2022, Evan Agostini/Invision/AP
ΜΟΔΑ

Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν

Τα πιο εκκεντρικά, τα πιο κομψά, αλλά και τα πιο αποκαλυπτικά looks από τη φετινή διοργάνωση των «Όσκαρ της Μόδας».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Met Gala επέστρεψε στη Νέα Υόρκη μετά από έναν χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας και των lockdowns, με το κόκκινο χαλί και την έκθεση (φιλοξενείται ακόμα στο Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου) που το συνοδεύουν να αποτίνουν φόρο τιμής στο In America: A Lexicon of Fashion. Η θεματική του 2021 επικεντρώθηκε στους σύγχρονους σχεδιαστές του 20ου και του 21ου αιώνα που διαμόρφωσαν την αμερικάνικη μόδα, αλλά και στους νέους που είδαν τη δουλειά τους να επηρεάζεται από την πανδημία.

Χθες, Δευτέρα 2 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος με τη θεματική In America: An Anthology of Fashion που γιορτάζει όλα όσα ορίζουν την αμερικάνικη μόδα και τους αφανείς Αμερικανούς ήρωες του fashion design κατά τη Χρυσή Εποχή των ΗΠΑ (μία εποχή που διήρκεσε περίπου από το 1870 έως το 1900 και ήταν μία περίοδος ταχείας οικονομικής ανάπτυξης, ειδικά στις βόρειες και δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες).  

Μπορεί η έκθεση να ανοίγει στις 7 του μήνα, το κόκκινο χαλί ωστόσο στρώθηκε νωρίτερα στο Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης (Metropolitan Museum of Art’s Costume), με τους μεγαλύτερους αστέρες να δίνουν το παρών και να παραδίδουν από κομψές εμφανίσεις μέχρι εκκεντρικά outfits εναρμονισμένα με τη φιλοσοφία του θεσμού: την extravagant μόδα με τους διάσημους καλεσμένους να μπορούν να φορέσουν ό,τι θέλουν, ό,τι έχουν φανταστεί μακριά από όρια και κανόνες, αρκεί να είναι εντός θέματος, ντυμένοι δηλαδή βάσει του φετινού Gilded Glamour.

Λίγα λόγια για τον θεσμό του Met Gala

Το Met Gala είναι ένα ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά που αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση των ανθρώπων της μόδας και προσελκύει το ενδιαφέρον των σημαντικότερων ονομάτων της σόουμπιζ, του κινηματογράφου, του αθλητισμού και της μουσικής σκηνής. 

Σκοπός του είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης (Metropolitan Museum of Art’s Costume).

Η πρώτη διοργάνωση έγινε το 1948 από την εκδότρια Eleanor Lambert. Έκτοτε, πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου. 

Ας επιστρέψουμε όμως στη χθεσινή βραδιά.

Τα looks που κέρδισαν τις εντυπώσεις

Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν 2022, Evan Agostini/Invision/AP

Παρουσιαστές της χθεσινής βραδιάς ήταν η Blake Lively με τον σύζυγό της επίσης ηθοποιό Ryan Reynolds και τους συναδέλφους τους Regina King και Lin-Manuel Miranda. 

Ο σχεδιαστής και σκηνοθέτης Tom Ford, ο επιχειρηματίας Adam Mosseri και η αρχισυντάκτρια της Vogue, Anna Wintour ήταν οι επίτιμοι παρουσιαστές της έκθεσης, όπως συνέβη και τον Σεπτέμβριο στα εγκαίνια του πρώτου μέρους.

Όσον αφορά τους διάσημους καλεσμένους -που πληρώνουν περί τα 30.000 δολάρια, σύμφωνα με τη βρετανική Vogue, για να παραβρεθούν απλά στην εκδήλωση (αν θέλουν και τραπέζι το εισιτήριο κυμαίνεται γύρω στα 275.000 δολάρια) και να ποζάρουν στον φακό- φέτος είδαμε όπως κάθε χρόνο, stylish και κομψές εμφανίσεις και φυσικά, εκκεντρικές και αρκετά αποκαλυπτικές δημιουργίες που συζητήθηκαν.

Είδαμε όμως και μία με κοινωνικό πρόσημο: ο ηθοποιός Riz Ahmed φόρεσε ένα σύνολο που παρέπεμπε σε εργατική στολή, προκειμένου να αποδώσει φόρο τιμής στους μετανάστες της εργατικής τάξης που προσέφεραν τα μέγιστα κατά την περίοδο της Χρυσής Εποχής.  

Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν 2022, Evan Agostini/Invision/AP

Το φετινό κόκκινο χαλί τα είχε κυριολεκτικά όλα, ακόμα και πρόταση γάμου: ο entrepreneur Bobby Digi Olisa έκανε πρόταση γάμου στην Επίτροπο Πολιτιστικών Υποθέσεων της Νέας Υόρκης Laurie Cumbo.

Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν 2022, Evan Agostini/Invision/AP

Ακολουθούν τα looks που ξεχωρίσαμε και θα θυμόμαστε μέχρι του χρόνου και το επόμενο Met Gala.

Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Kim Kardashian (με φόρεμα εμπνευσμένο από εκείνο που φορούσε η Marilyn Monroe όταν τραγουδούσε «Χρόνια Πολλά κύριε Πρόεδρε» στον Kennedy το 1962) και Pete Davidson / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Kim Kardashian (με φόρεμα εμπνευσμένο από εκείνο που φορούσε η Marilyn Monroe όταν τραγουδούσε «Χρόνια Πολλά κύριε Πρόεδρε» στον Kennedy το 1962) και Pete Davidson
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Lenny Kravitz / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Lenny Kravitz
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Irina Shayk / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Irina Shayk
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Oscar Isaac / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Oscar Isaac
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Emily Ratajkowski / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Emily Ratajkowski
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Kieran Culkin / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Kieran Culkin
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Sebastian Stan / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Sebastian Stan
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Adrien Brody / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Adrien Brody
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Elon Musk / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Elon Musk
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Hailey Bieber / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Hailey Bieber
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Future / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Future
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Gigi Hadid / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Gigi Hadid
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Travis Barker και Kourtney Kardashian / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Travis Barker και Kourtney Kardashian
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Cara Delevingne / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Cara Delevingne
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Lily James / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Lily James
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Brooklyn Beckham και Nicola Peltz / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Brooklyn Beckham και Nicola Peltz
Met Gala 2022: Οι εμφανίσεις των celebrities που ξεχώρισαν Alessandro Michele και Jared Leto / 2022, Evan Agostini/Invision/AP
Alessandro Michele και Jared Leto