AP Photo Chris Szagola
GROOMING

Μεσόφρυο: Τι να κάνεις όταν θέλεις να απαλλαγείς

Τι να κάνεις όταν έχει έντονη τριχοφυΐα ανάμεσα στα φρύδια σου.  

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την  αρχή. Κανείς- ούτε εγώ- δεν είναι εδώ για να σου επιβάλλει ποιο άρωμα θα φορέσεις ή ποια πρέπει να είναι η εικόνα σου. Στο grooming δεν υπάρχουν «πρέπει», εκτός από κάποιες εξαιρέσεις και περιπτώσεις που μπορείς και θέλεις να τις αλλάξεις. Όπως τα φρύδια σου για παράδειγμα. Και πιο συγκεκριμένα το μεσόφρυο ή αλλιώς η περιοχή ανάμεσα στα φρύδια σου.

 

Το «πρόβλημα» και η διαφορά ανάμεσα στα πυκνά φρύδια και στο ένα- ενιαίο φρύδι

Ε, αυτή η διαφορά (που ξεχωρίζει το ένα φρύδια από τα πυκνά και γεμάτα φρύδια) ονομάζεται μεσόφρυο. Στην ουσία, το «πρόβλημα» ξεκινά από τη στιγμή που σε αυτό το σημείο του προσώπου σου α) αρχίζεις να εμφανίζεις μεγαλύτερη τριχοφυΐα με αποτέλεσμα τα φρύδια σου να δείχνουν ή να τείνουν προς το να γίνουν ενωμένα (ελληνιστί αποκτάς μονόφρυδο, αγγλιστί unibrow) aka ένα όπως του Anthony Davis  και εσύ β) έχεις θέμα. Θέμα αυτοπεποίθησης και εικόνας. Κάτι δεν σου αρέσει, κάτι δεν δείχνει κολακευτικό πάνω σου, κάτι σε ενοχλεί. Θα σου πω εγώ, το «πλούσιο» μεσόφρυο.

«Ολοένα και περισσότεροι άντρες όλων των ηλικιών (από την εφηβεία έως και τις μεγαλύτερες ηλικίες) πλέον έχουν απενοχοποιήσει την περιποίηση των φρυδιών τους. Άλλοι ζητούν ένα απλό καθάρισμα στα φρύδια και στο μεσόφρυο ενώ μερικοί προχωρούν και σε ημιμόνιμη βαφή, ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχουν λευκές ή πολύ λεπτές τρίχες στα φρύδια τους. Κι αυτό γιατί, με τα χρόνια οι τρίχες στα φρύδια, στη μύτη αλλά και στα αυτιά μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα να δείχνουν πολλές φορές αντιαισθητικές. Ανάλογα με την ένταση της τριχοφυΐας που έχει στα φρύδια του ένας άντρας, το σχήμα, το τι θέλει, τι έχει ανάγκη, πόσο εξοικειωμένος είναι, αλλά και την ηλικία και το budget που διαθέτει, προχωράει και στην επιλογή της σωστής τεχνικής για τα φρύδια του» μας λέει η National Brow Artist της Benefit Cosmetics στην Ελλάδα, Λόλα Ντόκα.

«Σχεδόν σε καθημερινή βάση, έχουμε στη Benefit πελάτες άντρες. Πλέον οι άντρες έχουν «ξεμπλοκάρει» σε κάποια θέματα και αυτό είναι πολύ θετικό, εφόσον συνδέεται άρρηκτα με την αυτοπεποίθησή τους και την εικόνα τους στον καθρέφτη. Φυσικά, η προσέγγιση δεν είναι η ίδια όπως στις γυναίκες. Στους άντρες δεν «επεμβαίνουμε» κάνοντας brow mapping, όπως στις γυναίκες. Τριμάρουμε, αραιώνουμε την έντονη τριχοφυΐα και αφήνουμε πιο «ατίθαση»- την περιοχή των φρυδιών, δηλαδή δεν βγάζουμε εντελώς όλες τις τριχούλες, προκειμένου το αποτέλεσμα να δείχνει πιο «φυσικό αντρικό». Εξάλλου, σκοπός είναι να πετύχουμε ένα ευπαρουσίαστο σχήμα που θα αισθάνεται καλά με αυτό και όχι ένα κραυγαλέο αποτέλεσμα. Εκτός αν κάποιος θέλει να κάνουμε κάτι πιο συγκεκριμένο ή να επέμβουμε ακόμη πιο πολύ στο σχήμα των φρυδιών του».

Οι λύσεις- μέθοδοι που μπορείς να απαλλαγείς από το μεσόφρυο

Το τσιμπιδάκι 

Ναι μεν υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος, ναι μεν μπορεί να είσαι πιο ακριβής, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος και αρκετή ανοχή στον πόνο. Α! Και το βασικότερο, ο κίνδυνος να το παρακάνεις ή να το παρακάνει αυτός που στο κάνει και να βγάλει περισσότερες τριχούλες από αυτές που έπρεπε είναι πολύ μεγάλος. Οι γυναίκες στα 90s την πατήσαμε (οι περισσότερες), εσύ δεν χρειάζεται. Φυσικά, αν μιλάμε για μία δύο, τρεις ενοχλητικές τρίχες, do it faidon (με προσοχή)! Βέβαια ο expert είναι expert. Γι αυτό απευθύνσου σε έναν ειδικό.

Τριμάρισμα

Μιλάμε για την περίπτωση που οι τρίχες σου στο μεσόφρυο είναι μακριές. Εδώ, το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι ένα μικρό ψαλιδάκι (grooming) και ένα μικρό χτενάκι. Αρχικά τις χτενίζεις και μετά τις τριμάρεις με το ψαλιδάκι. Βέβαια, με αυτή τη μέθοδο στην ουσία απαλλάσσεσαι από το μακρύ μήκος και δεν αντιμετωπίζεις το πρόβλημα από τη ρίζα του.

Αποτρίχωση με κερί 

Είναι η πιο γρήγορη ενδεχομένως μέθοδος και αυτή που δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου, εκτός κι αν δε σε ενδιαφέρει η εικόνα σου στον καθρέφτη. Ο πόνος είναι λιγότερος (αλλά ο πόνος είναι πάντα σχετικός), και αν πας στην Benefit, όπως με ενημέρωσε η Λόλα, η αποτρίχωση με κερί στα φρύδια και γενικά η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά και το αποτέλεσμα κρατάει για περίπου ένα μήνα. Not bad.

Αποτρίχωση με λέιζερ

Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μία πιο ανώδυνη μέθοδο, ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα στο μεσόφρυο και ενδεχομένως για ένα μεγαλύτερο-εντονότερο πρόβλημα τριχοφυΐας. Μπορεί να γίνει σε ιατρεία ή σε ινστιτούτα αισθητικής, ενώ στοχεύει στη ρίζα γι αυτό αν οι τρίχες είναι πολύ μακριές πρώτα θα πρέπει να τριμαριστούν. Κι όπως καταλαβαίνεις, το budget σε αυτή την περίπτωση διαφοροποιείται.