ΜΟΔΑ

Ο άνδρας που θέλει έναν ‘πιλότο’ ακόμα και στον καρπό του

Ξεκινάμε την περιπλάνηση μας σε μία περιπετειώδη ανδρική παρέα. Η αρχή γίνεται με εκείνον που από μικρός ήθελε να γίνει πιλότος.

Κυριακή 27 Μαΐου. Ο Θέμης, ο Γιώργος, ο Χρήστος, ο Αποστόλης, ο Γκαέλ και ο Μάρκος δίνουν ραντεβού στο σπίτι του τελευταίου. Έξι μέλη μίας ανδροπαρέας η οποία ζει με τους κανόνες, τα θέλω και τις ιδιομορφίες μιας κλασικής ελληνικής παρέας. Έξι φίλοι που ζουν πολύ διαφορετικές ζωές αλλά μοιράζονται ένα χαρακτηριστικό στον χαρακτήρα τους. Είναι άνδρες που αγαπούν την περιπέτεια, τη διασκέδαση, τη ζωή.

Ένας από αυτούς τους άνδρες, είσαι και εσύ.

Θα δούμε άνδρες οι οποίοι διαφέρουν ριζικά σε εκείνα τα οποία αγαπούν. Στο στιλ τους, στην καθημερινότητά τους, στις συνήθειες και τις εμμονές τους.  Θα γνωρίσουμε εκείνον που πετά στους αιθέρες, εκείνον που βουτά στα βαθειά, εκείνον που λατρεύει την οδήγηση, εκείνον που ζει για την ιστιοπλοΐα, εκείνον που ζωγραφίζει και εκείνον που ζει για να περνά καλά και να περιποιείται τους άλλους γύρω του. Γιατί με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε σε έναν καθρέφτη και κάθε ελληνική ανδροπαρέα, με τις διαφορές και τις ομοιότητές της, με τις παραξενιές και τις στιγμές αδρεναλίνης της.

Δες ένα πρωί Κυριακής των έξι φίλων της ιστορίας μας και συνεχίζουμε.

Εσύ δεν έχει κάποιον στην παρέα που θα ήθελε να είναι πιλότος ή που αγαπά τη στιγμή που βρίσκεται 10 ή 30 χιλιάδες πόδια πάνω από την γη; Δεν έχεις κάποιον που να μιλά όλη μέρα για το αυτοκίνητό του; Δεν έχεις κάποιον που αγαπά τις τέχνες, τη θάλασσα, την καλοπέραση λίγο περισσότερο; Γιατί μπορεί στο βίντεο αυτό να πρωταγωνιστούν μέλη μίας συγκεκριμένης παρέας αλλά σε αυτές τις φιγούρες βλέπω τους δικούς μου και τους δικούς σου φίλους, βλέπω ανθρώπους που συναντώ καθημερινά στη ζωή μου, βλέπω πρότυπα ανδρών που δεν περιμένουν από κάποιον άλλον να ζήσει τη ζωή για λογαριασμό τους.

Μέσα τους έξι άνδρες της ιστορίας μας γνωρίζουμε και τις έξι διαφορετικές οικογένειες ρολογιών της IWC Schaffhausen. Τα Pilot, τα Portugieser, τα Portofino, τα Aquatimer, τα Ingenieur και τα Da Vinci. Για να ανακαλύψουμε πώς ο κάθε άνδρας επιζητά κι ένα διαφορετικό IWC ρολόι στο χέρι του αλλά όλοι καταλήγουν να σκιαγραφούν το προφίλ ενός μοναδικού, απόλυτα ξεχωριστού άνδρα. Του άνδρα IWC.

Είτε φοράς ένα ρολόι στον καρπό σου είτε όχι, ξέρεις ότι η επιλογή δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαία. Κάθε άνδρας έχει το δικό του μοναδικό στιλ, το στιλ που καθορίζει την επιλογή του όταν φτάνει να επιλέξει εκείνο το ρολόι που θα φορέσει στον καρπό του. Έτσι ένας άνδρας “Pilot” δύσκολα θα επέλεγε ένα Da Vinci. Ή ένας που αγαπά τις καταδύσεις, δύσκολα θα κοιτούσε κάτι διαφορετικό από ένα Aquatimer. Το κάθε ρολόι έχει τη δική του προσωπικότητα, τις δικές του λεπτομέρειες, το δικό του μοναδικό ύφος και τη δική του ξεχωριστή ιστορία να αφηγηθεί. Για να μπορείς εσύ μετά να επιλέξεις ποιο είναι εκείνο το οποίο θα ‘ερωτευτείς’ για να το κάνεις δικό σου.

Στη χώρα μας, ο όρος “πιλότος” θα μπορούσε να είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Γιατί πάντα τον συνόδευε μια αίγλη. Είτε χάρη στους πιλότους της πάλαι ποτέ Ολυμπιακής που “κακόμαθαν” τους γονείς μας τις περασμένες δεκαετίες είτε χάρη σε όλους εκείνους που υπηρέτησαν ή ακόμα έδωσαν και τη ζωή τους για να είμαστε όλοι εμείς ασφαλείς.

