ΡΟΛΟΙ

Μουντιαλικός Mickey Mouse από τη Bvlgari και τη Gerald Genta

Γιατί πάντα υπάρχει χώρος για ένα ακόμη ρολόι με τον πιο δημοφιλή ήρωα της Disney.

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων εκεί έξω που επιμένει να φορά ρολόι με τον Mickey Mouse παρ’ ότι έχει αφήσει για τα καλά πίσω την τρυφερή παιδική ηλικία. Υπάρχουν και αυτοί που κάνουν συλλογή από ρολόγια με τον πιο δημοφιλή ήρωα της Disney στο καντράν.

Και, βεβαία, υπάρχουν εκείνοι που παρακολουθούν φανατικά ποδόσφαιρο και τις μέρες του Μουντιάλ του Κατάρ θέλουν να έχουν στον καρπό τους κάτι σχετικό. 

Τι γίνεται, λοιπόν, όταν οι παραπάνω κατηγορίες τέμνονται; Τη λύση δίνει η Bvlgari, σε συνεργασία με τον οίκο Gerald Genta.

Ο θρυλικός σχεδιαστής ήταν ο πρώτος που έβαλε τον Mickey Mouse σε καντράν μοντέλου της υψηλής ωρολογοποιίας, πίσω στο 1969. Ο Gerald Genta δεν είναι απλά ο εμπνευστής μερικών από τα πιο εμβληματικά ρολόγια που σχεδιάστηκαν ποτέ, όπως το Nautilus της Patek Philippe ή το Royal Oak της Audermars Piguet, αλλά ήταν κι ένα ευρηματικός και αντισυμβατικός καλλιτέχνης, που δεν δίσταζε να παίξει με μερικά «κλισέ» της ωρολογοποιίας, όπως ήταν η φιγούρα του Μίκυ πάνω στα παιδικά ρολόγια.

Μουντιαλικός Mickey Mouse

Το ρολόι που κυκλοφόρησε η Bvlgari, βέβαια, κάθε άλλο παρά παιδικό είναι. Με την ώρα να εμφανίζεται σε παράθυρο -όπως συνήθως βλέπουμε την ημερομηνία στα περισσότερα ρολόγια- και τα λεπτά και την ημερομηνία να παρουσιάζονται με retrograde δείκτες, κινείται από τον μηχανισμό Calibre BVL300, που διαθέτει 42 ώρες αυτονομία κουρδίσματος. Φιλοξενείται σε μια κάσα 41 χιλιοστών από ατσάλι, που είναι στεγανή σε βάθος 100 μέτρων, και συνοδεύεται από ένα κόκκινο, υφασμάτινο λουράκι.

Αυτό που ξεχωρίζει, βέβαια, είναι η φιγούρα του Mickey να παίζει μπάλα στο motherofpearl καντράν, με τον ήρωα της Disney να έχει ενσωματωθεί με διάφορες τεχνικές βαφής και γυαλίσματος ώστε να δείχνει πιο φανταχτερός και να ξεχωρίζουν αρκετές λεπτομέρειες (όπως για παράδειγμα το δεξί του χέρι που είναι ταυτόχρονα και ο δείκτης των λεπτών, όπως συνηθίζεται στα ρολόγια Mickey Mouse).

Στο καντράν υπάρχει το λογότυπο μόνο της GeraldGenta, ένας φόρος τιμής στον άνθρωπο που πρώτος έδωσε στο Μίκυ ένα τέτοιο ρόλο στα πολυτελή ρολόγια.

Το μοντέλο είναι, φυσικά, συλλεκτικό αφού βγαίνει σε μια περιορισμένη έκδοση 200 κομματιών και κοστίζει 24.000 ευρώ.