ΡΟΛΟΙ

Η Hublot έφτιαξε ένα smartwatch για το Μουντιάλ του Κατάρ

Ο επίσημος χρονομέτρης του Παγκοσμίου Κυπέλλου θέλει να φέρει την αγωνιστική δράση στον καρπό των φιλάθλων.

Θα έχεις σίγουρα δει σε μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις -και κυρίως στα Μουντιάλ– τον πίνακα με τα λεπτά των καθυστερήσεων και τους αριθμούς των παικτών όταν γίνονται αλλαγές που σηκώνει ο τέταρτος διαιτητής και θα έχεις προσέξει το λογότυπο της Hublot πάνω του.

Η Hublot είναι και το 2022 ο επίσημος χρονομέτρης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Και για να το γιορτάσει, κυκλοφόρησε ένα smartwatch με κάποιες ειδικές λειτουργίες για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Το Hublot Big Bang E FIFA World Cup Qatar 2022 είναι ένα μοντέλο της «ηλεκτρονικής» σειράς Big Bang E της ελβετικής ωρολογοποιίας που έχει τροποποιηθεί για να ταιριάζει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με την πρώτη ματιά, μπορείς να δεις το βυσσινί χρώμα της σημαίας του Κατάρ στο λουράκι από καουτσούκ, το λογότυπο του Μουντιάλ στο καντράν αλλά και μια εσωτερική στεφάνη, στο χρώμα που έχει και το λουράκι, με τις ημερομηνίες του κάθε γύρου της διοργάνωσης, από τη φάση των ομίλων ως τον τελικό, ενώ το όλο σύνολο θυμίζει πολύ ηλεκτρονικό πίνακα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Οι έξτρα λειτουργίες που προστέθηκαν στο ρολόι, ειδικά για το Μουντιάλ είναι: Αρχικά μια αντίστροφη μέτρηση ως το πρώτο ματς, που είναι στις 20 Νοεμβρίου μεταξύ της διοργανώτριας χώρας και του Εκουαδόρ.

Από ‘κει και πέρα, 15 λεπτά πριν από την έναρξη του κάθε ματς, το ρολόι θα εμφανίζει τις συνθέσεις των δύο αντιπάλων. Με το που ξεκινάει το ματς, το ρολόι θα μπαίνει αυτόματα στη λειτουργία Timeline, με τις εσωτερικές στεφάνες να δείχνουν το χρόνο που απομένει στο κάθε ημίχρονο, ενώ για κάθε γκολ ή κάρτα, θα εμφανίζεται στην οθόνη ένα animation με το όνομα του παίκτη, το τι συνέβη και στη συνέχεια το συμβάν θα πηγαίνει με ένα σημαδάκι και θα «κάθεται» στο timeline της στεφάνης.

H Alex Morgan, αρχηγός της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας της Εθνικής των ΗΠΑ με το Hublot Big Bang E FIFA World Cup Qatar 2022 στον καρπό της
H Alex Morgan, αρχηγός της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας της Εθνικής των ΗΠΑ με το Hublot Big Bang E FIFA World Cup Qatar 2022 στον καρπό της

Θα υπάρχει λειτουργία και για τη διαδικασία των πέναλτι, με πράσινα και κόκκινα σημάδια, ενώ ένα animation θα εμφανίζεται και με τη λήξη του αγώνα, δείχνοντας το τελικό σκορ. Κατά τη διάρκεια του ματς, ο χρήστης του ρολογιού θα μπορεί να χρησιμοποιεί την κορώνα για να επιστρέφει σε όποιο χρονικό σημείο του επιθυμεί και να διαβάζει τι συνέβη τότε.

Το ρολόι έχει μέγεθος κάσας (που είναι κατασκευασμένη από κεραμικό) 44 χιλιοστά και, βέβαια, διαθέτει όλους τους αισθητήρες που έχουν τα smartwatches, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται ως fitness watch -αφού στη ζωή δεν υπάρχει μόνο το Μουντιάλ.

Επίσης, με το σύστημα εύκολης αλλαγής, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να του αλλάξει το λουράκι όποτε θέλει, σε περίπτωση που δεν του αρέσουν τα χρώματα του Κατάρ.

Η Hublot μάλιστα θα κυκλοφορήσει από ένα χρώμα για κάθε μια από τις 32 συμμετέχουσες χώρες, ώστε οι επιλογές σε λουράκι να μην αφήσουν κανέναν ανικανοποίητο. Η μπαταρία του θεωρητικά θα κρατά όλη τη μέρα, ενώ θα χρειάζεται 2 ώρες για πλήρη φόρτιση. Το ρολόι θα κυκλοφορήσει σε 1.000 μόνο κομμάτια και θα κοστίζει 6.000 ευρώ.