Ο άνδρας πιλότος ήταν πάντα ένας περιζήτητος άνδρας, κάποιος που θα κέρδιζε το κορίτσι στην ταινία, που θα είχε το στιλ που χρειάζεται το επάγγελμα, που αν μη τι άλλο γνωρίζει πώς να μεταφέρει με ασφάλεια τόσες χιλιάδες ανθρώπων καθημερινά από τη μια γωνιά του πλανήτη στην άλλη. Αλλά δεν μιλάμε απαραίτητα για έναν που έχει την υποχρέωση να είναι με την στολή του κάθε πρωί στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

 

Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας που αγαπούν να πετούν. Που περνούν τα Σάββατα και τις Κυριακές τους στις αερολέσχες με φίλους τους, με χομπίστες, με ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν διαλέξει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ενασχολήσεις στη ζωή αυτή. Άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν την αδρεναλίνη να ξυπνά μέσα τους σε κάθε απογείωση και τη ζωή τους να γαληνεύει όταν βρίσκονται εκεί ψηλά, δίπλα στα σύννεφα, έχοντας συντροφιά μόνο τις ικανότητές τους και ένα ρολόι στον καρπό τους.

Είναι ακόμα περισσότεροι εκείνοι που απλά αγαπούν το στιλ αυτής της ζωής. Που θέλουν στην καθημερινότητά τους στοιχεία από έναν πιλότο αλλά επιλέγουν σε όλα τα εναέρια ταξίδια τους να βρίσκονται μόνο στη θέση του επιβάτη. Υπάρχουν αμέτρητοι άνδρες που θέλουν ένα ρολόι πιλότου στο χέρι τους ακριβώς γιατί οι γραμμές, οι δυνατότητες και η αίγλη ενός τέτοιου ρολογιού είναι κάτι που ταιριάζει στο δικό τους ταμπεραμέντο, στη δική τους αισθητική.

Τα ρολόγια για πιλότους δεν είναι μία πρόσφατη ιστορία. Η IWC Schaffhausen έβγαλε το πρώτο της ρολόι αποκλειστικά για πιλότους το 1936. Κι είναι εκείνο το ρολόι που έβαλε τις σχεδιαστικές βάσεις για όλη την Pilot σειρά που ακολούθησε. Το Mark 11, το οποίο κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1948, είναι το πλέον γνωστό Pilot ρολόι της IWC. Παρήχθη για τη βασιλική αεροπορία της Μεγάλης Βρετανίας και χρησιμοποιήθηκε για πάνω από 30 χρόνια. Το Big Pilot, που κατασκευάστηκε πρώτη φορά το 1940, είναι το μεγαλύτερο ρολόι χειρός που έχει δημιουργήσει η IWC.

Έτοιμοι για να πετάξουμε με συγκυβερνήτη το αυθεντικό Big Pilot. #iwcpilot #iwcgreece

A post shared by IWC Schaffhausen | Greece (@iwcwatches_gr) on

 

Η σύγχρονη εκδοχή του Big Pilot, το ρολόι που φορά ο Θέμης στο βίντεο, είναι ο διακαής πόθος πολλών ανδρών στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Σε διάμετρο 46 εκατοστών, αποτελεί ένα σήμα κατατεθέν για την IWC Schaffhausen αλλά και για τους άνδρες που το φορούν στο χέρι τους. Στο παρακάτω εικαστικό, θα δεις 9 ρολόγια σταθμό στην ιστορία των Pilot Watches της IWC.

Αυτή την αντιπαραβολή την κάνουμε για να παρατηρήσεις τα χαρακτηριστικά στοιχεία των ρολογιών Pilot. Τους χαρακτηριστικούς δείκτες, τις επιβλητικές κορώνες που επέτρεπαν στους πιλότους των μαχητικών να την χρησιμοποιούν ακόμα και με τα γάντια, τα στοιχεία εκείνα που ξεχωρίζουν τα Pilot ρολόγια της IWC τόσα χρόνια και τα φέρνουν πρώτα στις προτιμήσεις δίπλα στα Portugieser και τα Portofino που θα δούμε σε επόμενα κείμενα.

Το ποιος φορά ένα IWC Pilot ρολόι μπορεί να έχει αλλάξει πολύ από το 1936 μέχρι σήμερα. Εκείνο όμως που δεν έχει αλλάξει καθόλου είναι το γεγονός ότι μιλάμε για έναν περιπετειώδη άνδρα, για έναν άνδρα που θέλει να έχει τον έλεγχο και λατρεύει να βρίσκεται ελεύθερος στους ουρανούς. Είτε μπορεί να πιλοτάρει ο ίδιος ένα αεροπλάνο είτε απλά αγαπά όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τα IWC Pilot ρολόγια τόσο αγαπητά.

Στο επόμενο κείμενο της σειράς, θα γνωρίσουμε κάποια από τις άλλες οικογένειες της IWC Schaffhausen, κάποιον άλλον από την παρέα των έξι ανδρών. Ακολούθησε το ελληνικό Instagram account της IWC, για να δεις πώς αυτά τα ρολόγια ταιριάζουν και στο δικό σου στυλ, στον δικό σου καρπό.