© IWC
ΡΟΛΟΙ

Η IWC κυκλοφορεί λουράκια ρολογιών με βάση το χαρτί

Μία νέα πρωτοποριακή πρόταση γεμάτη υψηλή ποιότητα που σέβεται το περιβάλλον, την κοινωνία και το στυλ.

Τι δουλειά έχει το χαρτί στον χώρο της ωρολογοποιίας; Η IWC Schaffhausen επιλέγει έναν νέο και πολύ ενδιαφέροντα δρόμο με τα νέα λουράκια TimberTex, τα οποία είναι φτιαγμένα από υλικό χαμηλού αντίκτυπου στο περιβάλλον βασισμένο σε χαρτί. Η πρωτοποριακή δημιουργία είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και ανάπτυξης. Τι ακριβώς δείχνει μία τέτοια κίνηση; Χωρίς αμφιβολία, αντανακλά τη διαρκή δέσμευση της ελβετικής ωρολογοποιίας στην καινοτομία και την υπεύθυνη ωρολογοποιία.

Η IWC δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει το ρίσκο μίας τέτοιας κίνησης. Αντίθετα, εδώ και πολλά χρόνια είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη υλικών αιχμής για τον κλάδο των πολυτελών ρολογιών. Έτσι, στην παρούσα φάση μπορεί να ανακοινώνει υπερήφανα νέα λουράκια κατασκευασμένα -κυρίως- από χαρτί το οποίο προέρχεται από υπεύθυνες πηγές.

Μάλιστα, αντιλαμβανόμενη τη σημασία της παροχής εναλλακτικών για τα υπεύθυνης προμήθειας δέρματα που χρησιμοποιεί, η ελβετική εταιρεία, ήδη κατασκευάζει μπρασελέ από ατσάλι, ύφασμα και καουτσούκ.

Ελάχιστο περιβαλλοντικό αντίκτυπο

Σήμερα, η IWC διευρύνει την υπάρχουσα συλλογή της από λουράκια, με την προσθήκη των TimberTex. Εστιάζοντας στην παραγωγική διαδικασία και στον κύκλο ζωής, η εταιρεία διασφαλίζει περιορισμένο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο από την αρχή μέχρι το τέλος, παρέχοντας παράλληλα στους πελάτες της μία ακόμα επιλογή υψηλής ποιότητας και στυλ.

«Καθ’ όλη των 153 ετών της ιστορία της, η IWC ήταν οδηγός στον δρόμο της σχεδίασης προϊόντων, της εφεύρεσης υλικών και της επινόησης κατασκευαστικών μεθόδων. Από τα πρώτα χρόνια της ιδρύσεως μας, με τη χρήση υδροηλεκτρικής ενέργειας από τον Ρήνο ποταμό, μέχρι και την πρόσφατη υιοθέτηση του τιτάνιου, των κεραμικών και τη δημιουργία του Ceratanium®, η αναζήτηση της καινοτομίας απέφερε αξιοσημείωτες εξελίξεις. Όπως είναι φυσικό, θέλαμε να εφαρμόσουμε το ίδιο πρωτοπόρο πνεύμα στην εξεύρεση υψηλής ποιότητας εναλλακτικών για τους πελάτες μας που δεν επιθυμούν να φοράνε αληθινό δέρμα», αναφέρει η διευθύντρια μάρκετινγκ και πρόεδρος της επιτροπής βιωσιμότητας της IWC, Franziska Gsell.

Μία υψηλής ποιότητας εναλλακτική πρόταση

IWC Timbertex λουράκια χαρτί © IWC

Μήπως όμως το ελάχιστο περιβαλλοντικό αντίκτυπο δημιουργεί ελλείψεις στο στυλ; Όχι, το ακριβώς αντίθετο. Τα λουράκια TimberTex, με την πολυτελή εμφάνιση και αίσθηση, χαρακτηρίζονται από την απαλή και εύκαμπτη υφή τους.

Σε αντίθεση με τα συνθετικά δέρματα, τα οποία έχουν συνήθως στη βάση τους πλαστικό ή πετρέλαιο, το υλικό αυτό αποτελείται κατά 80% από φυσικές φυτικές ίνες. Μάλιστα, η κυτταρίνη που χρησιμοποιείται προέρχεται από δέντρα πιστοποιημένα από το Forest Stewardship Council (FSC), τα οποία έχουν μεγαλώσει στα αειφόρα ευρωπαϊκά δάση του οργανισμού.

Τέλος, η κατασκευή τους γίνεται στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές χαρτοποιίας και χρωματίζονται με φυσικές φυτικές βαφές, ενώ η χαρακτηριστική μορφολογία του υλικού κάνει το κάθε λουράκι μοναδικό.

Παραδοσιακή δεξιοτεχνία, περιβαλλοντικές αρχές

IWC Timbertex ρολόγια λουράκια δέρμα © IWC

Τι ακριβώς χρειάζεται για να κατασκευαστούν αυτά τα πρωτότυπα λουράκια; Τα TimberTex περνούν από 60 διαφορετικά στάδια με τη δεξιοτεχνία να παίζει -πάντα- πρωτεύοντα ρόλο. Ενισχυμένα με ανακυκλωμένες μικροΐνες για επιπλέον άνεση και φινιρισμένα με ανακυκλωμένες κλωστές, δημιουργούν μια υψηλής ποιότητας, πολυτελή εναλλακτική του δέρματος. Τα λουράκια ελέγχονται τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στο εξωτερικό τους, ώστε να πληρούν όλα τα ποιοτικά κριτήρια της IWC. Χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή, καθώς είναι ανθεκτικά στο νερό και δεν θα εμφανίσουν σημάδια φθοράς έπειτα από μία βουτιά στην πισίνα.

Προς το παρόν, τα λουράκια TimberTex μπορούν να τοποθετηθούν σε τέσσερα μοντέλα: τα Portugieser Chronograph, Portugieser Automatic 40, Portofino Automatic και Portofino Chronograph. Τέλος, διατίθενται σε μπλε, καφέ και μαύρο χρώμα.