GROOMING

Κι αν έβγαζες καινούρια μαλλιά;

Μία πονεμένη ιστορία, αμέτρητοι τσαρλατάνοι και ένα νέο προϊόν που φαίνεται να δρα αποτελεσματικά. Μάθε για την τριχόπτωση & το Dercos Neogenic.

Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα η τριχόπτωση στον άνδρα. Κι επειδή το ONEMAN έχει ασχοληθεί ελάχιστα μέχρι τώρα με το θέμα, θα φροντίσουμε στο μέλλον να γράψουμε κι άλλα πράγματα σχετικά. Να μιλήσουμε με ανθρώπους του χώρου που μπορούν να βοηθήσουν, να δώσουμε βήμα σε μερικούς δικούς μας ανθρώπους εδώ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τριχόπτωση.

Προς το παρόν θα κάνουμε μια μικρή εισαγωγή, με αφορμή ένα νέο προϊόν που κυκλοφορεί από τη VICHY. Το DERCOS NEOGENIC είναι ουσιαστικά μια καινοτομία από τα εργαστήρια της L’Oreal. Με ένα νέο πατενταρισμένο μόριο, επεμβαίνουν στη λειτουργία των βλαστοκυττάρων, κατά τη διάρκεια αδράνειας του βολβού της τρίχας, προκαλώντας τη αναγέννησή της. Μιλάμε για την πρώτη αγωγή για νέα μαλλιά που μιλάει για 1.700 τρίχες σε 3 μήνες. Για να δούμε…

 

Ένα πρόβλημα τόσο κοντά σου

Σε μια εποχή που οι στρεσογόνοι παράγοντες στη ζωή ενός άνδρα αυξάνονται διαρκώς, η αλωπεκία, η αδυναμία της τρίχας, η φαλάκρα, είναι ζητήματα που βλέπεις να εμφανίζονται παντού γύρω σου. Στην παρέα σου, τα αδέρφια σου, τους συναδέλφους σου. Σε κάθε έναν που συνειδητοποιεί ότι από το τριχωτό της κεφαλής του πέφτουν περισσότερες από 50-100 τρίχες την ημέρα. Βασικά και αυτό το νούμερο εμένα μεγάλο μου φαίνεται αλλά οι έρευνες λένε ότι είναι φυσιολογικό.

 

Και το αναγνωρίζεις το βλέμμα του προβληματισμού. Το βλέπεις στον κολλητό σου ότι τον τρώει αυτό το πράγμα. Ότι προσπαθεί να καλύψει το κεφάλι του. Ότι νιώθει άσχημα πολλές φορές να βγαίνει έξω. Ότι μπορεί ακόμα να νομίζει ότι όλοι τον κοροϊδεύουν και τον συζητούν ακόμα κι αν κανείς δεν ασχολείται με το τριχωτό (ή άτριχο) της κεφαλής του.

 

Η ψυχολογία ενός ανθρώπου που νιώθει ότι χάνει τα μαλλιά του χρήζει πάρα πολύ προσεκτικής προσέγγισης. Η αυτοπεποίθηση ενός άντρα δέχεται ισχυρό πλήγμα όταν ένα τόσο σημαντικό σημείο της εμφάνισής του, όπως τα μαλλιά, γίνεται το αδύναμο σημείο της εμφάνισής του.

Και το γαμώτο είναι τόσο προφανές. Είναι τόσο φυσιολογικό να έχεις υγιή μαλλιά. Να μην πέφτουν, να μην αραιώνουν, να μην αποτελούν ποτέ πρόβλημα στη ζωή σου. Κι όμως. Είναι ακόμα πιο φυσιολογικό πολλοί από εμάς να χάνουν τα μαλλιά τους και να μπαίνουν σε έναν κυκεώνα θεραπειών και τσαρλατάνων.

Τα φίλτρα του δρυΐδη

 

Όπως σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ανθρώπινος οργανισμός και δεν είναι συγκεκριμένη η θεραπεία, εμφανίζονται πολλοί που ευαγγελίζονται θαυματουργά αποτελέσματα. Πολλοί που πατούν ακριβώς πάνω στο ψυχολογικό πρόβλημα που αναφέραμε προηγουμένως και την ανάγκη του άλλου να δει τα μαλλιά του να μεγαλώνουν ξανά.

Πόσους και πόσους φίλους έχω δει να ταλαιπωρούνται. Να πηγαίνουν από σκεύασμα σε σκεύασμα, από θεραπεία σε θεραπεία και από γιατρό σε γιατρό.

 

Σε αρχαίες πρακτικές που τους είπε ένας φίλος ότι είδε ένα ξάδερφο να δοκιμάζει. Μακριά από εργαστήρια και εγκεκριμένες από τον ΕΟΦ θεραπείες.

 

Υπάρχουν όμως και τα κανονικά σκευάσματα.

Οι εταιρείες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Μέχρι τώρα υπάρχουν αρκετά σκευάσματα που δρουν ενισχύοντας την τρίχα σε όλα τα στάδια της ζωής της. Από την ανάπτυξή της που διαρκεί 3-4 χρόνια, στην σταθεροποίηση που διαρκεί 2-3 εβδομάδες και την πτώση της τρίχας που διαρκεί ξέρεις. Από το κεφάλι σου μέχρι το πάτωμα ή το γραφείο σου.

Εκεί όμως που δεν είχαν επέμβει μέχρι τώρα είναι στην μετέπειτα φάση. Στη φάση της αδράνειας του βολβού της τρίχας κατά την οποία ο βολβός παραμένει κενός και αδρανής για 2 έως 12 μήνες. Ο βολβός σε αυτό το στάδιο δεν είναι νεκρός. Είναι απλά ανενεργός και άδειος. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της φάσης αδράνειας, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των κενών βολβών, ο αριθμός των τριχών μειώνεται ορατά και το τριχωτό της κεφαλής χάνει το σώμα του. Το νέο αυτό προϊόν που εξετάζουμε σήμερα, δρα ακριβώς εκεί.

Το DERCOS NEOGENIC

 

Δεν θα σου πούμε ότι αυτό το προϊόν κάνει μάγια. Γιατί δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει στο κεφάλι του οιουδήποτε άνδρα αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το να “υπόσχεται” 1700 τρίχες μέσα σε 3 μήνες είναι κάτι ενθαρρυντικό και εφικτό.

Από τότε που οι ειδικοί πήραν χαμπάρι τον ρόλο που παίζουν τα βλαστοκύτταρα στην αναγέννηση της τρίχας, ο δρόμος θεωρητικά είχε ανοίξει. H έρευνα της L’Oreal ανακάλυψε ότι, κατά τη φάση της αδράνειας της τρίχας, τα βλαστοκύτταρα παίζουν ρόλο-κλειδί καθώς έχουν τη μοναδική δύναμη να «ξυπνούν» τον ανενεργό βολβό και έτσι να δημιουργούνται νέες τρίχες.  Όσο μειώνεται η φάση της αδράνειας, τόσο μειώνεται αντίστοιχα και ο αριθμός των ανενεργών βολβών.

Για να ενεργοποιηθούν σωστά τα κύτταρα, πρέπει να βρίσκονται σε υποξικό περιβάλλον, δηλαδή σε περιβάλλον με χαμηλό επίπεδο οξυγόνου. Η ανακάλυψη αυτή οδήγησε τη VICHY στη δημιουργία του 1ου πατενταρισμένου μορίου με βιομιμητική δράση, του Stemoxydine®, που μιμείται τις επιδράσεις του υποξικού περιβάλλοντος. Η συγκέντρωσή του 5% προάγει τη βέλτιστη λειτουργία των βλαστοκυττάρων σε ένα ιδανικό περιβάλλον, αυτό που αποτελεί και τη πηγή της νέας τρίχας.

Αλλά αρκετά με αυτά. Το ζουμί είναι το θέμα.

Οι μελέτες μίλησαν

 

Έγιναν διάφορες μελέτες για το DERCOS NEOGENIC. Η κλινική μελέτη σε περιβάλλον νοσοκομείου έδειξε αύξηση 4% της πυκνότητας των μαλλιών, που ισοδυναμεί με 1700 νέες τρίχες σε 3 μήνες. Μία άλλη μελέτη περιλάμβανε την παρακολούθηση της εξέλιξης των τριχών στις διάφορες φάσεις της, την αναγενή φάση και την τελογενή ή λανθάνουσα φάση (κενοί βολβοί), σε μια συγκεκριμένη περιοχή του κρανίου. Τα αποτελέσματα μετά από 3 μήνες έδειξαν, ότι στους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπευτική αγωγή με λοσιόν Stemoxydine είχαν βγει περισσότεροι βολβοί από την λανθάνουσα φάση για να μπουν στην αναγενή φάση σε σχέση με τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπευτική αγωγή με placebo.

Οι καταναλωτές που χρησιμοποίησαν το προϊόν για 3 μήνες, αντιλήφθηκαν άμεσα ότι ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών 84%, χαρίζει στα μαλλιά περισσότερη πυκνότητα, δύναμη και αντοχή 95%. Τα μαλλιά φαίνονται πυκνότερα και καλύπτουν περισσότερο το τριχωτό της κεφαλής 90%.

Όσο για τη χρήση του; Αυτό είναι το πιο απλό από όλα.

Το DERCOS NEOGENIC διαθέτει αμπούλες και απλικατέρ για εύκολη δοσολογία -χωρίς σπατάλη- και εφαρμογή/μασάζ. Στεγνώνει γρήγορα και δεν αφήνει τα μαλλιά λιπαρά και κολλώδη. Η αγωγή διεξάγεται σε έναν τριμηνιαίο κύκλο, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, εφαρμόζοντας μία μεμονωμένη δόση το πρωί ή το βράδυ σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά. Συνίσταται η χρήση 3 συσκευασιών 28 μεμονωμένων δόσεων για μία ολοκληρωμένη αγωγή.

Σήμερα ασχοληθήκαμε με ένα προϊόν που αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Κι αυτό γιατί είναι κάτι καινούριο το οποίο φαίνεται να έχει αποτελέσματα. Στα μελλοντικά μας κείμενα θα ασχοληθούμε με το ίδιο το πρόβλημα και το πώς αυτό υπάρχει γύρω μας.