ΡΟΛΟΙ

Η Seiko προσθέτει δύο ακόμη μοντέλα στη συλλογή Alpinist

Γιατί όσο πιο πολλά explorer watches, τόσο πιο καλά.

Στη σειρά Prospex της Seiko υπάρχουν τρεις υπό-συλλογές: Η Sea, η Land και η Air. Η Sea αναφέρεται βεβαίως σε καταδυτικά ρολόγια και η Air σε pilot watches. Ποιος είναι όμως ο ρόλος της Land; Όχι τόσο συνηθισμένα σε άλλες μάρκες, τα ρολόγια Explorer (Land εν προκειμένω) συγκαταλέγονται κι αυτά ανάμεσα στις σπορ, στιβαρές επιλογές που μπορεί να δώσει μια ωρολογοποιία, με την έμφαση εδώ να δίνεται στις ανάγκες ενός εξερευνητή.

Το μοντέλο Alpinist λανσαρίστηκε το 1959 και η δουλειά του ήταν να μη χαλάει και να μη σπάει με τίποτε. Αισθητικά, το χαρακτηριστικό του που είχε κάνει εντύπωση ήταν οι τριγωνικές ενδείξεις στο 12, το 3, το 6 και το 9.

Η συλλογή Seiko Prospex 1959 Alpinist που παρουσιάστηκε από την ιαπωνική εταιρεία φέτος αναβιώνει την αισθητική και τη λογική του ιστορικού εκείνου μοντέλου με μόνη βασική διαφορά την προσθήκη ένδειξης ημερομηνίας στο 3, που αναγκαστικά αντικαθιστά την τριγωνική ένδειξη της ώρας, η οποία όμως παραμένει κανονικά στις υπόλοιπες θέσεις της. Νωρίτερα φέτος είχαμε δει τρεις εκδόσεις του ρολογιού, με πιο εντυπωσιακή αυτή με το κρεμ καντράν.

Τώρα που κλείνει η χρονιά, η Seiko μας χαρίζει δύο ακόμη εκδόσεις, με αισθητική πιο κοντινή σε αυτή ενός explorer ρολογιού, αφού στη μία περίπτωση περιλαμβάνει καφέ καντράν και δερμάτινο λουράκι και στην άλλη ένα γήινο μπλε καντράν και μπρασελέ. Τα δύο χρώματα ονομάζονται Forest Brown και Deep Lake αντίστοιχα, κάνοντας σαφές το σε ποιο κοινό απευθύνονται.

Τα πρώτα τρία μοντέλα της συλλογής Alpinist που παρουσιάστηκαν νωρίτερα φέτος.

Το μέγεθος της κάσας τους είναι ένα διακριτικό και πάντα βολικό 38 χιλιοστά σε διάμετρο και τα καντράν αφήνουν την αίσθηση ότι είναι υφαντά, ένα χαρακτηριστικό που βλέπουμε συχνά από τη Seiko.

O μηχανισμός τους, τον οποίον μπορεί να δει κανείς από τη διαφανή πλάτη της κάσας είναι ο in-house 6R35 της Seiko, που διαθέτει ένα άκρως εντυπωσιακό 70ωρο power reserve. Αυτό που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι η τιμή των δύο μοντέλων που θα κινείται κοντά στα 750 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022 που θα βγουν στην αγορά -αν και θα διατίθενται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα.