AP Photo/Susan Walsh
GROOMING

Mark Zuckerberg είσαι πολύ πλούσιος για να έχεις τέτοιο κούρεμα

"Too rich to look shit": Ο Mark Zuckerberg έχει αφέλειες και δεν τις θέλουμε.

Το να είσαι πολύ πλούσιος δεν είναι εύκολο πράγμα, πόσο μάλλον όταν ανήκεις στη λίστα του Bloomberg με τους πλουσιότερους αυτής της γης. Έχεις να διαχειριστείς πολλά και τίποτα συγχρόνως. Τη μεγάλη σου κληρονομιά, τις διακοπές όλο το χρόνο, τις αναρίθμητες επιλογές σου να πας από το ένα μέρος στο άλλο (με ιδιωτικό αεροπλάνο, κότερο, jet, λιμουζίνα), το ανύπαρκτο γούστο σου. Γιατί, αν για κάτι δε φημίζονται οι πάμπλουτοι αυτής της γης είναι το good taste που λένε και οι ίδιοι ( aka η αισθητική). Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ, σκέψου πόσες φορές έχεις βρεθεί σε κατάστημα με πολύ ακριβά διακοσμητικά σπιτιού και έχεις γουρλώσει τα μάτια όταν κάνεις αντιστοιχία τιμής και εικόνας (αυτού που βλέπεις, εννοώ). Ναι, μιλάω γι αυτές τις φορές που από το κεφάλι σου περνά η σκέψη να αρχίσεις να πουλάς τα έργα του μικρού σου ανηψιού από το νηπειαγωγείο. Και κάπως έτσι, η θεωρία «εξωφρενικά πλούσιοι, εξωφρενικά άγουστοι» έρχεται να γίνει statement, τίτλος ταινίας (ενδεχομένως) και να σε οδηγήσει στην τρέλα αν βρεις το αποτέλεσμα των εξισώσεων.

Θέλεις ακόμη ένα χειροπιαστό παράδειγμα για να μπεις καλύτερα στο κλίμα των δισεκκατομυριούχων; Δες το τελευταίο κούρεμα του Mark Zuckerberg. Ο Mr Facebook που να μην στα πολυλογώ είναι ο πλουσιότερος Αμερικανός κάτω των 40 ετών με την περιουσία του αυτή τη στιγμή που μιλάμε να υπολογίζεται γύρω στα 69,6 δισ. δολάρια (είναι πολλά τα λεφτά, Άρη), έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα ένα κούρεμα που περισσότερο θυμίζει αβοκάντο εισαγωγής παρά κούρεμα.

 

Η αρχή του κακού έγινε αμέσως μετά την εμφάνιση του Mark στο Αμερικανικό Κογκρέσο και πιο συγκεκριμένα στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σχετικά με το θέμα της κρυπτογράφησης της εταιρείας Lybra. Η ακρόαση είχε διάρκεια περίπου 6 ώρες, με πολλές τοποθετήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών με αποκορύφωμα τη διαμάχη του Mark με την Alexandria Ocasio-Cortez. Παρόλα αυτά, πλανάσαι πλάνην οικτράν αν νόμιζες πως όλα τούτα είχαν κάποιο ενδιαφέρον μπροστά στις τρίχες και πιο συγκεκριμένα στο ολοκαίνουργιο hairlook του 35χρονου CEO του Facebook.

 

Οι πολύ κοντές αφέλειες ήταν αυτές που έκλεψαν την παράσταση, κάνοντας το Internet και πιο συγκεκριμένα το Twitter να παίρνει φωτιά. Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες, ο Mr Facebook αποφάσισε να κόψει micro-bangs έτσι λέμε στον beauty κόσμο τις πολύ κοντές, ίσιες αφέλειες που συνδυαστικά με το μεγάλο του μέτωπο, διόλου κολακευτικές δεν τις λες, όσο καλοπροαίρετος κι αν είσαι.

 

Και κάπου εδώ, ανοίγουν οι πύλες του ανεξήγητου για το τι συμβαίνει πραγματικά στο μυαλό και τις τρίχες του Mark όταν αποφάσισε να κάνει αυτό το κούρεμα.  Μία τρέλα της στιγμής,  κακή ψυχολογία, λάθος του κουρέα, κουρέας- απατεώνας, η ανάγκη για μία ριζική αλλαγή που θα τον έκανε άλλο άνθρωπο(;), ο θαυμασμός του για την Αρχαία Ρωμαϊκή παράδοση και το πρότυπο του Καίσαρα (δες σχετικό tweet),τσιγκουνιά, έλλειψη γούστου; Τι συμβαίνει άραγε; Τόσα λεφτά, λες να έπεσε σε απατεώνα; Λες αυτό να είναι τελικά το τίμημα του πλούτου και της δόξας του; 

 

«Too rich to look shit»

 

Mark, αν διαβάζεις ο Κώστας στη γωνία αύριο έχει κενό στις 11. Με ένα δεκάρικο μόνο. Προλαβαίνεις.

Kεντρική φωτογραφία: AP Photo/Susan Walsh