουν τον τρόπο τους να σε κάνουν να μοιάζεις είτε με stylish μεσογειακό απόγονο εκατόνταρχου, είτε με μεσήλικα τουρίστα από το Βούπερταλ.

Πως λοιπόν μπορείς να βεβαιωθείς και για αυτά πως δεν θα δείχνουν γελοία; Με την checklist του ONEMAN ανά χείρας, τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους, το στιλ μπαίνει στην θερινή σου παπουτσοθήκη και θεσπίζονται διαχρονικοί κανόνες για τα cabrio υποδήματά σου.

 

 

ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝΔΑΛΙΑ

THE RULES

Κανόνας #1

Η σαγιονάρα η καλή είναι από καουτσούκ, ύφασμα ή δέρμα. Πλαστικές της πλάκας και απομιμήσεις δέρματος όχι μόνο φτηναίνουν την εμφάνιση σου αλλά σε χρόνο ρεκόρ θα έχουν καταστραφεί.

Δερμάτινες σαγιονάρες, €24,94

 

Κανόνας #2

Η σωστή σαγιονάρα δεν φωνάζει ποτέ το όνομα και την καταγωγή της, ειδικά αν αυτή φέρνει κάτι σε Taiwan. Εξαίρεση στον κανόνα είναι η Βραζιλία, πατρίδα της πιο αρχετυπικής, καλοσχεδιασμένης σαγιονάρας που φόρεσαν ποτέ ανθρώπου πόδια. 

Σαγιονάρες, €24,19

 

Κανόνας #3

Η αξιοπρεπής σαγιονάρα δεν έχει ποτέ λογότυπα, ειδικά αν αυτά είναι γνωστών, ακριβών οίκων του εξωτερικού. Σιγά μην κυκλοφορείς και με το καρτελάκι της τιμής στον αστράγαλο.

Δερμάτινες σαγιονάρες, €39,95

 

Κανόνας #4

Η cool σαγιονάρα κινείται σε ήρεμα, safe χρωματικά πλαίσια. Πρέπει να “το ‘χεις” πολύ για να υποστηρίξεις μια έντονη φλούο σαγιονάρα οπουδήποτε αλλού εκτός από το σπίτι σου. Το ‘χεις;  

Σαγιονάρα Diesel, €26,51

 

Κανόνας #5

Η σαγιονάρα σου δεν πρέπει να θυμίζει τη σαγιονάρα του στρατού, η σαγιονάρα σου δεν πρέπει να κλείνει με Velcro, η σαγιονάρα σου δεν φοριέται ποτέ και για κανέναν λόγο με κάλτσες. Λέμε και τα αυτονόητα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.  

Σαγιονάρες από ύφασμα, €25,99

 

Κανόνας #6

Τα σανδάλια σου ας είναι όσο πιο απλά, δωρικά γίνεται. Δεν είσαι ο Ερμής ο Αγγελιαφόρος.

Δερμάτινα σανδάλια, €46,39

 

Κανόνας #7

Τα σανδάλια σου οφείλουν να έχουν άνετη αλλά όσο το δυνατόν πιο λεπτή, φλατ σόλα. Οι χοντροκομμένες είναι άχαρες και μοιάζουν σαν να διεκδικείς πόντους ύψους.

Δερμάτινο σανδάλι, €35,95

 

Κανόνας #8

Τα σανδάλια σε natural καφέ και μπεζ αποχρώσεις δείχνουν απείρως πιο cool από τα μαύρα, που είναι κάπως πιο σκληρό χρώμα για το καλοκαίρι και που, όσο και αν σου φανεί περιέργο, συνδυάζεται με λιγότερα ρούχα.

Δερμάτινα σανδάλια, €49,99

 

Κανόνας #9

Τα σανδάλια σου δεν πρέπει να είναι πηγμένα στα φερμουάρ, τις αγκράφες και τα έντονα διακοσμητικά στοιχεία. Άστα να ξεχωρίσουν μέσα από την απλότητά τους.

Δερμάτινα σανδάλια Ancient Greek Sandals, €150

 

Κανόνας #10

Τα σανδάλια δεν πρέπει να έχουν ούτε πολύ χοντρά, ούτε πολύ λεπτά λουριά και δεσίματα. Βρες τη χρυσή τομή και ακολούθησέ την… κατά πόδας.

Σανδάλια με αγκράφα, €39,95